Ahoj,
Zkoušeli jste někdo opravovat přepínání světel (dálka/potkávačky/světelná houkačka) na levém řídítku na R1100GS?
Jak jsou uvnitř takové ty kontakty, po kterých jezdí plíšek v tom kolíbkovém přepínači, tak jeden je úplně obroušený, plíšek na něj nedosedne a tak mi nefungují světla.
Několikrát jsem na ten obroušený kontakt zkoušel napájet "kuličku" cínu, no bohužel je to oprava vždy jen na chvíli, protože cín pořádně nepřilne a po pár přepnutích ta napájená vrstvička zase uletí.
Bohužel, momentálně na inzercích levé sdružené ovladače na 1100xx nejsou.
Říkal jsem si, že bych zkusil ten obroušený kontakt z ovladače vyndat a místo něj tam nabastlit nějaký nový. Například udělaný ze šroubku nebo tak něco...
Nápady, zkušenosti?
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Ahoj, taky jsem to kdysi opravoval tak že jsem tam naletoval kuličku cínu a drželo to min. 3 roky než jsem motorku prodal. Základem je pořádně očistit plošku aby cín pořádně přichytnul.
Pořádně očistit/oškrábat a použít pájecí roztok, aby se to chytlo. Normálně to funguje.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Ahoj taky mi to pi 22 letech co mám 1100ctku přestalo svitit
Mám dotaz když to rozeberu vyskočí na mě náký perko,nebo to je to v pohodě i pro mě co se v přepínačích nikdy nevrtal
Jsou tam tuším 3 perka a jedna taková malá kulička.
Rozebrat a poskládat to jde v pohodě, jen si dej bacha, abys ty pružinky a kuličku neztratil
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí