Thymallus napsal(a):
Jinak za mne - 2x jsem kupoval tady z fóra -AlesK/vytahovák na fajfky a Wing/DVD manuál a obojí proběhlo naprosto na jedničku.
Wing - té jeho dobročinnosti bych neříkal nákup a prodej. Ještě jednou díky Wingu!!
A.J.: Možná že by se dal víc využívat foťák a dobrý popis věci - holt do dá trochu práce - ale když chci přeci seriozně prodat člověku se kterým se bavím na tomto webu, tak musím fotit škrábance a ne pozlátko a nekvalitní fotkou. Možná že by se dalo sestavit desatero, aby se k němu každý veřejně přihlásil - to jsem zahlédl u rakouského wbu KTM. Podle mně je lépe řešit prodej veřejně a ne mimo mailem. Několikrát jsem nakupoval na Ebay - tam jsou skoro vždy 100% informace - to bodování a hodnocení prodejců taky není špatný.
Z těch předešlých řádek je mně smutno. Nějak jsem si myslel, že tohle tady není.
Pavel
tobig napsal(a):
Třebas neumí nastavit ve fotografickém svém přístroji rrrr.mm.dd ....
možná to myslel tak, že pouze rok sloužili, zbytek stály ve skladu
Ono nové boty taky často stojí x měsíců ve skladu, a stejně se prodávaj, jako nový.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Tak pro pořádek.
Příběh 2 má pokračování. Maník se ozval že o výměnu stojí. Na moji výtku o tom že psal že to pošle před měsícem, se omluvil že zapoměl napsat. Nemohl ho poslat, měl nějaké problémy s odvozem motorky.
Výborně, tak tohle možná skončí dobře.
A třeba mi přijde i slibený Takbag od Parina a ....ááále.
WALTR napsal(a):
Tak pro pořádek.
Příběh 2 má pokračování. Maník se ozval že o výměnu stojí. Na moji výtku o tom že psal že to pošle před měsícem, se omluvil že zapoměl napsat. Nemohl ho poslat, měl nějaké problémy s odvozem motorky.
Výborně, tak tohle možná skončí dobře.
A třeba mi přijde i slibený Takbag od Parina a ....ááále.
Dovolím si malý komentář...
Z mého pohledu a zkušeností, už bych dal ruce od takového kšeftu pryč. Je to šlendrián, nechat zákazníka (kupujicího) měsíc čekat. Nezlobte se na mně, ale výmluv je spoustu a výše uvedená je přesně jedna z nich. Ono poškozená důvěra se opravdu těžko pak získává zpět.
S radostí tady ale čtu, že převládaj mezi námi ti poctiví.... a dobrých kšeftů se solidními prodejci je mnohem více než těch špatných.... a to je fajn
tobig
Tady z fora jsem koupil stupacky TT, zaplatil jsem je predem na ucet a za 2 dny jsem je mel perfektne zabaleny doma.
Dalsi zkusenost je jeste lepsi, zdejsi clen nabidl kufry, po tel. jsme se dohodli ze jsou trochu jety a je treba je videt. Takze on mi je posle, ja si je prohlidnu, promyslim a pak budto nejak vratim nebo zaplatim.
Takze jsem si na zaklade duvery vyzvedl 3 vario kufry vc. drzaku a plotny na 12GS - to je neuveritelny. Vsechno bylo OK, prodavajicimu jsem je zaplatil a jsme oba spokojeny.
A jeste me tak napada... ptal jsme se kde zaparkovat kdyz jdu do O2 areny, Morabo mi nabidl parkovani v jeho garazi a dal mi svoje klice. Videli jsme se poprvy. To je proste mazec.
Myslím si taky žeje tu parta dobrých lidí, ale bohužel se vždy najde černá ovce.
Jak jsem psal dříve koupil jsem tu hodně věcí a bez jediného problému. Doufám že to bude takhle pokračovat dál.
Splněný sen moje 1100GS
Tak sláva. Příběh číslo 3 se taky stáčí do správného místa. Parino, mi volal aby napravil nějaké nedorozumnění u odesilatele tady v čechách. Můj opravdová Famza Tangbag bude zaslán.
A perla na závěr.
Zjštuji na různých forech jak dostat balíček z JAR k nám- clo a tak. Chtěl jsem koupit diagnostiku GS 911. Přijde mi PM ,,hele můj kámoš je prodává v Irsku" ukecal cenu 435 eček. Poslal po po kamárádovi k nám, ten to tady zabalil, poslal, já zkusil v počítači...a až pak poslal peníze. Nikdy jsme se neviděli, a poslal zdoží za 22800kč (byli jsme dva)
Není to s námi tak zlé.
Alda napsal(a):
Tady z fora jsem koupil stupacky TT, zaplatil jsem je predem na ucet a za 2 dny jsem je mel perfektne zabaleny doma.
Dalsi zkusenost je jeste lepsi, zdejsi clen nabidl kufry, po tel. jsme se dohodli ze jsou trochu jety a je treba je videt. Takze on mi je posle, ja si je prohlidnu, promyslim a pak budto nejak vratim nebo zaplatim.
Takze jsem si na zaklade duvery vyzvedl 3 vario kufry vc. drzaku a plotny na 12GS - to je neuveritelny. Vsechno bylo OK, prodavajicimu jsem je zaplatil a jsme oba spokojeny.
A jeste me tak napada... ptal jsme se kde zaparkovat kdyz jdu do O2 areny, Morabo mi nabidl parkovani v jeho garazi a dal mi svoje klice. Videli jsme se poprvy. To je proste mazec.
já ci taky pochvalu za dovoz tech kufrůch, a ci a ci a ci
říkám si hurikán
WALTR napsal(a):
Pozoruji tady ty debaty kolem zastoupení BMW a z některých příběhů mě mrazí.
