Zdravím všechny. Stal jsem se šťastným majitelem 1200GS. Chtěl bych si některé nenáročné opravy dělat svépomocí, ovšem hned při první nutné úpravě výšky polohy řadící páky jsem narazil na problém. Poloha řadičky je zajištěna šroubem se speciální hlavou na kterou nemám klíč a ani jsem nikde na netu nenašel žádnou sadu ořechů na prodej (zřejmě proto, že neznám název toho systému). Poradíte kde sehnat takové klíče? Všiml jsem si, že podobných šroubů je motce povícero. Díky předem
Není to ten "negativní" Torx? Prostě ořech Torx, myslím že je takovej dokonce na třmenech řídítek.
Jestli ano a jsi z Brna půjčím Ti ho a ty si ten šroub pak vyměň za normální Imbus.
Jestli si správně vzpomínám, tak jsem to tak udělal manželce na motorce a koupil jsem ho v Hornbachu.
Ahoj
Hledej klice TORX. Je to obdoba inbusu.
http://www.abstore.cz/sada-bitu-40-ks?utm_source=google_nakupy&utm_medium=AZ&gclid=CP_siZnb384CFRI6Gwod7rwDOA
Na mobilu to nedokazu vlozit aktivne.
Pája
nadpis,čím povolit řadičku,by byl už moc konkrétní,že?
Je potřeba udržovat trochu tajemna v tom úvodním přehledu
Upravil Mr GS dne 27.08.2016 09:30
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Tohle jsou běžné oříšky, máme je stále skladem... Jde to i 12-tihranným oříškem s profilem Spline, ten je pak využitelný na běžné matice, čtyřhrnany, dvanáctihrany... S oříšky s tímhle profilem nabízíme výbornou malinkou sadu, je dobrá jako standardní výbava motorky. Dá se objednat na e-shopu našeho velkoobchodu, www.proteco-naradi.cz. Snad to nebude bráno jako nedovolená reklama, ten velkoobchod mi nepatří...:-).
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivan napsal:
Tohle jsou běžné oříšky, máme je stále skladem... Jde to i 12-tihranným oříškem s profilem Spline, ten je pak využitelný na běžné matice, čtyřhrnany, dvanáctihrany... S oříšky s tímhle profilem nabízíme výbornou malinkou sadu, je dobrá jako standardní výbava motorky. Dá se objednat na e-shopu našeho velkoobchodu, www.proteco-naradi.cz. Snad to nebude bráno jako nedovolená reklama, ten velkoobchod mi nepatří...:-).
Nejlepsi sada naradi co sme kdy mel, jeste jednou diky Ivane za doporuceni, uz ji mam bezmala 3 roky a jede porad luxusne, doplneno jen o torxove BMW bity.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček