Ahojte. Prosím o radu. Po vybratí štartéra na mojej GS 04 som objavil mastnotu pod spojkou, smrdí to prevodovým olejom, takže asi povolilo gufero na vstupnej hriadeli.
Chystám sa ho vymeniť. Je tam nejaká záludnosť ktorá by mi mohla spraviť problémy? Prípadne, čo všetko skontrolovať keď už to budem mať rozpolené?
Vďaka za radu.
kalupko přiložený následující obrázek:
Nooo jesli to nebude simering na vyvažovací hřídeli.... přesně takhle jsem to měl také špinavé, tohleto mi to přesně dělalo... sundat převodovku, spojku a vyměnit... od té doby klid....
je nic natom není vyškubeš převodovku na stul vyměníš pár gufer par šroubu vše umeješ a poskládaš nazpět. žadnej stres
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Georgino: je to zatecene od prevodoveho oleja, urcite je to to gufero na vstupe. Len ma zaujima, mam vymenit rovno aj gufera pod spojkou a vyvazovakom?
- mě potkalo vymačkané drážkování na vstupní hřídeli do převodovky. Na tom drážkování je nasunuta lamela.Takže, nová hřídel.
Jinak použij POUZE origo gufera do převodovky. Měnil jsem i gufera na klice. Pak na setrvák musíš použít nové šrouby i na spojku. Dal jsem nové těsnění na spojkový váleček. Když už vše budeš mít dole....
Ahoj
Jo, gufera na převodovce. Až je tam budeš dávat, zjisti si, jak hluboko je můžeš zatlačit do kártru.
Vyměn si sám co uznáš za vhodné . ja to neřeším a vyměním vždy vše at to nemusím dělat znovu. ale pokud to děláš sam sobě tak to mužeš rozdělávat třeba 3x
Francis napsal:
Z gufera na zadním konci vstuoní hřídele, u spojkového válečku, to nepoteče ke spojce dopředu, bude kapat vzadu u uložení kyvky.
Divil by ses, ale fakt to proteče - ať je to 1150 nebo 1200. Náplň ovládání spojky ti dokáže pěkně zamastit lamelu.
A jinak - všechna gufera v prostoru spojky automaticky dát nové jak psal Milan. A na vstupní hřídeli u spojk. válce a na výstupu u kardanu, když je u starších modelů ještě starý černý typ gufera (obyč NBR), tak zase rovnou vyměnit za nové hnědé (se silikou). Nemá cenu se s tím babrat dvakrát.
Upravil Tonda dne 15.01.2020 10:49
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Nedošlo mi, že to může protéct dutou hřídelí kolem tyčky až dopředu. Mě to prosakovalo jen dozadu a předek byl suchý, asi to zadržela filcová prachovka na tyčce.
kalupko napsal:
Georgino: je to zatecene od prevodoveho oleja, urcite je to to gufero na vstupe. Len ma zaujima, mam vymenit rovno aj gufera pod spojkou a vyvazovakom?
Přesně i jak říká servisák, pokud budeš sundavat podsedlovku, vyměnit všechny gufera a máš klid i do budoucna...
Vďaka za rady páni. Pustil som sa do toho, menil som len gufero na vstupe, bol som lenivý dávať dole spojku a vyvažovák. Ostatné guferá na prevodovke vymením hocikedy, tie sú z vonku. Pri mojom tempe robota na tri dni, ešte stále to nemám doskladané.
Inak gufero na vstupnej hriadeli nemá v bloku doraz. Ja som si preto vytočil prípravok zo silonu. Možno niekomu táto informácia v budúcnosti pomôže.
kalupko přiložený následující obrázek:
Tim otvorem u prave klapky. Je otvor v setrvaku a bloku takze treba 8mm sroub a pokud by si byl uplne zodpovedny je pripravek primo do zubu setrvaku a ten se vklada po demontazi prevodovky
kalupko napsal:
Už som začal skladať. Keď to začne tiecť, rozoberiem znovu a vymením už všetko komplet. Postup mám už nacvičený
Ešte otázka do budúcna. Ako zaistím motor pri demontáži spojky a zotrváku?
Zrovna gufero na vyvažovací hřídeli je práce na 5 minut, když jsi to měl rozdělané. Šetření na nesprávném místě. Když ti to začne cákat olej na lamelu, tak ji potom můžeš rovnou vyhodit - tu mastnotu z ní nedostaneš.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
No dobre, mozna som sa unahlil. Asi som to mal vymenit. Nevadi, motorka je uz poskladana, takze ak zacne nieco tiect, caka ma rozborka znovu.
Servisak, vdaka za info s tym zotrvakom.
Inak, este ma napadlo, ci mi dobre zaskocil kardan na vystupny hriadel. Pri nasadzovani ramu je s tym trochu boj. Je mozne, ze ak je ram nasadeny, kardan nezaskocil? Pod manzetou to nevidno. Mam skusit vyklopit diferak a zahybat s krdanom ci je napevno?
Pokud si hridel nenaklepl palickou na vystup z prevodovky sam se nenacvakne a sezere ti kriz kardanu manzetu mezi prevodovkou a ramenem
Upravil servisak dne 20.03.2020 10:41