jo a syrsky cenlici si davaj s prohlizenim karnetu pekne zalezet... na zadni stranu ti zapisou cislo karnetu, popripade zes ho nemel...
Moje rada zni, kdyz do tyhle oblasi na moto/autem tak Israel vynechat a nebo si tam proste dojet z Jordanska autobusem nebo taxikem. na to ale stejne potrebujete dva pasy, protoze syrani kontrolujou i odkud si se do Jordanska dostal...
Jo a da to hodne prace premlouvat celniky, ze potrebujes vyjezdni jordansky razitko do jinyho pasu nez ve kterym mas entry... vyzkouseno ale opravu je to opruz.
Turecko, Syrie, Libanon, Izrael a Jordánsko - únor 2009 + GS 1150 Adv.
Přidané 02.10.2008 17:25
http://www.mzv.cz/wwwo/mzv/default.asp?ID=5391
citace:
Při cestování vlastním automobilem je na hranicích nutno koupit pojistku zákonné odpovědnosti pro Sýrii a karnet. Velmi komplikovaný je vstup do země s automobilem s dieselovým motorem, za který v některých případech požadují celní orgány zaplacení zvláštní daně.
mám za to, že karnet se koupí na hranicích, motorka se tak registruje a nejde v Syrii prodat. Při vycestování do Jordánska se Syrie už o moto nestará, až zase při cestě zpět totéž.
Zkušenosti s tím nemám, ale z principu věci by to tak mohlo být.
Každopádně díky za podnětné připomínky, určitě to před cestou nějak vyřeším na ambasádě.
Přidané 02.10.2008 17:33
Carnet-v mojom pripade som vybavoval samozrejme na slevensku/myslim,ze to bol slov. auto moto klub/nechavas v nom zabezpeku 20% ceny motorky.preto som na rocnu 1200GS nahlasil hodnotu 100000Sk,zebezpeka bola 20000.
Spike:-Do Syrie tě s Izraelským nebo Jordánksým vizem nepustí.
-V pase nesmí mít izraelské vízum nebo vstupní či výstupní vízum jordánských nebo egyptských přechodů na hranicích se Státem Izrael.
toto su dve rozdielne veci co si napisal.samozrejme ,ze druhe je spravne
Přidané 02.10.2008 23:40
Carnet v CR stoji 6000 kc na moto, je to vratna zaloha, kterou ti vrati az se s motorkou vratis ze zahranici. Asi se plati par stovek extra za tu sluzbu, uz si nepamatuju, zeptej se v Autoturistu, tam to delaj.
To spike: 2 pasy to resi kdyz se chces podivat do israele bez moto, je to opryuz ale jde to. Fixlovani s karnetem zapomen, jinak ti garantuju, ze v 99% pripadu budes muset poslat motorku z Jordanska letadlem v bende a nebo to objet pres Egypt, Libyi, Tunisko a trajektem do Italie
Uz jsem to psal...
Přidané 10.10.2008 20:37
caRNET 1590KC + zaloha 5ti listej 1890 10ti listej
byli jsme tam loni. :-)
z izraele jezdi dvakrat tydnre trajekt do recka (loni nejezdil)
my jsme dojeli do gypta a odtud poslali motorku bednou
pokud vjedes do israele ak uz tepak proste do syrie nepustej. dva pasy sou hezky, ale carnet je proste potreba a tamje videt kde jsi carnet ukoncoval v jordansku.
do syrie te s jordankysdm vizem samozrejme pustej
Přidané 10.10.2008 22:24
Co tu plasite s karnetama a jistinama za motorku? Na jare jsme jeli CZ-SK-HU-BG-Tur-SYR-JOR a zpet a jedine co jsme potrebovali byly viza (zarizeno uz v CR pres MarcoPolo) a pak na hranicich jsme vzdy zaplatili pojistku a celni odbaveni. Jinak Syrie i Jordansko uplne v pohode, v podstate by se tam dalo dojet i na goldwingu, jaka je tam infrastruktura... Melo to jedinou nevyhodu, dost jsme se v Jordansku posrali z mistni stravy a vody...
Přidané 11.10.2008 13:30
low napsal:
caRNET 1590KC + zaloha 5ti listej 1890 10ti listej
byli jsme tam loni. :-)
z izraele jezdi dvakrat tydnre trajekt do recka (loni nejezdil)
my jsme dojeli do gypta a odtud poslali motorku bednou
pokud vjedes do israele ak uz tepak proste do syrie nepustej. dva pasy sou hezky, ale carnet je proste potreba a tamje videt kde jsi carnet ukoncoval v jordansku.
do syrie te s jordankysdm vizem samozrejme pustej
Predpokladam, ze do Izraele te ale pusti i po prujezdu Syrii, je to tak?
