Ahoj,
Měl by se vzpamatovat. Dostává se tam za deště vlhkost někdy až voda přes přední sklo digitizéru (sklo s dotykovou vrstvou). Je to nedokonalým nanasením lepidla po obvodu toho skla. Obvykle to za den/dva vyschne ale může se trochu mlžit.
Mě tedy odešla část digitizéru (cca 2cm pruh mi nereaguje) - jde koupit na ebayi nový digitizer vč. předního sklíčka cca za 500-1000 Kč.
Nicméně již preventivně za silnějších dešťů sundat nebo navlíknout pytlík
Níže přikládám jak to opravit, používám to jako sekundární navigaci takže tato oprava byla prakticky bez investic (krom kartuše silikonu) jinak by to znamenalo zakoupit ten přední panel (za tu zmíněnou tisícovku) ale i tam bych to preventivně přetěsnil... zdá se že to není ojedinělý případ - Googlete TomTom Rider Fog, condensation atd...
Upravil HonzaGS-SV dne 05.08.2020 09:26
Foto 2 - Přední panel s digitalizérem v troubě aby povolilo lepidlo cca na 60-70°C cca na pět minut (asi 3x vždy jsem kousek odlepil - sklo směrem ven z přístroje) opatrně ať nepraskne
HonzaGS-SV přiložený následující obrázek:
Foto 3 - Odlepeno, je vidět, že v prostoru kablíku nebylo moc lepidla resp. tudy se voda dostávala dovnitř...
Foto 4 - Po vyčistění styčných ploch jsem nanesl neutrální silikon stříkačkou s jehlou (nutno použít neutrální proti kyselému - došlo by k oxidaci kabelů).
Foto 5 - Vše raději zamaskováno, přebytečný silikon z ničeho nedostanete Zde je již nanesený silikon po celém obvodě tak aby se dovnitř nic nedostalo. Takto jsem to nechal cca půl dne.
Foto 6 - Zde je vidět přebytečný silikon po celém obvodu - potvrzuje dokonalé pokrytí styčné plochy - hlavně kolem konektoru!
[116.38Kb]
Upravil HonzaGS-SV dne 05.08.2020 09:15
Foto 9 - Poskládáno zpět, vše je pěkně přístupné, snadno vyměnitelné. Nezapomeňte na modrá těsnění kolem šroubů a po obvodu - pozor ať dobře sedí na styčných plochách.
pěkná práce Honzo, si šikovnej. Nevim, jestli bych se do týhle operace pustil. Myslim, že můj pacient by nepřežil Každopádně to Tomtom moc vychytaný nemá.
hlavně, že je pivo ftlamě