Sharki napsal(a):
Letošní výstava byla totální propadák. V sobotu mraky lidí,dostat se k motorce a prohlídnout si ji a nemět někoho na zádech,se NEDALO.Fotit, abych v záběru neměl nějakého strejdu TOTÉŽ.Jel jsem 1200km, a kdybych nepotkal spousty kámošů a neměl scuka s klubem, tak bych organizátory potrestal aspoň domácím vězením tak na pár roků. Když jsem se prodral k bufetu a k židli,tak jsem si připadal jako v bordelu,všude krásné nahé holky za dobré vstupné.TOTÁLNÍ PROPAD.
Mě přijde úplně ulítlý nadávat ORGANIZÁTOROVI výstavy že tam přišlo v sobotu mraky lidí. Pro organizátora je to obrovský úspěch. Je nezajímá, že bys chtěl fotit motorky tak, aby nebyli kolem lidi ale aby co nejvíc lidí zaplatilo vstupné. Pokud jsi chtěl fotit v poloprázdné hale, měl jsi přijet ve středu (to tam nebyl až do páté prakticky nikdo) nebo ve čtvrtek a v pátek večer, vstup bys měl zadarmo a kolem sedmé tam opravdu šlo fotit bez lidí v záběru a když někdo chtěl, tak jsme mu vystrčili motorky do uličky aby měl lepší výhled na focení..
No zřejmě jsem ulítlej nejenom já, ale i ostatní, kteří nebyli spokojení s úrovní rozložení exponátů i počtem vystavovatelů nejenom motorek, ale i příslušenství. V Praze jsem takové nedostatky nezaznamenal a nejsem Pražák ,taky jsem jel 300km. Mě promiň moc nezajímá jakej měl vystavovatel kšeft, já bych zaplatil klidně víc prachů za vstupné a lépe organizovanou výstavu,která není překvapená,že v sobotu přijdou lidé.Jsem moc zvědavej kolik nás přijde přístí rok na tak obrovský úspěch organizátora.Výstavy se dělají pro návštěvníky a nikoliv pro vystavovatele,mě je úplně jedno jaké mají podmínky vystavovatelé,ale podle účasti jich tolik spokojených asi nabylo.Sorry,ale tvou odpověď neberu i když se nic neděje a mě to až tak nebere.Měj se krásně a díky za reakci.
bubak
V Praze jsem takové nedostatky nezaznamenal a nejsem Pražák ,taky jsem jel 300km.
V Praze jsi opravdu takove nedostatky zaznamenat nemohl...
Pocet exponaru i navstevniku byl rapidne jinde oproti Brnu...
Osobne jako prazak rikam,ze tentokrat dostali Kockovci od Brna na pr.del naprosto zaslouzene
Sharki napsal(a):
No zřejmě jsem ulítlej nejenom já, ale i ostatní, kteří nebyli spokojení s úrovní rozložení exponátů i počtem vystavovatelů nejenom motorek, ale i příslušenství. V Praze jsem takové nedostatky nezaznamenal a nejsem Pražák ,taky jsem jel 300km. Mě promiň moc nezajímá jakej měl vystavovatel kšeft, já bych zaplatil klidně víc prachů za vstupné a lépe organizovanou výstavu,která není překvapená,že v sobotu přijdou lidé.Jsem moc zvědavej kolik nás přijde přístí rok na tak obrovský úspěch organizátora.Výstavy se dělají pro návštěvníky a nikoliv pro vystavovatele,mě je úplně jedno jaké mají podmínky vystavovatelé,ale podle účasti jich tolik spokojených asi nabylo.Sorry,ale tvou odpověď neberu i když se nic neděje a mě to až tak nebere.Měj se krásně a díky za reakci.
Nerozumíme si.
Organizátor pochopitelně chce využít co nejmenší prostor, druhou halu by neobsadili i kdyby stála plocha 500Kč/m2 a každá hala má nějaké limity, kam až se mohou stánky stavět atd. V Praze jsme byli 4x nebo 5x a to, že se mezi stánky dalo chodit, nebylo způsobené tím, že by uličky byly širší. Naopak. Vzpomeň si, jak byly třeba předloni narvané stánky v levém křídle. Hlava na hlavě. Tady v Brně šlo zaparkovat před stánkem v uličce s dodávkou. To v Praze nepřicházelo vůbec v úvahu a měli jsme problémy projet s paletou některými uličkami od stánku, natož autem. Mezi naším stánkem a sousedním v Brně bylo odhadem tak 4m a rastr bych viděl jako podobný veletrhu v Kolíně nad Rýnem nebo v Dortmundu, odkud se k nám vezly motorky rovnou z výstavy na výstavu. EICMA byla jiná, tam byly vzdálenosti často desítky metrů ale taky vstupné na ten veletrh bylo v přepočtu 500Kč na den při návštěvnosti 450.000 lidí. Věřím tomu, že kdyby bylo vstupné u nás 500Kč a přišlo těch 70.000 platících návštěvníků, tak by to mohli rozhodit do dvou hal s obrovskými uličkami mezi stánky a pořád by to nebyl problém a zaplatilo by se to. Nejsem BVV a netuším jak to u nich funguje ale srovnání Praha a Brno je jednoznačně lepší Brno. Nebo jinak - moc rád bych viděl, jak by to vypadalo vloni v Praze, kdyby přišlo v sobotu 25.000 lidí. Garantuju ti, že by to nešlo. Pamatuješ si vůbec na tu montovanou halu místo vyhořelého levého křídla? Byly tam dvoumetrové uličky. Nebo rok předtím přechod ze stanu do průmyslového paláce - dvoje úzké dveře, kde se dělaly zácpy i při relativně malém počtu lidí. Představ si to s 10x vyšší návštěvností. To by byl kolaps. Záchody to samé. Jídlo taky. Nadáváte na to, že tady bylo v sobotu narváno ale zapomínáte jak to vypadalo vloni nebo předloni, když byl veletrh fakt obsazený. Ve stanu se nedalo horkem vydržet a nadávali jak vystavovatelé, tak návštěvníci.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Sharki: ještě poznámka - nepleť si slova "vystavovatel" a "organizátor výstavy". Brněnská akce byl veletrh, přímo v podmínkách bylo, že se nejedná o prodejní výstavu a až na vyjímky (limit bývá tuším 10% plochy) by stánky měly být veletržní = neprodejní expozice. Výstava je něco jiného. Takže kšeft na veletrhu mohl zatím mít leda organizátor ze vstupného a z poplatků od vystavovatelů a ten evidentně měli. *******************************
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Veletrh - (Messe, Fair): Výstavní akce, která má komerční charakter, slouží výrobcům, obchodním zástupcům a distributorům firem k prezentaci a kontraktům. Přímý prodej vystavených exponátů je zakázán. Organizátor musí pro účastníky zajistit veškeré potřebné služby, které souvisejí s prezentací vystavovatelů (přihlášky, náborové materiály atd.) a s informovaností návštěvníků (veletržní katalogy apod.).
Mezinárodní veletrh (Internationale Messe, International Fair): Veletrh splňující kritéria UFI (minimálně 20 % vystavovatelů nebo 20 % čisté pronajaté plochy nebo 4 % návštěvníků ze zahraničí).
Výstava (Ausstellung, Exhibition): Výstavní akce, která má obvykle společenský nebo kulturní charakter, slouží k prezentaci s možností přímého prodeje. Může být i obchodního charakteru, v tom případě je malá rozsahem.
Veletržní správa (Správa výstaviště) : Firma pověřená spravováním areálu výstaviště, často zároveň majitelem a pořadatelem veletrhů a výstav, případně pouze pronajímatel areálu jiným subjektům.
A teď si přečtěte tohle:
Mezinárodní veletrh motocyklů, příslušenství a oblečení MOTOSALON 2010
a najděte si v definicích, co to znamená a co od toho teda člověk měl čekat. Je evidentní, že pokud jste jeli na VÝSTAVU nebo PRODEJNÍ VÝSTAVU nakupovat oblečení, tak to byl omyl, protože to byl koncepcí VELETRH a firmy měly přímo zákaz prodeje (až na ty vyjímky o kterých jsem mluvil, nám povolili třeba prodej 3 věcí v hodnotě do 500Kč ale kdybychom zaplatili za plochu víc, asi by šlo prodávat třeba helmy apod. Každopádně v Praze to vloni byla výstava a letos:
MOTOCYKL 2010
14. ročník mezinárodní výstavy motocyklů, čtyřkolek a příslušenství
NOVINKA - PRODEJNÍ VÝSTAVA V PRŮMYSLOVÉM PALÁCI
My byli v pátek v Brně.
