jaká zima bez provozu? letos se bude jezdit nonstop...to je jasná věc...od pana Wunderlicha mám tohle a neváhám to použít
chafre přiložený následující obrázek:
[9.47Kb]
Upravil chafre dne 07.10.2009 23:15
GS 1200 R Adventure
Ahoj, jelikož mím plastvou nádrž na mim osmikilu tak ji necham uplne prazdnou, pres zimu jezdit nebudu. Podle me pokud by tam v tom ten benzin hnil celou zimu tak to neni dobre ... na Jare az plnou, jinac zatim letos jezdim ete
Jedu i když jízda dále zdá se býti nemožná !
Mám plechovku a naleju jí plnou, po zimě jí vyjedu, nepozoruji rozdíl ve výkonu, bo po zimě je to prvních 300km dycinky nějaký nadupanější.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ja pokud vzpomenu,tak natankuju plnou.A mam plastovou.Proc by jako mela bejt plastova prazdna?Ona v ni kvuli tomu,ze je plastova nekondenzuje voda?
To je zas nejaka blbost,ne?
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Tohle jsem vyčetl :je to pro nějakou aprilii "Nádrž je z jistého druhu plastu a jeho dlouhodobý kontakt s benzínem může působit reakce, které jsou nežádoucí nejen pro nádrž, ale i pro benzín, kterým bychom na jaře startovali. Proto nádrž na zimu vypusťte a nechte víčko otevřené."
Myslím, že mechanika plováku bude mít raději benzín než vzduch ať už se válí v plastové nebo plechové nádrži.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
mám plast, doplním plnou kvůli kondenzaci a hotovo....
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
pivos napsal(a):
mám plast, doplním plnou kvůli kondenzaci a hotovo....
dtto..
+ souhlas s Hrabetem.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Asi takhle. Pokud bys měl cvajtakt (dvoutakt), kde mícháš benzín s olejem,tak není moc dobrý tu směs dlouho skladovat, pač olej v benzínu degraduje a tím se výrazně shoršují jeho mazací a konzervační schopnosti. Skladovatelnost směsi doporučujeme max 3 měsíce. Ale benzín samotný klidně v nádrži zůstat může a nijak neztratí na vlastnostech. To by musel ležet hodně dlouho a ne jen přes zimu. Takže z hlediska toho, že v nádrži vlhkost kondenzuje ať je to plast nebo plech, tak je lepší ji naplnit až po hrdlo. Nehledě na to, co tady už někdo zmínil, plovákový mechanismus a těsnění ventilů je opravdu radši v benzínu než na vzduchu. Zvláště gumové těsnění když je dlouho v benzínu a pak ho ,,vysušíš", tak se za čas rozpadne, pač vzduch je oxidant jako poleno A kdyby tomu plastu vadil dlouhodobý kontakt s benzínem, myslíš, že by tu nádrž z něj vyráběli?
Takže toť můj názor.
...kulturnost je pouze nátěr, který je velmi lehce rozpustný v alkoholu...
...pošli do pr...e každého dřív, než tě stihne nas..t...
...je těžké být debilem, pač konkurence je veliká...
HonzaGS napsal(a):
Asi takhle. Pokud bys měl cvajtakt (dvoutakt), kde mícháš benzín s olejem,tak není moc dobrý tu směs dlouho skladovat, pač olej v benzínu degraduje a tím se výrazně shoršují jeho mazací a konzervační schopnosti. Skladovatelnost směsi doporučujeme max 3 měsíce. Ale benzín samotný klidně v nádrži zůstat může a nijak neztratí na vlastnostech. To by musel ležet hodně dlouho a ne jen přes zimu. Takže z hlediska toho, že v nádrži vlhkost kondenzuje ať je to plast nebo plech, tak je lepší ji naplnit až po hrdlo. Nehledě na to, co tady už někdo zmínil, plovákový mechanismus a těsnění ventilů je opravdu radši v benzínu než na vzduchu. Zvláště gumové těsnění když je dlouho v benzínu a pak ho ,,vysušíš", tak se za čas rozpadne, pač vzduch je oxidant jako poleno A kdyby tomu plastu vadil dlouhodobý kontakt s benzínem, myslíš, že by tu nádrž z něj vyráběli?
Takže toť můj názor.
jo ta teorie ze se ti za chvili prokouse benzin plastovou nadrzi ven se mi take nezda
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mám plast. Nacpal jsem to vloni po hrdlo. Pak jsem potřeboval honem benzín do traktoru, tak jsem to vycuc, zbyla asi 1/3 když jsem vyrazil, tak jsem si po cca 50km dotankoval plnou. Před ani po jsem necítil rozdíl. Teda když pominu pozimní jízdí připosranost
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Děkuji vám všem za vaše názory.Z nich mi vyplinulo ,že nejlepší bude nádrž naplnit po hrdlo.Kdyby měl někdo jiný názor tak mi ho vymluvte.Mám plastovou nádrž.
Já tohle neřeším,páč jakmile je v zimě silnice holá a neklouže to,tak se muší čověk povozit.Takže,už několik zim dolévám nadržku průběžně.
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW