icebreaker
lasting daleko lepsi strih vseho jak pred x lety a ceny by se dalo rict furt supr
jiank primes stribra podle me do merina uz docela straci vyznam nekolik dnu noseni triko fusky spodky z merina a zapach nikde ,neni potraba jak u bavlny
jinak treba u spokdu bych doporucil ne ciste merino ale nejakou % primes syntetiky po delsim noseni jenodho kusu se jakoby vytahaji a uz tak nesedi zacina to trosku pusobit jak klasicky trenky [po vyprani si zase chytnou tvar] u trik takovej problem nemam
jinak k merino to uplne nepatri ale zajimava alternativa je sitove pradlo ja mam neco od brynje
Zn. Sensor a spokojenost. Ty % vlny a ostatní složky si u konkrétního oblečení ověř. Liší se hodně pružností a zadržováním teploty. Čím víc merina, tím teplejší a méně pružné. Na letní odvod potu zvol něco ,,řídkého,,.
Zaplata napsal:
Někde jsem četl že merino dlouho schne
...v porovnání se syntetikou ano...
Stříbro do merina je zbytečnost, ani nevím, že by někdo dělal.
Merino je spíše do chladnějšího počasí, na opravdu léto je lepší syntika se stříbrem, případně Outlast...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Používám Devold a paráda. Jen pozor, ubližuje tomu například suchý zip. Dost se zip k triku přichytává a pak triko lehce "cuckovatí". Takže po sezóně už není jako nové.
Merino je dobrý, ale ne samospasitelný. Nesmíš dát na reklamní lži.
Smrad je individuální záležitost a to nejen ve vnímáním, ale taky v produktivitě.
Pokud ti běžný zpocený bavlněný tričko smrdí po dvou dnech, tak merino bude ve stejný situaci třeba po 4-5... ale ne, že nebude smrdět po měsíci, jak lže šíma
Značek je spousta a u těch rádoby TOP se asi nespálíš, akorát zaplatíš o 1/3 víc, než je nutný.
Mám 2 trika Devold už 8 let. Už se mi začínají pomalu rozpadat, tak jsem hledal levnější náhradu a našel jsem Lasting. Je to za 2/3 ceny Devoldu a funkčnost naprosto stejná. Naopak mnohem lepší střih a zpracování. Nevytahuje se to kolem krku po jednom použítí, jak vonuce.
Po loňský sezóně jsem koupil druhý a ještě trenky k tomu, protože je to fakt lepší.
Na léto na motorce musíš vzít tu nejnižší gramáž, co se dělá, jinak se v tom uvaříš.
Nejnižší se dělá myslím 80g a v tom je fajn.
Schne to rychleji, než bavlna, ale pomaleji, než umělina. Ovšem zase to nesmrdí, jak umělina a když to po několika dnech smrdí, tak to smrdí "normálně" a ne jak týden stará mrtvola v igelitu. Pak stačí přemáchnout ve vodě a máš zase na 5 dní klid
Stříbro je podle mě totální blamáž, protože si nedokážu představit, kolik by toho stříbra tam muselo být, aby to fungovalo.
Kapni si kapku potu na tričko a podívej se, jak se rozpije. Ať kapneš kamkoliv, v dosahu by muselo být minimálně jedno stříbrný vlákno, aby to fungovalo a to rozhodně není.
K homologaci na výrobu Ag věcí není určeno množství na plochu, takže každej to šidí, jak může a o zbytek se postará placebo efekt. Ještě jsem nenašel nic, co je údajně se stříbrem a fungovalo by to líp než merino, který je bez stříbra... prostě fake Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mám věci od německé firmy ORTOVOX. Používám je primárně na skialpy. Potím se jako prase a po všech možných hight tech ****vinách jsem zakotvil u Merina od Ortovoxu a nemůžu říct půl slova špatnýho. Jak psal Mr. GS nedej na reklamní kecy že Merino nesmrdí.... nepřál bych tě cejtil moje triko po 4 dnech na skialpech na léto zcela jednoznačně nízkou gramáž s jemným podílem např. nějakého polyamidu. Líp schne a drží to tvar.
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Proti smradu taky moc dobře fungují věci z bambusu. Ponožky fakt parádní. Ale pozor, prodávají se pod názvem bambusové i ty, co ho mají jen pár procent. Chce to obsah bambusových vláken 60% a víc, lépe 80-90%.
Celkem slušný jsou od Pardála tyhle: https://www.rockw...ture-long/
Tyhle jsou celkem pohodlný a nesmrdět vydrží stejně, jako triko z merina, takže cca 3-4 dny a pak to všechno přemáchnu v umyvadle a je klid.
Nejlepší ponožky, co jsem kdy měl na nohách byly starý podkolenky od BMW, který už se nedělají ale tyhle jsou dostatečná náhrada a za zlomek ceny.
Před prvním vypráním kloužou z lýtek, ale pak už dobrý.
Bambusový věci nesají pot, takže zase taková zbytečná vegetariánská móda
Upravil Mr GS dne 24.01.2019 18:39
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
79-PEPAN napsal:
......Co mate vyzkoušené za ponožky v GORATEX botech???
Nedám už řadu let dopustit na Bridgedale. Používám do goretexových bot na motorce, na treky, dále do lyžařských bot, na běžky. Podle toho na co budou používány je potřeba dobře vybrat typ - pak bude uživatel spokojený. Skvělá kvalita a funkčnost.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Na doporučení lidí, co tráví hodně času po světě po horách používám Icebreaker. Dělá různé gramáže a podle toho se dá vybrat, jestli na zimu nebo na léto. Za mě maximální spokojenost, vydrží, funguje, nesmrdí a nevypadá jako spodní nebo termo prádlo. Obecně je výhoda oproti ostatním, že se nejedná o syntetiku. To znamená, že pokud triko připotíš tak ti v něm nebude chladno, protože se jedná o vlnu. Rychle uschne jak po spocení tak vyprání a nesmrdí ani po 3 týdnech intenzivního používání. Rozdíl je u trik s chladivým efektem a příměsí nylonu nebo lycry u nižších gramáží. Tady už je prostě příměs, která je umělá, aby dohnala nízkou gramáž merina, zachovala tvar a prý zvýšila životnost. Výsledek je, že třeba v lété chladí, ale nevydrží tak dlouho jako 100% merino, začnou se na něm dělat dírky, a hlavně začne po propocení hodně brzy zapáchat, prostě se kvůli přímesi podobá jiným funkčním syntetický materiálům. Osobně doporučuji jakýkoli 200g, 100% merino a dlouhý rukáv, který se dá použít jak v chladném počasí tak i v extrémně teplém s teplotami kolem 40° C. Vyzkoušeno jak v Norsku tak naopak v Albánii a nic jiného bych už nekoupil. Co jsem měl resp. mám merino trika s krátkým rukávem, gramáží 160, ale bohužel s příměsí "techniky" tak ty nefungují tak dobře jak na oko teplejší s vyšší gramáží. Spodní prádlo se myslím z čistého merina nedělá, ale oproti trikům s příměsí umělých vláken funguje dobře a rovněž nesmrdí v porovnání s bavlnou nebo jiným funkčním trenkám třeba od craftu. Většinou ti zasmrádne bunda a kalhoty, do které se pot vsákne...