Asi jsem úplné kopyto,ale můžete mi chlapci zjednodušeně (jak pro blbce) popsat, jak naplánovat trasu z bodu A do bodu B. Když si zadám cvičně trasu, kterou znám, tak mě ta paní,co tam kecá, žene nesmyslnými ulicemi, kterými bych normálně nikdy nejel. Už jsem na GPS zkoušel nastavit všechno možné z hlediska výpočtu,optimalizace apod., ale pořád je to na h...o. Trasa z domova do práce je 12km a na takovou vzdálenost zadávat dalších 5 a více průjezdních bodů se mi zdá nesmyl, páč při cestě např. do Brna a hledání ulice v Brně bych jich tam pak musel tedy zadat alespoň 50.Takže mám sice GPS,ale stejně s sebou musím vozit papírovou mapu,protože tomu USA hajzlíkovi nevěřím, že mě nenaviguje někam do horoucích pekel.
Žijeme jen jednou!
Ehm, nechtělo by to zajet s tím za někým, kdo tomu rozumí?
Buď nemáš nahrané navigační vrstvy mapy (častá chyba) nebo máš blbě nastavené parametry výpočtu. GPSkou to není, chybu bych hledal na druhé straně
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Já jednou volal do picodasu a tam mě moc velice ochotně naváděl pán s instalací mapy a nějakou novou věcí co se tam do gps taky tlačí. Já mu zavolal, co mám za problém a om že si jde hrát s gps a pak mě zavolá. A zavolal. Celé dopoledne zkoušel najít chybu a po jejím nalezení mě to volal, že si mám něco přeinstalovat. A to já neumím, tak mě hodinu naváděl po telefonu a dělali jsme to spolu krok po kroku. Zaměstnal jsem ho celkem na několik hodin a pak po úspěšné opravě jen hezky poděkoval. Byl fakt super. Perfektní přístup. Zkrátka to řešil a vyřešil a nevyprdnul se na to. To mě potěšilo. Tak to taky třeba takhle zkus.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
No, plánování u Garminů je pro mne také někdy záhada - a nebo jsem kopyto. Tak třeba: v MapSource, kde mám nastaveny parametry výpočtu trasy jak mi vyhovují, vymyslím trasu (třeba na celou dovolenou). Pak ji stáhnu do GPS, ale ta mne pak vede již trochu jinudy. V MapSporce lze parametry výpočtu nastavit velmi podrobně včetně rychlostí na různých druzích komunikací, v GPS je toto nastavení již jednodušší a tak probíhá jinak. Vždycky se můžu vzteknout, když si dám hodinu práce z trasou, nahraju do GPS, pak ji v terénu spustím a ono se mě to zase ptá na to, jestli chci jet po silnici, nejkratší nebo nejrychlejší trasou atd. Vždycky nadávám "ty kr..o blbá americká, chci jet přesně po cestě, kterou jsem vymyslel!!!". Tohle myslím soudruzi z USA nedomysleli. Stejně tak mám někdy problém, když si vymyslím trasu na celý den po nějakých pamětihodnostech a pak se v průběhu dne od trasy odchýlím - třeba jeden bod vynechám. Furt mě to k němu žene zpátky, varianta je ten bod z trasy vymazat, ale to chvíli trvá, spíš bych přivítal nějakou rychlejší variantu jak pokračovat po zbytku trasy. Třeba mi nějaký odborník poradí.
Hele Karle 68, já mám Questa i s touhle mapou, tak mužeš třeba klidně večer zavolat a mužem po telefonu ladit hodnoty. Mám Quest 1, ale to asi nevadí jestli máš Quest 2
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
2 Cycli: Mám taky Q-1.Ještě mě napadlo, jestli není třeba chyba v tom, že jsem do GPS nahrál přímo je upgrade na verzi 6 a ne 5 z originál CD a pak teprve neprovedl upgrade na 6. Ještě mám v GPS nahranou TOPO 20, ale tu mám vypnutou,takže by se to mlátit přes sebe snad nemělo.Večer Ti tedy zkusím brknout. P.S.: Nejvíc jsem vždycky hotovej z hlášky "Přijíždíte do cíle na vlevo",i když cíl je na vpravo.To bych pani kopnul do p...e.
Žijeme jen jednou!