Už při parkování jsme byli mile překvapeni.
Prostor uvnitř mi přišel tak akorát, asi taky tím, že bylo v pátek míň lidí, ale to nemůžu posoudit, když jsme nebyli v sobotu. Ale to samé bylo v minulých letech i v Praze, že nebyla návštěvnost stejná ve všech dnech (to můžu posoudit z vlastní zkušenosti, protože poslední 3 výstavy v Praze jsme tam strávili celý týden).
Jinak co se úrovně vystavovatelů týká, každý se připravil po svém. Tady musím pochválit stánek TT, ale to už tady bylo řečeno několikrát. Prostě - hoši se připravili na JEDNIČKU!!! Že to jiní odflákli nebo podcenili, jejich škoda. Ano, stánek BMW byl ubohý, ale uvědomte si, kdo BMW vystavoval. V předchozích letech to byl výhradní dovozce - Autec. Jo, stánek mívali nádherný - ale kde jsou dnes? V Brně vystavoval "pouhý" prodejce, který s motorkama v podstatě začíná. Ano, byli tam poprvé, tak proč jim neodpustit nedostatky? I snaha se cení. Třeba budou s každým dalším rokem lepší a lepší.
Jinak - Brno celkově bylo příjemné. Důstojné prostředí, všude čisto, mně se to líbilo. A že Incheba lákala vystavovatele "po svém", to je věc těch, kteří se uháhnout nechali. Když někdo chce dělat naschvály, tak ať.
Jo, KTM chyběla. Ale třeba Aprilia - moooc hezký. Kdo mi nechyběl - to byli ti tržnicoví stánkaři. Ale kvůli tomu na výstavy nejezdíme.
A nakonec třešnička - vstupné za 50,- Kč na celý den - krása. Ale stálo to i za tu stovku, už jen proto, že třeba na záchodě neměl člověk strach sáhnout na kliku.
takže za mně - BRNO ANO!!! A těším se na další ročníky. Věřím, že se úroveň bude jen zvyšovat.
Batman forever :-)
Veletrh - (Messe, Fair): Výstavní akce, která má komerční charakter, slouží výrobcům, obchodním zástupcům a distributorům firem k prezentaci a kontraktům. Přímý prodej vystavených exponátů je zakázán. Organizátor musí pro účastníky zajistit veškeré potřebné služby, které souvisejí s prezentací vystavovatelů (přihlášky, náborové materiály atd.) a s informovaností návštěvníků (veletržní katalogy apod.).
Mezinárodní veletrh (Internationale Messe, International Fair): Veletrh splňující kritéria UFI (minimálně 20 % vystavovatelů nebo 20 % čisté pronajaté plochy nebo 4 % návštěvníků ze zahraničí).
Výstava (Ausstellung, Exhibition): Výstavní akce, která má obvykle společenský nebo kulturní charakter, slouží k prezentaci s možností přímého prodeje. Může být i obchodního charakteru, v tom případě je malá rozsahem.
Veletržní správa (Správa výstaviště) : Firma pověřená spravováním areálu výstaviště, často zároveň majitelem a pořadatelem veletrhů a výstav, případně pouze pronajímatel areálu jiným subjektům.
A teď si přečtěte tohle:
Mezinárodní veletrh motocyklů, příslušenství a oblečení MOTOSALON 2010
a najděte si v definicích, co to znamená a co od toho teda člověk měl čekat. Je evidentní, že pokud jste jeli na VÝSTAVU nebo PRODEJNÍ VÝSTAVU nakupovat oblečení, tak to byl omyl, protože to byl koncepcí VELETRH a firmy měly přímo zákaz prodeje (až na ty vyjímky o kterých jsem mluvil, nám povolili třeba prodej 3 věcí v hodnotě do 500Kč ale kdybychom zaplatili za plochu víc, asi by šlo prodávat třeba helmy apod. Každopádně v Praze to vloni byla výstava a letos:
MOTOCYKL 2010
14. ročník mezinárodní výstavy motocyklů, čtyřkolek a příslušenství
NOVINKA - PRODEJNÍ VÝSTAVA V PRŮMYSLOVÉM PALÁCI
Je to jasnější?
