Tak jsem prošel první nezaviněnou nehodou po tom co vstoupila v platnost nová úprava limitů pro hlášení škody s následujícími výsledkem.
1) Řádně vyplněný a podepsaný záznam o dopravní nehodě má právní váhu 3-vrtstvého toaletního papíru a jen tak se dá účinně využít.
2) Již nikdy nebudu tuto pitomost vyplňovat.
3) Při každé nehodě mě bude bolet krk.
Důvody :
1) viník může kdykoli prohlásit, že jednal pod nátlakem, v šoku atd. t.j. zpochybnit že to co je na záznamu bylo ve skutečnosti pravda a pokud nebudete mít k dispozici kvalitní fotodokumentaci máte smůlu. Pro upřesnění nehodu jsem měl v noci na neosvětelném místě a telefonem sice nafotíte poškození ale né přehledové fotky s polohou vozidel. Což znamená , že v případě kdy viník po týdnu nebude spolupracovat je na poškozeném dokázat že mu byla způsobena škoda a jak. Zázanam o nehodě je v tomto případě bezcenný. Pojišťovna nebude splupracovat - ověřeno.
2) Pojišťovna není povinna na základě záznamu plnit a to ani v případě, že na je na záznamu jednoznačně viník určen a oba řidiči to podepsali. Pojišťovna může trvat na vyjádření svého klienta a pokud v tento moment svoji vinu popře je poškozený v prd.... a platí bod 1
3) pojišťovna vás na shora uvedené neupozorní naopak nechá vás auto opravit a pak začnou problémy. Obzvlášť v případě, kdy jí nejdete na ruku a nenecháte vozidlo opravit u jejího smluvního servisu.
Až celá akce s pojišťovnou skončí sepíšu tu anabázi celou.
Já měl nehodu 27.2. a byl to typickej případ, kdy nebylo nutný policii volat.
V rámci mé zbrklosti a nátalku situace jsem benga zavolal..Kluci dojeli, řekli, že zavolaj dopravku a pak už se nedalo couvnout...
Nicméně, bylo mi řečeno, že dotazník se musí vyplnit VŽDY - já ho vyplňoval v policejním autě...
Nevím, tady jsem byl bohužel "viník" já, tak nevím,jestli s tím má kolega "poškozený" nějaký problémy...
Já měl jen pojištění čelního skla a na to se chystám jít během týdne, tak uvidím, ale po telefonu se ČP tvářila ochotně.. tak uvidíme...
Je to dilema, na jednu stranu policie u nehody má svou váhu a vždycky můžeš říct, že sis nebyl jistej výší skody atd., na drhou stranu, jde o pokutu a body!
(Předjíždění a zaviněníá nehody - 6 bodů, 5-10 000 pokuty... )
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
Asi bych taky vzdycky zavolal, lidi jsou fakt svine.
Pojistovna udela vsechno pro to, aby nemusela plnit, neda se svitit. Tohle je hold CR.
Nehlede na to, ze je velka pravdepodobnost, ze jedno z vozidel bude firemni a pak je jen na majiteli firmy, jestli si policii vyzada at je skoda jakakoliv.
O jakou se v tomhle pripade jedna pojistovnu?
Vlastní zkušenost - dejte velkýho bacha na takový ty přišmrdy ( asistence ) co dorazí dřív než poliši. Operativně vám dohodnou odtah , půjčení jiného auta atp. Vyklepaní jim na to kývnete a pak jen čumíte. Mě to stálo 20 tkč.
Pjištovna byla Kooperativa a vůbec nezamázla všechno co mi ti bulíci nakecali.
Upravil Pavel GS vyletnik dne 24.03.2009 11:10
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Mno tak akce má pokračování náklady na opravu 55tkč a to se šetřilo jako to šlo - od ČP příšlo 32 takže jsem -20 no maraton nekončí ted mam na poště od ČP rozpis jak k té sumě došli. Vzvednu uvdím a poreferuju.
no musis rici svoji zkusenost..2 nehody jsem zazil, 2x mi nezastavil clovek na stopce, nastesti to bylo autem, ale prekvapili mne v pojistovne,kde kdyz jsem badal proc mam tak malej bonus u auta jsem zjistil,ze jsem v roce 2002 zpusobil nehodu..jsem dement asi si nepamatuji,ze jsem nehodu zpusobil,zvlast na miste kde jsem v zivote nebyl..a vysledek pojistovna plnila bez meho souhlasu a schvaleni a strhla mi 36 mesicu udajne odletel kamen na predni sklo jineho auta..uz vim proc nemam alianz znovu..i kdyz plneni kooperativy je taky teda bomba..
WILL RACE FOR FOOD
Zažil jsem 3 havárie s cizím zaviněním,2x to bylo přes ČP a tam byly problémy s placením,prý nějaká amortizace,nebo smluvní servis atd. a jednou přes Kooperativu a tam problém nebyl,i když to nešlo přes policii.V každým případě doporučuji volat policii,protože protokol je jistota.Stejně se ale děsím okamžiku kdy do mě opět narazí klient ČP,protože tam problémy budou asi vždy,jestli máte vozidlo starší 5 let nebo najeto víc jak 120 tis.km.BMW R 1100GS vzor kačer