Smyslem téhle cesty, není jezdit offroad trasy, ale kromě přesunů jízda po silnicích 2. a 3. třídy. Je mi jasné, že např. v Albánii nebo Bosně, budou i cesty "6.kategorie " a tyhle země budou prakticky nejpomalejší. Aby se tohle kompenzovalo, počítám na cestu do Istanbulu 2,5 dnů a zpátky z Chorvatska 1 den. Zbytek tj. 6 dní na brouzdání po 2000 km cest různé kvality. Co se nestihne jeden den, dojede se o den nebo dva později. Žádné pevně dané úseky, které se musí za každou cenu ujet.
tyto fotky jsou z HLAVNÍCH TAHŮ...... Mapa říkala hlavní - tak hlavní... Já písanému verím......
A benzínky jsou taky parádní..... než třeba obsluha zapojí agregát, abys mohl u hlaví cesty natankovat...
joni přiložený následující obrázek:
joni napsal(a):
tyto fotky jsou z HLAVNÍCH TAHŮ...... Mapa říkala hlavní - tak hlavní... Já písanému verím......
A benzínky jsou taky parádní..... než třeba obsluha zapojí agregát, abys mohl u hlaví cesty natankovat...
A to jsou přesně ty chvíle, s nima počítám, kdy se člověk může vymočit, občerstvit,protáhnout a nemusel pak kvůli tomu extra zastavovat...
Moc se těším na tvoje zážitky, doufám, že po návratu cestu hezky popíšeš.....
A ukážeš fotečky. Třeba projedeš stejný místa, kde jsme byli i my.
Batman forever :-)
Přátelé,kamarádi, dnes v noci jsem se vrátil z 10 denní cesty po Balkáně ( HU,SRB,BG,TR,GR,MK.AL,MNE,BiH,HR,SLO) a můžu říct, že cesta byla navzdory všem skeptikům v předchozích příspěvcích naprosto pohodová, beze spěchu se spoustou zážitků . Milosch, který jel se mnou a v podstatě dělal navigátora si pobyt na jihu ještě o pár dnů prodloužil, rozloučili jsme se v sobotu u Plitvických jezer, kde se spojil s čerstvě přijetými kamarády. Najeli jsme spolu cca 5500 km, navštívili Istanbul,částečně navštívili venkov v asijské části Turecka, projeli kolem dokola a vyjeli na nejvyšší vrchol ostrova Thasos,navštívili národní parky u Ohridského jezera (MK) a Durmitor (MNE),setkali se s Tondou a jeho přáteli,přespali u albánského horala (a jeho 3 dcer ) - pěkně jsme se u něj picli.., zůčastnili se voleb v Sarajevu,atd..atd.. Až vše zpětně zkompletujem, hodíme do placu víc poznatků a zážitků, zatím aspoň pár foto :
Tonda napsal(a):
Paráda Sašo. Moc pěkný fotky. A doufám, že se ti líbila ta lehká offroad zkratka z Trsy přes Nedajno do Žabljaku okolo Sušického jezera.
Ta zkratka byla parádní, díky za za tip, ale v jedné vracečce na těch šutrech jsem motorku lehce odložil.., byl jsem zpocený i na pr... Lehce jsem promáčknul pravý kufr,ale to je prkotina. Za ty výhledy do kaňonu to rozhodně stálo.