V Brně byl veletrh, v Praze výstava.
Sorry,nechtěl jsem se zrovna tebe nějak dotknout.Mě prostě Brno zklamalo.Jsem rád,že si rozumíme,dík za info.Na Veletrh už nepojedu.
bubak
bubak: OK, já jen chtěl upřesnit to, že lidi nemají vůbec ponětí o těch termínech a diví se (a to hodně často i v zahraničí), proč NIKDO nic na tom veletrhu neprodává a nechápou, že tam z principu prodávat nejde. Ovšem inteligentní veletržní správy organizují obvykle současně koncepční veletrh i prodejní výstavu. Obvykle se část plochy vyčlení pro veletržní expozice a část (nebo celá hala) pro výstavu, kde se prodává. Čím je to prestižnější akce, tím je to méně časté. Na opravdu velkých mezináročních veletrzích, kde bývají třeba i 2 samostatné novinářsko-odborné dny to je naprosto vyjímečné ale na regionálních veletrzích (třeba jako je ten Dortmund těsně před termínem českých akcí) je to možná 50% plochy ale odděleně. Podle mě se i z toho BVV poučí a hlavně - příští rok by to měli pořádat v Praze a ne v Brně, jestli je pravda, že se to bude každý rok střídat. V tom případě by byla pikantní situace, že jedna akce bude v Letňanech a druhá v Holešovicích.. Prostě trucakce jaksepatří.
Já myslím, že ať už se jedná o veletrh, nebo výstavu, je v tuto chvíli jedno, protože v ČR jsme měli takovouto akci v minulosti jednu, a proto se spojovaly výstava a veletrh v jednu. V budoucnu by bylo fajn, kdyby byly akce dvě nebo více a dělily se na výstavy a veletrhy. Kdyby to tak pořadatelé udělali a nesnažili se to pořádat ve stejném termínu schválně proti sobě, tak by nebylo co srovnávat. Zkrátka tam jedu nakupovat a tam se jedu dívat.
Byl jsem v Brně a prostředí, úroveň se mi líbila daleko víc než ve srovnání s předchozími ročníky v Praze. Myslím, že asi nikdo nemůže říci, že v Praze bylo lepší prostředí. Vždycky se dá najít něco, co se dá kritizovat. Já osobně na takovéto akce chodím proto, abych si prohlédnul doplňky a vychytávky, které později objednám na netu.
Každá takováto akce má svého koncového zákazníka. Já motorku mám, jsem spokojen a opravdu mě neberou nějaké výstřelky konkurence, které jsou pak na prd, když už máte GSo. :-) V Brně mi chyběly prodejní stánky jak s doplňky, tak s cetkami, které se jen tak v obyčejné tržnici nevidí a na netu se nevyplatí kupovat díky poštovnému, ale proto se na Brno nezlobím :-) a jel jsem tam s tím, že tam nebudou.
Zásadní je, aby to nedělali přímo proti sobě ve stejném termínu. Kdyby měli rozum, tak udělají specializovanou výstavu (prodejní) zaměřenou na drobnosti a třeba tu custom show a s tím spojené věci ale oni prostě chtějí nadělat BVV co největší škodu a také přitáhnou ty tatínky s dětmi na matějskou a to se jim asi podaří i kdyby tam bylo jen pět motorek. Předpokládám, že to příští rok udělají zase a opět se najdou firmy, které je v tom podpoří, protože by na brněnskou (nebo jinou) výstavu nešli nebo by na ní neměli peníze ale když je to v Praze prakticky zadarmo, tak proč ne. A nejde jen o KTM. Uvidíme, každopádně - pokud tam bude někdo vystavovat a přijdou tam lidi, tak to neodpískají. Otázka je, kde je ta hranice, kdy to má a kdy to už nemá smysl. Jestli za rok budou dvě výstavy v Praze, tak to bude legrace.