Ale po nedávné historce s nákupem ve ,,zdejších řadách" se musím podělit o své story i já.
Je to o to smutnější, že u obchodníků chápeme ,,touhu zbohatnout" a pracovníku ,,postrádání loajality firmě"
Ale na co se vymluvit tady?
Tak začnu postupně.
Příběh 1)
Přítelkyně si koupila BMW F 800GS- byl to frmol, chtěli jsme stihnout Skotsko každý na své. U prodejců nehrozilo, tak dovozce (bazar)z Brna. (bída a utrpení- ale to je jiný příběh) Prostě jsme vzali jen ABS- časem jsme chtěli dokoupit chybějící výbavu- bazar- zde. Chrániče rukou- ejhle narazil jsem na kluka co je nabízel. Prohodili jsme pár PM a já s tím že je beru přítelkyní na vánoce a on s tím že jsou jako nové a neškráblé- jsme si plácli.
-rýhy několik centimetrů nasvědčovaly že jsem přišel o ,,vánoční dárek" přítelkyně pronesla ,,ale mě to nevadí, už se tím netrap"
Příběh 2)
Má snížené sedlo, a zjistili jsme že vyšší je tošku pro ni vhodněji tvarované a výška by neměla dělat problém. Neřešili jsme to, nebyla to hrůza....až jednou Inzerát ,,vyměním normální za snížené" probral jsem to s Petou a šli do výměny.
Píšu maníkovi- mám tady špatnou zkušenost- pošli a když bude OK pošlu zpět své- ,,dobrá a přidám ti lahev wizoura"- píše maník,tak proč ne. Pošlu to tento týden.
Ano dodnes čekáme na sedlo. Měsíc? asi nepříjde. Objevil se v tématu ještě jeden zájemce o naše sedlo- třeba by už bylo doma.
Jenže domluvil jsem se, čekal jsem- už ne.
Příběh 3)
Tankbag. Budu kupovat Adv 12, tak jsem při zhlédnutí inzerátu ,,tankbag na 12" pookřál. Byla přiložena fotka, popis zněl ,,jako nové" v pořádku. Udělal jsem téma at zjistím jestli bude z normální 12 sedět na ADv. Napsal ujištující PM jestli je to opravdu daný typ a jestli přímo na GS. Měl to být Famsa ....měl.
Přišel Touratech s utrženým zipsem, izolačkou staženou přeskou a stavem jako po Dakaru.
Je mi z toho na blití.
Z každým kdo prodával jsem se podělil o předešlé zážitky, a každý prodávající to odsoudil, a přidal pár moralistických vět.
Je mi na blití. Srabi.
No víš chlape doby kdy morky byly stylem života a lidi kolem nich si pomáhaly už se asi nevrátí .
Když říkám pomáhaly nemyslým že někdo by měl něco dělat zadarmo to ne - ani ja to zadarmo nedělám ale zároven nedokážu okrádat zákazníky . a přesto si jich mnoho myslí že na nich ohromě bohatneš . ale pravda někdy to tak je ja mám podobné zkušenosti . každopádně ja tohle nedělám a tak sem trochu vzdal provoz doplnků servisu motocyklů pneuservisu a začal dělat něco jiného .
Co si budem povídat většina z lidí co sem chodí přijde do práce nic k tomu neptřbuje a za 100 kč na hodinu určitě . tak že 15 -20 tis měsíčně .
investice do vybavení servisu - ca 350 - 400 tis a to mi ještě mnoho věcí chybí no a při těchto krásných odvodech státu DPH 20% zdravotní socialní a daň z přijmu ted 15% a bude 25% je to upně jednduchý
vyděláš za den práce cca 2400 kč s DPH zustane ti 2000 z toho odečteš cca 200kč na provoz dílny
no a z 1800kč zaplatíš 15% daň zustane ti 1530 kč ale ještěz 1800,- ktré už nemáš odvedeš zdravotní a sociální ve výši tuším 36,5 % neboli to uplně jednoduše sečteš tak odvedeš z 1800kč státu 51,5 % tak že ti zustává nějakejch 875 kč (odhad - nemám kalkulačku ) no a ruku na srdce kolik z vás dělá za 900kč deně . a do práce řijde jen s holýma rukama ( sedí za stolem nebo točí volanem nebo jiná profese - nikomu nic nehaním ono má každé svoje , ale zamyslete se).
no ajelikoš nedokážu lidi "obírat! o jejich prachy tam mě to asi neuživí , jak jsem zjistil dělám tuto práci asi až příliš poctivě provozovat bazar či dovoz motorek slátat vraky a prodat to je mi proti srsti když to udělám kvalitně - neprodejné . dyž vyděláš něco na dílech nebo na pneu do 5ti procent a musiš držet 2 roky záruku pač ja nejsu internet ja se neschovám za nějakou poštovní schránku . přičemž zrovna u pneu -doplnková vybava na motokola letmo uchycený kola atd stála cca 40tis jak jsem zjistil jsem jeden z mála v okolí kdo je podobně vybaven , ale jen pár lidí to ocení zbytek radši nevyváží nebu mu stačí cokoli jen at je to levné . vždyt je to jenom motorka - až zmizne z věty to jenom budou tady motrky a věci kolem na jiné urovni
a tak by se dalo psát dál a dál a tak jako Bereza s kuframa taky typuju zě kdyby ho to nebyvylo šel by radši dělat zábradlí a měl za to víc , a pod .
Budu radši dělat pár věcí pro lidi co to ocení a ti co moc špekulujou at jdou jinam bude mi to milejší ež se snížit k omu abych je podváděl .
Upravil milan dne 23.02.2010 07:25
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!