Při brouzdání po fóru jsem narazil na tuto fotku. Zaujali mě nosiče nebo přesněji držáky alu kufrů, které využívají originální nosiče plastových kufrů. Máte někdo s těmito držáky zkušenosti, víte o nich něco více?
Ksadis přiložený následující obrázek:
Vzhledem k tomu, jak se už při lehkém naložení hejbou původní plasťáky, tak bych k tomuhle systému moc důvěry neměl... Navíc pokud vím, kufry s tímhle systémem jsou dražší než ty na normální rám, takže to ani nebude moc úspora...
Maiali nel Fango!
Pokud by se úchyty dali sehnat samostatně, nemuselo by to být až tak drahé. Pokud je to od Touartechu nebo Zegy nebo kdo to vlastně vyrábí tak by to nemuselo být tak špatné. Myslím, že oni mají vymakanější věci než BMW.
Chybí tomu zadní vzpěra mezi kufry, rozhodně bych tomu moc nevěřil....jak píše Morabo...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Tak to je tedy pořádná soustava, ale abych řekl pravdu, čekal jsem něco sofistikovanějšího. Na silnici to, ale asi stačí. Přesvědčili jste mě od tohoto ruce pryč Tedy pokud se jezdí i mimo silnice.
- Recommended maximum load 10 kg per pannier
- Recommended maximum speed 130 km/h
hele Vjetrníku,nechci kecat,ale mám zato,že ty samý údaje mám i na svejch Hepcách.... samozřejmě na to dlabu,že áno....
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Něco podobnýho jsem hledal už delší dobu,ale za ty prachy to drbu do ucha. Raděj podpořím české svobodné podnikání a oželím nějakej ten cenťáček na celkové šíři bawora..... Asi půjdu žebrat za Bystřickým
Jedu? Tedy žiju!
tieto "údaje" uvadza asi vacsina výrobcov, GIWI majú tuším až závratných 5kg
- no nekup to
potrebuješ servis? zavolaj mi, napíš, pošli holuba :-) diagnostika aut a moto bmw
JT napsal:
Je to street verze.Takže do terénu néééPřednost tady dostala rychlá montáž a demontáž před odolností.http://www.tourat...ts_id=1245
Jinak TT už dělá doplněk na rychlé sundavání a nandavání kufrů i na kufry na rámy, jmenuje se to Rapid Traps, mají to ale jen v tištěném katalogu:
stepan přiložený následující obrázek:
Tomas_K napsal:
No, ale toto taky nebude moc do terénu
Pozor, ale Rapid Traps neomezuje možnost použít klasické pevné uchycení na puky. Můžeš si vybrat, jestli kufr uchytíš na puky bez možnosti rychlého sundavání nebo jen na ten Rapid Traps (tím se vlastně nepoužijí vrchní puky, ale jen takové zobáčky).
V terénu uchytíš na puky, na silnici na Rapid Traps a můžeš to rychle sundat.
No a podle mne by to mohlo fungovat i na kufrech BEGR, pokud má rám stejnou tloušťku trubky.
Upravil stepan dne 01.10.2010 20:19
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
ak má niekto skusenost / vedomosť, či mi budu pasovat nosice bočných kufrov (rám) z BMW R 1150 R aj na 1150 GS ?
http://motoride.sk/?P=inz_detail&ID=162460
dík
Tomas_K napsal:
Pozor, ale Rapid Traps neomezuje možnost použít klasické pevné uchycení na puky. Můžeš si vybrat, jestli kufr uchytíš na puky bez možnosti rychlého sundavání nebo jen na ten Rapid Traps (tím se vlastně nepoužijí vrchní puky, ale jen takové zobáčky).
No a podle mne by to mohlo fungovat i na kufrech BEGR, pokud má rám stejnou tloušťku trubky.
nosiče se dělají z 18 mm silné trubky,je pravda že už sem je viděl i z 12 kulatiny
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Tomas_K napsal:
se dělají z 18 mm silné trubky,je pravda že už sem je viděl i z 12 kulatiny