p.google napis tam to cos napsal tady a budes cumet co vypadne
Upravil zmijon dne 06.02.2009 17:33
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Zkus dát do googlu freegarmin map a uvidíš . Dají se poshánět legální volné nebo open source mapy ale chce to spoustu času a nervů u kompu . Jinak důrazně doporučuju si udělat zálohu img co máš v gpsce. Aby bylo se kam vrátit když se něco nepovede , což je dost pravděpodobný.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pavel GS vyletnik napsal:
Zkus dát do googlu freegarmin map a uvidíš . Dají se poshánět legální volné nebo open source mapy ale chce to spoustu času a nervů u kompu . Jinak důrazně doporučuju si udělat zálohu img co máš v gpsce. Aby bylo se kam vrátit když se něco nepovede , což je dost pravděpodobný.
Blby je ze vlastne ani nevim co mam delat,tahle technogie u me zkoncila tim ze umim
zadat kam jedu.
Ale zkusim to
700 GS, 1100 GS
Pokud nejsi v tomto zdatný, tak moc neriskuj a raději se obrať na někoho zdatného. Já jsem si také pěkně rozhasil garmina. Navíc je potřeba ty mapy pak odemknout.
NP napsal:
Proč si lidi myslej, že soft je něco, co se může beztrestně a bez problémů krást?
Předpokládám, že nějaké mapy v Garminu už máš, potom aktualizace stojí 80E, aspoň za tolik jsem kupoval před pár týdny.
Kdo tady mluvi o kradeni, jsou i mapy volne siritelne jen nevim kde je najit a jak pouzit.Jinak kdyz mam mapy od vyrobce pouze CR a potrebuju Evropu tak to aktualizace neresi.
700 GS, 1100 GS
Nelegální neřeším, přijde mi že cena cca 1700 (teď je trošku horší kurz než býval) za aktualizaci z my.garmin není tak šílená a instalační DVD stojí 150Kč. Na disku je plná instalace, není potřeba mít starou verzi. Když člověk nepotřebuje doklady, tak nákup z USA bezproblémů funguje a když se pak někdy dokoupí ty doživotní mapy za trojku, tak to dejme tomu vyjde na litr ročně, když budu počítat další tři roky používání a aktualizace 4x ročně, což je lepší než jednou za rok.
Je to věc názoru, neříkám že zrovna 6 nebo víc tisíc není málo ale proč kupovat plnou verzi, když prakticky vždycky jde upgrade?
Psal jsem o tom tuhle jinde (téma rumunský mapy) ale jsou lidi, kteší zásadně používají všechno kradený. Nemá smysl to řešit a divím se lidem, že jim pomáhají potom z průseru (ovykle o tom vědí prd a jen si rozštelují instalaci mapsource a přinejmenším typicky neumí nahrávat mapy do navigace, takže pak přijdou s notebookem, kde MS hlásí chyby v registrech a nejde spustit a musí se to udělat celý znova a v navigaci mají v nejlepším případě nahranou atlasku, protože neumí ani správně smazat staré mapy a nahrát nové. Nový CN2009 má 1.5GB a s kombinací českých map se do většiny navigací bez dalších výmazů nevejde. Takže tak asi nějak.
Kdo to umí, ten si sežene co potřebuje. Kdo to neumí ani sehnat, obvykle to nebude umět ani zaregistrovat a rozchodit a nahrát. Protože tihle lidi mají obvykle navigace od prodejců, kde neexistuje žádná možnost podpory, tak to co ušetřili suplují lidi na fórech, na které jejich problémy přenášejí.
Pokud na zive.cz napíšu "potřebuju poradit jak sehnat Office a neplatit za něj tisíce a pak jak ho nakonfigurovat a jak udělat to a tamto... " tak nejdýl za pět minut bude příspěvek vymazaný a moje IP adresa zabanovaná. Když ono to u software a u map zejména není tak nápadný ale v principu je to to samý, jako napsat - potřebuju nové kolo na Octavii, typ ten a ten a nechce se mi dávat to, co stojí v obchodě... Nebo rovnou "koupím díly na GS, na původu nezáleží, doklad nepotřebuji"...
Tak nějak. Když si to umíš sehnat, tak buď spokojenej a rád, že to zatím jde. Zítra možná nepůjde. Možná ani při dalším stahování firmware. Kdo ví. Ale když to neumíš, tak se neptej. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
mysaccek napsal:
Ahojky,shanim mapy ke GARMIN navig.Staci me evropa,poradite nekdo treba kde je stahnout nebo nejak sehnat kdyz zrovna ne v obchode za 4tis.
Diky moc za radu
TomasTT napsal:
Nelegální neřeším, přijde mi že cena cca 1700 (teď je trošku horší kurz než býval) za aktualizaci z my.garmin není tak šílená a instalační DVD stojí 150Kč. Na disku je plná instalace, není potřeba mít starou verzi. Když člověk nepotřebuje doklady, tak nákup z USA bezproblémů funguje a když se pak někdy dokoupí ty doživotní mapy za trojku, tak to dejme tomu vyjde na litr ročně, když budu počítat další tři roky používání a aktualizace 4x ročně, což je lepší než jednou za rok.
Je to věc názoru, neříkám že zrovna 6 nebo víc tisíc není málo ale proč kupovat plnou verzi, když prakticky vždycky jde upgrade?
