Vůle zadního kola(kardanu)Zdravím všechny a prosím o radu. Nemá žádnou zkušenost s údržbou a zajímalo by mě jak se pozná vůle na zadním kole 1200 GS. Pokud tam mám rychlost může tam být vůle po obvodu nebo ne ?
Díky.
Ahoj, vůle po obvodu je dána součtem všech vůlí na převodech od kliky po kolo. Už se to tu někde řešilo. cca 5-10cm. Jiná vůle je pokud uchopíš kolo na šesté a dvanácté, tam by měla vůle být, ale ne více jak 1 až 2mm.
Další propadlej BMW
Díky za pomoc. Měl sem trochu obavy právě z těch 2mm. Myslel jsem, že je to právě těch 10cm a trochu sem se zhrozil. Řekl bych, že tam smám píš těch 10cmmožná víc. Budu na muset ještě juknout. Ještě to nemám prozkoumaný. Jezdil sem 4 roky varadero a můžu říct, že se to nedá absolutně srovnat.
Dají se ventily taky zvládnout doma nebo je na to lepší servis? Moc jim ze zkušenosti nevěřím.
Leos Pisk napsal(a):
Díky za pomoc. Měl sem trochu obavy právě z těch 2mm. Myslel jsem, že je to právě těch 10cm a trochu sem se zhrozil. Řekl bych, že tam smám píš těch 10cmmožná víc. Budu na muset ještě juknout. Ještě to nemám prozkoumaný. Jezdil sem 4 roky varadero a můžu říct, že se to nedá absolutně srovnat.
Dají se ventily taky zvládnout doma nebo je na to lepší servis? Moc jim ze zkušenosti nevěřím.
Doma se dá toho zvládnout docela dost. Včetně ventilů. Je to podstatně jednodušší,než na některých japonských čtyřválcích s podložkama na ventilech.
Záleží jak jsi zručný,nebo odvážný. Ale každopádně to neni nic složitého.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Leos Pisk napsal(a):
Ventily zvládneš doma, pokud nemáš model 1200GS DOHC, který vyžaduje vlastnit podložky. U HC modelu to seřídíš standartním způsobem, na který jsi zvyklý (pomocí šroubků).
Když "nahovno technik" jako já seřídí ventily doma, zvládne to rozhodně každej. ;-)
Pokud bys potřeboval vymyslet lepší,bezúdržbové rozvody, řekni jednomu Jimovi, co není Beam, on o tom údajně ví všecko, zná slabiny GS a dokázal by za večer zkonstruovat BMW, které by bylo stejně dobré jako Cagiva před 20ti lety.
Upravil Hrabe_X dne 18.06.2010 10:50
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /