Zdravím, nemá někdo zkušenost - nebo spíš tip na přípravek, se kterým by se dal dobře umejt motor GSa? Do žeber se člověk moc nedostane, taky asfalt na některejch místech jde blbě pryč..... tak se ptám Já používám SONAX čistič motoru, ale přeci jen, jestli někdo nezná něco lepšího .......
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Sonax je opravdu nej,používám ho taky. Zkousel sem Arvu a taje proti Sonaxu uplnej šit,ještě mi kdosi doporučoval Milit ale s tím nemám zkušenost. Jinak na asfalt je dobrej technickej benzín.
Teď jsem použil Milit a celkem dobrý.Na asfalt petrolej,naftu,WD40 a na kovové plochy trichlorethylen-ten je absolutně nejůčinější,ale s ním se musí pracovat opatrně,protože to není zrovna zdraví prospěšná látka.Ovšem čistí naprosto neskutečně. http://www.bezjed...lorethylen
Upravil pavelgs dne 19.09.2009 19:38
To nejbrutalnejsi, co jsem kdy vyzkousel se jmenuje Karlan. Nevim co to je, ale cisti to fakt neskutecne.
Ovsem bacha na cistej kov, na nem to vyzere mapy.
Bohuzel jsem to netusil a vycistil s nim i kola, nastesti to Silichrom zachranil.
No podle mě Milit je na stejný bázi jako Sonax čistič motoru. Je pravda, že čistí dobře, ale asfalt nechává, a asfalt na ploše není problém, ten sundám benzínem, popřípadě čističem asfaltu, ale když mám skvrny od asfaltu mezi žebrama, tak to de blbě. Zároveň, jak Sonax, tak Milit motor vyčístí, ale chtělo by to ještě ňákej ochrannej film - přece jen, motor u GSa je 3/4 plochy motorky
Lesklej ochranej film dělá Sonax motor plast,dělal sem s tím motor u auta a je to paráda, oživí i plastové a gumové části. Řekl bych že je to něco jako pružnej bezbarvej lak. Bandaska je použitelná v jakékoli poloze takže sem motor mohl ošetřit opravdu dukladně na všech místech. Takže na auto dobrý ale na motorku?
FRN přiložený následující obrázek:
FRN napsal:
Lesklej ochranej film dělá Sonax motor plast,dělal sem s tím motor u auta a je to paráda, oživí i plastové a gumové části. Řekl bych že je to něco jako pružnej bezbarvej lak. Bandaska je použitelná v jakékoli poloze takže sem motor mohl ošetřit opravdu dukladně na všech místech. Takže na auto dobrý ale na motorku?
Ten jsem použil na moje SDIčko taky, ale na plastovejch velkejch dílech to dělá divný mapy. Myslím si, že na motorku to není určitě ono .....
FRN napsal:
Ten jsem použil na moje SDIčko taky, ale na plastovejch velkejch dílech to dělá divný mapy. Myslím si, že na motorku to není určitě ono .....
A taky nevím, jestli to jde sundat - ten Sonax motorplast - na tý ploše mě štve. I když jsem asi blbej, že jsem to stříkal i na ten plastovej kryt motoru.
Já používám také MILIT.Nejlepší je ho nanés na motor-studený,nechat působit.Potom vemu štětec a důkladně ho ještě rozmatlám.Nakonec opláchnu vodou .Výsledek je neuvěřitelný.
Das ist BMW
FRN napsal:
A taky nevím, jestli to jde sundat - ten Sonax motorplast - na tý ploše mě štve. I když jsem asi blbej, že jsem to stříkal i na ten plastovej kryt motoru.
Jo,plastovej kryt musíš sundat,ten jen otřu hadrem nebo nastrikam kokpit sprejem aby se lesknul.
pánové trochu krok stranou, nicméně netušíte čím by šlo se zbavit žlutého nádechu po debilovo*pissed* nadměrném zahřívaní diferáku?
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
MotoPaja napsal:
pánové trochu krok stranou, nicméně netušíte čím by šlo se zbavit žlutého nádechu po debilovo*pissed* nadměrném zahřívaní diferáku?
měl sem to na bloku motoru,nepomohlo nic,tak sem to pořádně odmastil a očistil a přestříkal akrylátovým stříbrným sprejem,drží to dva roky,nežloutne,neodlupuje se to
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Jaká že to byla barva,odstín,číslo? Potřebuju uplně stejnou střibrnou jako je motor. Mám takový dvě mordy na hlavách tak bych to zakytoval a střiknul do rozstřiku.
Upravil FRN dne 21.09.2009 15:14
taky hledam,ale zatim se mi osvedcila v pomeru cena vykon coca cola.v penny jsou 2 litry za 24 korun a da mi to na na 3X.
BMW GS 1200 adventure a Babeta.