Psal jsem o tom tuhle jinde (téma rumunský mapy) ale jsou lidi, kteší zásadně používají všechno kradený. Nemá smysl to řešit a divím se lidem, že jim pomáhají potom z průseru (ovykle o tom vědí prd a jen si rozštelují instalaci mapsource a přinejmenším typicky neumí nahrávat mapy do navigace, takže pak přijdou s notebookem, kde MS hlásí chyby v registrech a nejde spustit a musí se to udělat celý znova a v navigaci mají v nejlepším případě nahranou atlasku, protože neumí ani správně smazat staré mapy a nahrát nové. Nový CN2009 má 1.5GB a s kombinací českých map se do většiny navigací bez dalších výmazů nevejde. Takže tak asi nějak.
Kdo to umí, ten si sežene co potřebuje. Kdo to neumí ani sehnat, obvykle to nebude umět ani zaregistrovat a rozchodit a nahrát. Protože tihle lidi mají obvykle navigace od prodejců, kde neexistuje žádná možnost podpory, tak to co ušetřili suplují lidi na fórech, na které jejich problémy přenášejí.
Pokud na zive.cz napíšu "potřebuju poradit jak sehnat Office a neplatit za něj tisíce a pak jak ho nakonfigurovat a jak udělat to a tamto... " tak nejdýl za pět minut bude příspěvek vymazaný a moje IP adresa zabanovaná. Když ono to u software a u map zejména není tak nápadný ale v principu je to to samý, jako napsat - potřebuju nové kolo na Octavii, typ ten a ten a nechce se mi dávat to, co stojí v obchodě... Nebo rovnou "koupím díly na GS, na původu nezáleží, doklad nepotřebuji"...
Tak nějak. Když si to umíš sehnat, tak buď spokojenej a rád, že to zatím jde. Zítra možná nepůjde. Možná ani při dalším stahování firmware. Kdo ví. Ale když to neumíš, tak se neptej.
Sam mi tady pises levnejsi a legalni cestu,nez kupovat primo od Garmin CZ,Podle odkazu tady je mozne sehnat volne mapy na int nebo jak rikas ty 1700 za aktualizaci neni tak hrozna ale 4 tis za cele mapy a cene pristroje co mam ted asi 5tis mi ptijde nesmysl.Stavim se a pokecame diky
Diky moc kluci a tobe Tomasi take
Upravil mysaccek dne 07.02.2009 11:02
700 GS, 1100 GS
mysaccek: to, že se nějaký produkt (konkrétně mapa) dá koupit v jiné zemi, je známá věc. Garmin to přímo propaguje, pro řadu lidí je to ale poměrně neprůhledné (je to přes ten účet my.garmin, nepovažuju to za příklad něčeho uživatelsky příjemného) a musí se to platit kartou, což taky není pro někoho ideální. Ale vyjde to levněji. Když tam člověk má dostatečně starý účet (registraci např. 6 nebo 8 let starou), tak za tu dobu nashromážil asi celou řádku GPS, které už nejsou v provozu a oni na to nabízí cross upgrade, něco jako převod licence s upgrade na nový přístroj. Navíc jde upgradovat jakoukoliv starou mapu, není potřeba mít zrovna loňskou.. Prostě - ano, všechno dneska jde nelegálně ale má to určitý rizika a je potřeba buď o tom něco vědět a umět to. Ale zrovna u mapy evropy, kterou prodává Garmin přímo, bych tohle neriskoval, protože licence mají v databázi a třeba u nových modelů už to jede přes kontrolu v mygarmin, takže jakmile tam je mapa, která není v registru uvedená (mapa CN, ne ostatní zatím), tak to nahraje nový firmware, který na displeji ohlásí suše že tento přístroj má omezenou funkčnost a musí se to potvrzovat každé 3 minuty. Zkoušel jsem to na novém Zumu 660. Pochopitelně že nemusíš upgradovat firmware ale... podle mě to za to nestojí.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
A jen na doplnění, upgrade v ČR stojí asi 2050Kč s DPH. Cena je stejná jako z USA ale je tam rozdíl DPH. Není to tak, že oni tady prodávají jen tu plnou verzi. Upgrade pochopitelně taky, akorát že nikdo nebude hledat metody, jak se to dá udělat, protože to je třeba půl hodiny štrachání v tom mygarmin a hlavně - nejde to na neomezený počet přístrojů, nemůžou logicky nabízet upgrade za cenu plné verze. Ale mohli by víc propagovat, že upgrade jde skoro ze všeho i z horně starých verzí, což je pravda ale nikde se to nepíše.
Ty volný mapy jsou na http://gpsmapsearch.com . Tam najdeš spoustu map. ALE nejsou to žádné novinky a většinou to má hodně blbý rozlišení / podrobnosti nebo je tam jen část regionu atp.Jsou taky v jiným formátu a musí se převádět na IMG ( není to jako fotka ) který zkousne Garmin. Mám taky dojem že Zumo podle nich nenaviguje. Po spoustě hodin čumění do kompu a vasbírání virů a trojanů jsem koupil ofic a mám klid . Ono to s upgady je pak v pohodě a nehoní tě to po polích nebo někam do řeky.
A taky mě potěšilo - objednal jsem upgrade CN2008 a přišlo mi to na CD z Anglie , dáš do PC a jen koukáš jak běhají čárky a je hotovo. Žádný odemykání, hackování a rozčilování.
Jestli máš uživatelskou znalost tak ofic je asi jediná rozumná cesta.
Asi jsem tě nepotěšil.
Pavel
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz