zdarec,
jelikoz letos moc nejezdim, chtel sem pripojit motorku na Optimate.
Jelikoz nemam po ruce manual a jsa zvykly z 1150 sel sem skoro najisto a ted cumim - na obvyklem miste neni zadna zdirka!
Ma to tento stroj skovane nekde jinde nebo budu moset dat nabijecku primo na baterku???
a este jedna vec - puvodni majitel ma vyvedenu zasuvku na palubni desce, co kdybych to napichl primo tam?
sorry za otazky jak od ****a, ale radej zkusim dotaz na spolek chytrejsich driv, nez budu laborovat a neco odpalim
Zásuvky jsou buď na zobáku vlevo od palubky (né všechny GS) nebo pod sedlem spolujezce na rámu (vlevo ve směru jízdy). Pokud nemáš originální nabíječku, tak to přes tyhle zásuvky nepůjde. No a pokud tam máš zásuvku napojenou přímo na baterku, tak přes ní. Já mám vyvedenou zvláštní zástrčku přímo na udržovačku.
tak jo, mrknu na to a zkusim to kdyztak pres tu zasuvku co je u palubky (esi je to origo, to netusim :-/
mam optimate s redukci na malu zasuvecku, predpokladam ze ta bude stejna jak na 1150.
no, nasel sem zasuvku na palubce vlevo nad budikem a taky na ramu pod sedlem.
Kdyz zapnu nabijecku do te zdirky pod sedlem tak nic, ale kdyz to nacpu do zasuvky na palubce tak optimate sviti oranzove jako ze nabija.
tak nevim co je spatne, kazdopadne sem to nechal v te palubni.
Mňooo, já nemám problém sundat sedlo a dát krokodýly přímo na svorky batky. Není to zas tolik práce a nemusíš špekulovat ...
Upravil Jirina1 dne 24.07.2011 18:15
Použil jsem na to přímo tu redukci s očkama a konektorem co byla součást balení optimate. Očka přímo na baterku a konektor vyvedený pod sedlem, ráno jen dojdu, odpojím, zaslepím konektor a jedu.
Tomano79 přiložený následující obrázek:
[170.37Kb]
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
T-Diesel napsal(a):
zdarec,
Jelikoz nemam po ruce manual a jsa zvykly z 1150 sel sem skoro najisto a ted cumim - na obvyklem miste neni zadna zdirka!
Ma to tento stroj skovane nekde jinde nebo budu moset dat nabijecku primo na baterku???
a este jedna vec - puvodni majitel ma vyvedenu zasuvku na palubni desce, co kdybych to napichl primo tam?
sorry za otazky jak od ****a, ale radej zkusim dotaz na spolek chytrejsich driv, nez budu laborovat a neco odpalim
no ... uprimne.. a co CANBUS?
pokud vim, tak bavoracka "udrzovacka" umi rict canbusu, ze nabiji.
pokud to ta Tvoje nedela, tak byt tebou overim si u nekoho, kdo rozumi CANu, ze to tak muze byt.
Ja bych se bal.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jtopman napsal(a):
Použil jsem na to přímo tu redukci s očkama a konektorem co byla součást balení optimate. Očka přímo na baterku a konektor vyvedený pod sedlem, ráno jen dojdu, odpojím, zaslepím konektor a jedu.
Teď jsem to taky našel v krabici a namontoval a už nabíjím.
Díky všem za rady.
T-Diesel napsal(a):
jo, ja sem pak cumel este do krabicky a vidim, ze ty dratky primo na baterku tam ma taky, toz to flaknu tak jak to ma kolega z bystrice p. H.
nevim co na to bude rikat canbus ale jen kvuli tomu ze mam BMW nebudu kupovat este BMW nabijecku.
T-Diesel napsal(a):
zdarec,
pokud to ta Tvoje nedela, tak byt tebou overim si u nekoho, kdo rozumi CANu, ze to tak muze byt.
Ja bych se bal.
Hicksi nešil. Nejsi už z tý elektroniky trochu paranoik? Jak by Canbus poznal,že nabíjím přímo baterku? Neni tak "chytrej".
Já mám taky extra kabel přímo na baterku a ještě druhou zásuvku na druhý straně motorky taky rovnou na baterku abych mohl nabijet co potřebuju a soudruh Canbus mi do toho nemohl kecat...
Jo a už to funguje čtvrtou sezonu bez problémů.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
T-Diesel napsal(a):
zdarec,
Ja bych se bal.
Hicksi nešil. Nejsi už z tý elektroniky trochu paranoik? Jak by Canbus poznal,že nabíjím přímo baterku? Neni tak "chytrej".
Já mám taky extra kabel přímo na baterku a ještě druhou zásuvku na druhý straně motorky taky rovnou na baterku abych mohl nabijet co potřebuju a soudruh Canbus mi do toho nemohl kecat...
Jo a už to funguje čtvrtou sezonu bez problémů.
ja to zkusim dohledat...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
vůbec tomu nerozumim, ale beru jako fakt že u 12 díky canbusu nelze dobíjet přímo krz originál zásuvku, pouze s original bmw dobijeckou. taky to resim naprimo pomoci prislusenstvi Optimate.
říkám si hurikán