Přidané 12.10.2008 02:10
jak rika Hovez, v podstate to jde i bez karnetu, ale popravde je to vyrizovani na vjezdu do Syrie a Jordanska mnohem jednodussi s karnetem.
Mimochodem jde to cele jet i bez viza - akorat na Syrii vam zbudou jenom 3 dny - to je totiz doba tranzitniho viza, ktery se da koupit na hranicich za 20 US$. (na netu pisou ze to nejde, ale jde to )
Přidané 12.10.2008 19:54
jo jo do izraele te v poho pustej i se syrskym. a dokonce ti daji i razitko na zvlyastni papirek, ze pak nemas znehodnocenej pas, ale musis jim to vysvetlit. s prechodem JOR IZR hranice je to ale minimalne na 3hodiny spise vice, tak s tim nezapomente pocitat, musi se z motorky vyndat vse, uuuplne vse, ale jsou neskutecne profesionalni a korektni az to bije do oci
Přidané 07.12.2008 13:52
Když tak koukám na vaše diskuzní forum, taky bych se přidal, z kamarádů nikoho dál jak na slovensko nedostanu, natož aby tam byla polní cesta. Rád bych se přidal - láká mě přesně Turecko a dál ..... Ale sám nepojedu.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Přidané 20.12.2008 11:58
Tom_P napsal:
To tu nikdo neplánuje ňákej delší výlet?
Vydrz,s kamosem urcite nekam pojedeme,zatim nejsme definitivne rozhodnuti ale kam to bude...Turecko je jedna z moznosti,ale kdyz budeme v Turecku chteli by jsme to natahnout podel more do Gruzie(teda to bych chtel ja)aspon na kousek,abchazii a tak by sme se vyhli,pri zpatecni ceste by se dalo urcite nakouknout i do Syrie aby jsme natankovali taky levnejsi benzin nez v Turecku Urcite budeme radi kdyz nekdo s nami pojede,ve dvou je to ponorka hned.Jsme oba kousek od Prahy
Aktualne 1250 GSA HP
Přidané 20.12.2008 12:05
Takovou představu mám i já - jen sem se bál navrhnout něco dělšího Pokud by to nebyl problém, rád se přidám .....
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Přidané 21.02.2010 08:51
Mizi33 napsal(a):
Jen pro info: vcera jsem se vratil z Jordanska a aktualni cena bezolovn.benzinu 95 je 0.71 dinaru = cca 18.50 Kc!
Zdravím, rád bych se zeptal na pár otázek, třeba to budete vědět:
1. Jak je to s bezolovnatým benzínem v SYR a JOR? Dá se tak koupit bez problému, nebo ho je nutné hledat?
2. Berou na čerpačkách karty? Případně, jak jste platil a co je posle Vás nejlepší? Jak jsou otevřené?
3. Motorka je v pohodě, ale já mám BMW kombíka se sportovním podvozkem (M-paket) Zvládne místní cesty v SYS a JOR, nebo "zadřu"? Říkám si, že když jsem projel Albánii, tak Sýrie mého kombíka snad nezastaví
BTW, tento člověk jel do Izraele autem, ale nemám nikde jsem se nedočetl, jak jel zpět...
Upravil dalich dne 21.02.2010 08:52
Přidané 21.02.2010 15:13
dalich napsal(a):
1. Jak je to s bezolovnatým benzínem v SYR a JOR? Dá se tak koupit bez problému, nebo ho je nutné hledat?
Jordansko naprosto vsude bezolovnatej benal, Syrie jenom na lepsich pumpach (ale to uz je mozna lepsi)
dalich napsal(a):
2. Berou na čerpačkách karty? Případně, jak jste platil a co je posle Vás nejlepší? Jak jsou otevřené?
Jen na novejch modernich pumpach ale moc bych na to nespolehal... Cash vitezi
dalich napsal(a):
3. Motorka je v pohodě, ale já mám BMW kombíka se sportovním podvozkem (M-paket) Zvládne místní cesty v SYS a JOR, nebo "zadřu"? Říkám si, že když jsem projel Albánii, tak Sýrie mého kombíka snad nezastaví
Ja dojel co Jodranska a zpatky Mazdou mx5 na sportovnim podvozku a17kach nizkoprofilovych kolech... Rocni jezdeni po celym jordansku, Syrii a Libanonu to vcelku prezilo ale popravde vzdycky zalezi na tom co sedi mezi volantem a sedackou...