Vzhledem k tomu, že nepěstuji u některých kolegů tak oblíbené dojíždění pneumatik až na plátno, čeká mě v brzké budoucnosti přezouvání. A protože jezdím celou zimu (i když většinou po městě), říkal jsem si jestli místo současných Tourancek nezkusit nějakou "zimní" gumu, třeba i s nízkým nájezdem (stejně toho až tolik nenamotam, spíš mně nebaví stát v zácpách a na kratší výlet vyjedu jen když je sucho a sluníčko). Nějaké tipy a nápady? Děkuju.
Maiali nel Fango!
ještě mně napadlo, jak je to třeba s TKCčkama? Ty by měli mít měkčí směs, tudíž do nizkejch teplot vhodnější, ale otázka jak se projevuje na oslizlym asfaltu ten vzorek? Ale zase bych si mohl dát sem tam offroad....
Maiali nel Fango!
TKC na zimním asfaltu kloužou jako každá jiná guma,ovšem oproti mitasu drží i v zimě,chladnu,v dešti
v zimnímobdobí jezdím rovně je to jednodo zatáček klidně,což ve skutečnosti neznamená že pomalu,ale je to pomalejší než v létě
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
morabo napsal(a):
ještě mně napadlo, jak je to třeba s TKCčkama? Ty by měli mít měkčí směs, tudíž do nizkejch teplot vhodnější, ale otázka jak se projevuje na oslizlym asfaltu ten vzorek? Ale zase bych si mohl dát sem tam offroad....
TKC? Nedám na ně dopustit...
Vyhovují mi jak na suchu, tak při dešti. Jistě, pro někoho, kdo jezdí na suchu "na doraz", je nevyhovující, ale já nelítám a když chci projet polňačku či lesní cestu a je tam bahnitý úsek, tak se nemusím vracet.
Loni jsem je měl v zimě nazuté a na suchu nebyl problém. Na sněhu a v břečce jsem jim opravdu hranice nehledal, nerad padám na veřejnosti a v silničním provozu...
Pro mě osobně je to etalon univerzálního pneu na cestovní enduro v tomto rozměru.
Škoda jen, že si párkrát odhrábneš a zadní guma ubývá před očima. Ale to je daň za měkkou směs. Vychází mi to tak odhadem dvě zadní na jednu přední gumu.
Mám je teď obuté a pokud nová Mitaska nebude výrazně zajímavější cenou nebo vlastnostmi, půjdou tam příště znovu.
Upravil radosek dne 04.11.2009 07:45
Dík všem za dosavadní rady. Je mi jasný,že v zimě se nejezdí jak v létě, loni jsem krom asi 14 dnů jezdil pořád a na Tourancky si nemůžu stěžovat. Nemám ale ani porovnání a netuším tudíž, jestli není nějaká guma na zimu prostě vhodnější.... Jinak ty Kaaro T bohužel nedělají v mým rozměru, takže jedině ty TKC, nebo Mitasky, ale do těch se mi moc nechce...
Maiali nel Fango!
Když mitasky tak E09 většinu loňský zimy jsem odjezdil na E07 a nikomu to nedoporučuju-nejenomže to nesedí v zatáčkách ale občas je i problém se rozjet.S E09 je to o poznání lepší ale k jistotě to má pořád daleko.Ty motárdový vypadaj dobře a sportmaxy se dělaj i v běžnejch rozměrech.
dobře, tak asi teda poslední dotaz, Torance nebo Anakee?
samozřejmě jde o mokrej, oslizlej a studenej zimní asfalt.
Upravil morabo dne 10.11.2009 11:00
Maiali nel Fango!
morabo napsal(a):
dobře, tak asi teda poslední dotaz, Torance nebo Anakee?
samozřejmě jde o mokrej, oslizlej a studenej zimní asfalt.
Z téhle dvojice je na uvedeném povrchu jednoznačně lepší Anakee, tedy Anakee 2. Opravdu, rozdíl je tak velký ve prospěch Michelinu, že vůbec není co řešit.
na dvou jedenáctkách skoušeno :Heidenau,Anake,Tourance,Karo.:celoročně
1,Anake
2,Tourance
od podzimu Kara
Heidenau už nechci ani zadarmoje to jen na léto a do sucha
červen-září:tourance
září-listopad,březen-červen:Anake
listopad-březen:Karo
pro mne ideál
Upravil petr_t dne 10.11.2009 12:45