zdravím, chtěl jsem vyměnit svíce u své R1100S. Na levé straně v pohodě vyšroubuji svíčku ale vpravo se mi ořech protáčí. Je možné aby byl stržený šestihran na svíčce?
Pokud ano, je nějaké řešení, jak ji vyndat? asi to bude pěknej vos*r.
Jednou tam byla ta guma co je ve svicaku nebo z ceho..udelej si maly hacek treba z elektrody a skus to vyrypat co tam je...
Upravil Bohumil dne 06.08.2018 11:34
Kupredu spatki ni krok...
Díky za odpovědi ale obávám se, že ani kamínek, ani guma tam není, měl jsem sundaný i kryt ventiů a není tam nic. Moto jsem koupil v červnu, tak jsem na ni ještě svíčky neměnil...
Upravil R1100s dne 06.08.2018 13:05
R1100s napsal:
Díky za odpovědi ale obávám se, že ani kamínek, ani guma tam není, měl jsem sundaný i kryt ventiů a není tam nic. Moto jsem koupil v červnu, tak jsem na ni ještě svíčky neměnil...
Pokud tam nic neni tak se obavam ze mas problem
... servis a diagnostika BMW Motorrad
ještě se občas stane, že je jakoby rozplácnutá guma - těsnění okolo té středové svíčkové díry.. o to se zarazí svíčák a nedolehne až na svíčku.. tak pak musíš zabrat.. trošku klepnout gumovou paličkou aby se protlačil okolo toho těsnění.. a pak ho rovnou zkontrolovat a popřípadě vyměnit..
R1100s napsal:
Pokud tam nic neni tak se obavam ze mas problem
Už ses s tím někdy setkal? Nějaký tip jak řešit?
Předem díky
O.
bmwgsa napsal:
ještě se občas stane, že je jakoby rozplácnutá guma - těsnění okolo té středové svíčkové díry.. o to se zarazí svíčák a nedolehne až na svíčku.. tak pak musíš zabrat.. trošku klepnout gumovou paličkou aby se protlačil okolo toho těsnění.. a pak ho rovnou zkontrolovat a popřípadě vyměnit..
servisak napsal:
Hele a ještě mě tak napadlo máš svíčák s malím vnějsím pruměrem?
no asi tak, že jsem obrousil původní ořech tak aby šla vyndat svíčka, což se na druhém válci povedlo, taky jsem si říkal, jestli na té straně, kde to nejde, není nějaká BMW "vychytávka" ale asi to bude stržený. zítra by mi měl přijít slabostěnný 12-hran ořech.
jestli to půjde, zkusím udělat video endoskopem, ale obávám se, že to nebude vidět nebo to bude roztřesený.
Jde Ti svíčák zastrčit na obou stranách stejně hluboko a nebo né?
Pokud né, pak je to jasný a nedosáhneš na svíčku klíčem...
musíš víc zbrousit ořech....
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
Já mám delanej svíčak, normální tam nejde
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
Já si koupil na výměnu svíček obyčejný trubkáč(delší)16/17 v nářadí za dvacku na něj nasadil ořech a všechny 4 svíce jsem s ním vyměnil u BMW R1200 st ale je fakt že jsem na něj trochu zatlačil aby zaskočil na svíci.