... vypada to, ze by muj starter potreboval vycistit a namazat. V bloku prevodovky drzi na 2 imbusech. Ten krajni f pohode povolim, ale cim jste dolovali ten sroub mezi starterem a prevodovkou? Je k tomu pristup jak k penezum a ja tady mam jen sadu imbus klicu. Je na to nejaky udelator, ktery nemam?
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Já jsem si poradil s obyč. imbusem. Ale je fakt,že je to mazec a prstolam v jednom.
Udělátor může vypadat jako klasická,malá gola s nástavcem a imbusovým koncem.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
stoji to par slupek ale praci udela je tam vse co potrebujesjo mam ji staci to
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Na startér vyzrál obyčejný imbus s "kuličkou". Ta ti umožní vychýlení asi o 20 - 30°
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
... takze dekuji za rady. Koupil jsem si podobnou sadu a vyrobil udelator z male goly, 2 prodluzovacich tycek a krizoveho kloubu. Trosku prace pro gynekologa, ale nakonec se povedlo.
1) Pozor - u meho R 1150 GS z roku 2003 byl starter byl zasrany jak jetel, zatuhly a uplne suchy, takze se nevysouval poradne a zral u toho proudu jak galvanicka pec. Ma taky vykon 1.2 kW a bere az 230 A.
2) Starter je "Made in France" - Valeo D6RA75 - mel jsem ten zadni bakelitovy drzak uhliku rozpadly na 3 kusy. Zatraceni zabozrouti.
3) Nastesti se da na tyhle startery koupit "tuning kit", ktery tyhle soucastky obsahuje - draty, uhliky, bakelit dozadu, podlozky a loziska.
... takze, komu se nezda vykon starteru nebo mu pri prvnim prevaleni elektrika skoro zhasne, doporucuji tu mrchu francouzskou vyrvat ven a poladit. Zapadonemecti soudruzi tady udelali nekde chybu, mam pocit ze v manualu se o cisteni a mazani starteru nic nepise. A to mam zanovni motorku s 35.000 km.
Upravil Bubak dne 19.02.2008 09:19
Bubak
dostal jsem kontakt na dodavatele nářadí YATO
tohle za 180 + DPH http://www.yato.p...t_from=200
tohle za 280+DPH
http://www.yato.pl/katalog.phtml?cat_category_id=0&action=cat_product_show&cat_product_id=52952&cat_product_from=260
říkám si hurikán
Haleluja, dorazily nahradni dily ke starteru od www.als-parts.com (startery, alternarory, regularoy, spinace) - vecer se bude montovat a snad konecne zavrcime...
Bubak
Bubak: ja jsem ho sundal, cernej jak vix, suchej taky... mam to cely rozebrat nevyskacou tam na me nejaci trpajzlici nebudu se pak muset trapit s nejakou pruzinou, ktera nepujde stlacit a tak? cim to namazat? normalni vazelinou?
Díky
J.
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
Neboj, nic na tebe nevyskáče Mrkni na uhlíky - jestli jsou za půlkou držáků (to v čem jsou uchycený), tak je vyměň. Namazat nejlépe grafitovou vazelínou.
...zdravím, mohu se zeptat, te firma na díly a startery valeo má zstoupení v ČR, nebo díly posílají z Německa a musím komunikovat v němčině, potřebuji uhlíky, popřípadě jiné díly.Dík za odpověď
....ještě jeden poznatek, projevuje se znečištění a omezená funkčnost starteru též tím, že při startu studeného motoru vypadne(deaktivuje) se ABS, které zůstane aktivní až po dalším startu již teplého motoru. To se mně stalo párkrát v poslední době, o aku se starám, i když už jsou jí tři roky, ale než koupím novou, udělám určitě kontrolu starteru, načali jste mě tu, od posledního vyčistění mám najeto 45 tkm a to by mohl být celý problém, ale než to rozdělám, koupil bych uhlíky, poradíte někdo kde? Dík
bmwivo ... jo presne to, co pises, tohle dela. Ti germani http://www.als-parts.com prodavaji veci pres eBay, ja komunikoval v nemcine. Jestli posilaji dily do CR nevim. Teoreticky by dily do starteru meli umet i u nas - Kelly, Elit nebo tady - http://www.autodily-kelbl.cz/dily-na-opravy.php - ten starter je dost rozsireny i v autech - Renault, Peugeot, VW a tak.
Bubak
...dík, zkusím zítra zavolat Honzovi Žlábkovi, u něj jsem vždy pochodil, tenkrát mně starter čistil a myslím si, že by věci mohl mít, ale asi to fakt nejřív rozhodím, kdybych potřeboval i jiné sočástky, počasí je stejně na prd.