Zdravim, ma niekto prakticke skusenosti s tymito vyrobkami?? Porovnanie oproti povodnym tlmicom, pripadne repasovane tlmice a nove HP. Progresivne struny alebo linearne ??? Treba nevyhnutne menit tlmice v predu aj v zadu alebo zacat tlmicom v zadu a predok nasledne po sezone.
Dik za postrehy a nazory.
To vazne tu vsetci maju iba repasovany povocny tlmic a iba strunu od HP??? Ja viem, je to riesenie ale p. Burana mam z BA od ruky a o nikom inom so skusenostami niekde v okoli BA sa nepise. Preto, ked som si spocital naklady na repasaciu cca 4-5 tisic, + struna 2500 + 2 x benzin tak je riesenie kupit novy tlmic od HP ( emulsion ). Nikto nema ani Wilbers ani Ohlins - ale to je asi ina trieda pocitam . Cize nikto, budem prvy ??
horac napsal:
To vazne tu vsetci maju iba repasovany povocny tlmic a iba strunu od HP??? Ja viem, je to riesenie ale p. Burana mam z BA od ruky a o nikom inom so skusenostami niekde v okoli BA sa nepise. Preto, ked som si spocital naklady na repasaciu cca 4-5 tisic, + struna 2500 + 2 x benzin tak je riesenie kupit novy tlmic od HP ( emulsion ). Nikto nema ani Wilbers ani Ohlins - ale to je asi ina trieda pocitam . Cize nikto, budem prvy ??
Já mám Ohlins vepředu i vzadu na 1150 GS.
Ohlendě repase (výměny) nejdřív předek či zadek.
Pokud jezdíš hlavně po silnici, tak ti nejdřív odejde zadní tlumič, zvlášť při jízdě s naloženou motorkou.
Při jízdě v terénu je ale přední kopírování terénu hodně znát na stabilitě jízdy, takže tam bych při ještě jakžtakž použitelném zadním tlumiči možná vyměnil nejdřív předek, pokud pojedeš sám.
Pokud bys jel v terénu ve dvou, tak to budeš zase spíše potřebovat zadní tlumič, protože asi pojedeš pomalu a zadek by ti při naložené motorce asi už šel na dorazy.
Zadní tlumiče se běžně repasujou, ale o předních nevím, tam si myslím lidé kupují nové.
Upravil stepan dne 26.02.2011 14:06
No já nevim, ale ať počítám jak počítám, tak mě repase obou tlumičů + obě nový pružiny od Hyperpra i s dopravou nevyjde víc než na 8000,-Kč Jestli jsem udělal dobře nebo ne, sem pak po odzkoušení napíšu, ale myslim, že cokoliv je lepší než starej nefunkční tlumič a unavený péra Jinak zadní tlumič hyperpro má myslim Bedo, jestli konkrétně tenhle netušim.
Ja sa nechcem hadat, ale repasacia zadneho tlmica vratane hydraulickeho stelovania - cize prva repasacia ( nie opakovana ) by mala stat 5-6tisic ( to je 250 euro ) + 90 euro struna + doprava na repasaciu, benzin 2x cesta cca 320 km dalsich 80 euro. Cize spolu 420 a cena noveho HYPERPRO EMULSION ( aj ked bez hydraulickeho stelovania, ale ja som doteraz na to po 6 rokoch nesiahol a nic nesteloval, mam to stale na max. ) je 425.- euro. Cize podla mna pocty spravne.
Já se taky nechci hádat - naopak zkušenosti s jinejma tlumičema uvítám! Zajímaly by mě třeba zkušenosti s FOXama. Už jsi koukal, jestli máš tlumiče rozebíratelný? Já třeba jo a od toho se cena odvíjí. A taky tady byl kontakt na jinýho pána, kterej to dělá za trochu jiný ceny. 50 za Ohlinse bych nedal - to spíš zkusit sehnat starší a zrepásnout je. Mě od toho zadního Hyperpra odradilo třeba to, že jsem nikde nenašel přední tlumič a pokud bych to dával, tak už bych to chtěl mít komplet.
horac neviem kde nakupujes ty hyperpro ale ten zakladny emulsion stal pred zdrazenim 440 eciek teraz stoji +22 cize 462 €
z tej ceny pre clenov bmwgs.cz viem dat dole 10% cize 416 €
a ano bedo ma kompletku zadny tlmic hyperpro a jeho prva reakcia bola unesena - popravde sam som zvedavy ako sa im bude spolu darit
+ objektivna vyhoda hyperpro je moznost nechat si ho pomerne lacno zrepasovat vo vyrobe
cca 15 euro postovne + poplatok za repas vo fabrike (konkretnu sumu neviem ale vraj to nie je drahe) a postovne naspat gratis (lebo to pojde s ostatnym tovarom)
Mali: predny tlmic samozrejme ze je na vsetky modely BMW, to je iste, ani ja nechcem davat 50tis. za Ohlinsy to uz na moje jazdenie , ktore momentalne je cisto po cestach ale uvidim co bude na Balkane kam sa chystam. Ako sa da rozpoznat rozoberatelny origos tlmic?? Dik.
horac napsal:
Stepan - a ake su pocity a hlavne zmeny v spravani moto s Ohlinsom na ceste a v terene ?? DIk
Já bohužel nemohu srovnat rozdíl zreposavaného tlumiče nebo nějakého jiného, pouze jsem vyměnil staré mrtvé tlumiče za Ohlinsy a to ještě verzi pro Advenčra, rozdíl je ohromnej, ta motorka je jako nová.
Ale jak říkám, ty staré tlumiče byly už mrtvé. Nové origo tlumiče by určitě byly také o dost lepší, největší rozdíl je znát při naložené motorce a v terénu.
Tak to se omlouvám - moje blbost, ale nikde jsem je neviděl a ani neslyšel, že by přední Hyperpro někdo měl. Taky jezdim 99% jenom po silnici. Až to tam namontuju tak dám vědět - třeba to byla blbost, třeba ale taky ne. Když jsem ten tlumič vyndal, tak na vrchu byla zátka - jsou tam takový žlábky.
ahojte
ano mám zadný tlmič, zadnu pružinu a aj prednu progresivnú pružinu od HYPERPRO. zatiaľ max spokojnosť. hlavný rozdiel je , že pri plnom zaťažení vo dvojici mi tuším pružina išla iba raz na doraz a to bolo niekde v Albánsku . narovinu povedané aj na novej GS bez ESA, ba som vymenil origo pružiny za progresívne. progresívna pružina je vymakaná vec.
a ešte samozrejme cena. komplet výmena ako pšem vyššie ma stála tuším okolo 550 EUR ak sa nemýlim. RAPTOR mi poradil, objednal, doviezol. max spokojnosť s prístupom. odporúčam.
Béďo