Zdar, mám dotaz. Předpokládám že manuál v češtině nebude, tak třeba pochytím nějaké rozumy od ostatních.
Dá se někde dál rozvinout specicfikace načtených chyb? U každé je nějaký kod, a mě by zajímalo jestli ten komentář k němu je všechno nebo se někde dá dohledat podrobnější. On je často dost všeobecný.
např. -Faulty vehickle parametr in EEPROM-
třeba je ke kodu 24969- ještě nějaká možnost zjistit o co de.
V programu samotném jsem nic nenašel a v servisním manuálu sice nějaké kody jsou, ale ty nemají zcela žádnou souvislost.
???
uvazuji to take poridit. co si o tom myslis, ma to cenu si to poridit.
Jen narychlo vim, ze se s tim daji diagnostikovat chyby z CPU jednotky, kt pripadne se muzou objevit, kdyz na display moto sviti zluty vykricnik.
Pak jeste modifikovat servisni intervaly?
Je to tak Waltre?
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
Mě by zajímalo, zda z hlediska pravidelného servisu plně dostačuje tato diagnostika nebo
je to pouze nouzovka a pro plný servis je potřeba použít originál BMW diagnostiku.
Konkrétně: když budu dělat servis 10k (a nemám žádný problém) tak
jen vyměním olej, seřídím synchro. a ventily a diagnostiku budu potrebovat jen
kvuli nastaveni servisu (hláška na displeji). Což by zvládla výše zmíněna GS911.
Je to tak?
Mimochodem pokud by měl někdo na prodej, nebo pokud má někdo ve vých. čechách
tuto diagnostiku (profi) a je ochoten (samozrejmě za úplatu) přestavit servis, tak to velmi uvítám.
Umí to samozřejmě mazat chyby a identifikovat poruchy a příčiny. A taky po servise měnit zadání času další prohlídky a nebo počtu najetých km do další prohlídky. Čímž se smaže hlášení servis.
Jsem ochoten přenastavit, ale Ostrava Ae mají to určitě i kluci blíž, kdyby jsi jel kolem ostravy za drobné ti to přepíšu.
3X napsal:
v jaké souvislosti a na jaké motorce se ti to objevilo?
Na mě?
U Kokříka ABS- vím co to asi bylo, a po vymazání OK. Ale dozvěděl jsem se co byto mohlo být ne z diagnostiky. A mě zajímá jestli to jde někde zjistit detailněji bez toho aby mi řekl majitel souvislosti.
Možná by stálo za to udělat si "soukromou" databázi chyb. Pokud by sem každý kdo ji má napsal číslo chybové hlášky,popis chyby a příp. vyřešení problému postupem času bysme všichni byli o něco chytřejší...
JirkaCzek napsal:
Možná by stálo za to udělat si "soukromou" databázi chyb. Pokud by sem každý kdo ji má napsal číslo chybové hlášky,popis chyby a příp. vyřešení problému postupem času bysme všichni byli o něco chytřejší...
Lamark> stačí pro bežný servis, malý i velký, některé špěky kolem ABS sic nejdou, ale jak píšeš pokud nemáš problém není co řešit, servis interval nastavit, zjistit co se děje, udělat synchro to vše jde OK.
mel bych dotaz ohledne tech aktualizaci, jelikoz si planuju tuhle hracku poridit. na strankach se pise, ze aktualizace jsou prvni rok zdarma. co se pak deje po tom roce? kolik za to ti sycaci chteji?
Na te tvoji stare hujde uz vyvoj skoncil, tam neni co aktualizovat, bud v klidu
1150GSA
Ducttape is like the force: it has a light side and a dark side and it holds the universe together.
ja si taky myslím že na 1150 je to zbytečny mít ji vlastní. ale k aktualizaci používám full verzy a nikdy nic neplatím jen stahuju
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Chtěl jsem dát,nový vlákno,ale tohle se mi hodí.Kluci ot plznějc ,kam jezdíte na servis,či máte někdo diagnostiku?Taky jsem o téhle uvažoval,ale pro jednoho je to luxus.Ď
lebi napsal:
byt v cechach, tak to neresim. bohuzel je tady servis tak drahej, ze se me vyplati si ji poridit vlastni.
Nectes noviny? Uz na vas imigranty berou hole. Radsi setri prachy, tady tolik nevydelas, budou se ti hodit
1150GSA
Ducttape is like the force: it has a light side and a dark side and it holds the universe together.