zdravím všechny, hledám bundu dle následujících kritérií:
1/ žádná membrána popř vodě odolná úprava
2/ bez chráničů
3/ ventilační otvory
4/ žádná šusťákovka, tzn z nějakého odolnějšího PES, zesílení v oblasti loktů apod.
5/ ať trochu vypadá...žádnej pytel na bramborty nebo cirkus
6/ nějaký kapsy
7/ cena okolo 3000,- Kč
jde mi o to, že jednak v terénu a jednak v teplejších krajích je to na prd s vedrem.
Mám Halvarsson s laminovanou membránou ale ta je v létě na cestách téměř nepoužitelná... na druhou stranu jenom v chráničový košili s dresem navrch se mi moc jezdit nechce.
hledám hledám a nic se mi nedaří najít...
předem díky za návrhy
Upravil Janek dne 19.10.2010 08:37
Vjetrnik napsal:
to Janek: cinkni Pardálovi....model Enduro
díky Vjetrníku, vím o ní, nicméně vzhled je subjektivní záležitost tahle není to pravý ořechový...
i když takhle z obrázků těžko soudit...
pokud bych nic jinýho nenašel asi bych do ní šel, vypadá celkem prakticky
Upravil Janek dne 19.10.2010 13:28
HonzaGS-SV napsal:
Za tyhle peníze nemůžeš chtí mercedes mezi bundama
taky nechci žádnej mercedes..
pokud by třeba měla ACERBIS MOTO KORP pár větracích otvorů místo "nepromokavý" vrstvy, tak budu spokojenej, a to ani ne za 3K...
Myslim, že za 3K se dá sehnat slušná pěkná bunda.
jde pouze o střih, použitej typ materiálu
žádný membrány gore, vložky outlast apod. přece nechci...
HonzaGS-SV napsal:
Za tyhle peníze nemůžeš chtí mercedes mezi bundama
taky nechci žádnej mercedes..
pokud by třeba měla ACERBIS MOTO KORP pár větracích otvorů místo "nepromokavý" vrstvy, tak budu spokojenej, a to ani ne za 3K...
Myslim, že za 3K se dá sehnat slušná pěkná bunda.
jde pouze o střih, použitej typ materiálu
žádný membrány gore, vložky outlast apod. přece nechci...
KORP nemá žádné větrací otvory
Klasika měla pravdu, stačilo pár kilometrů a .... ;-)
adventure73-pardal napsal:
A co treba s vyndavací membránou?
Pardále, taky možnost...ale zavrhnul jsem ji...
Už se to tu řešilo myslím v souvislosti s Compaňerem...jde o to, že alespoň já, raději přes bundu hodím nepromok, než budu vpasovávat vložku.
je to nejenom pomalejší postup, ale promokne ti přitom PES bunda, obráceně nikoli
další věcí je, že chci fakt jen svrchní oděru odolnou vrstvu, která větrá a má pár kapes
Jak tu uváděl Peacemaker, od Acerbisu je pěkná a asi i funkční IMPACT...chtělo by to ji ale někde vidět "naživo"
zdá se, že je to pouze prodyšný nylon, pár kapes, odendávací rukávy a celkem pěknej střih, akorát navýšit rozpočet ...budu pátrat dál
Janek přiložený následující obrázek:
No já mam bundu i s chráničema od haigericku summer uz se nevyrábí, tenkrát jsem měl vzít i kalhoty docela toho lituju je to jen docela silná cordura a sitovina, hodně větracích otvorů a na léto super. Cordura profoukne tak akorát, když tak podpoříš větráním, jenže to mám většinou stejně zavřený, protoze paj je průvan a zima i kdyz je hic na padnutí.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS