unás nikdy problém s vodou nebyl,ale ,poslední rok,tento rok,toto léto už sem měl dvakrát howno z kanálů v garáživ pátek to mohlo být potřetí,naštěstí déšť ustala bylo to v klidu,tak sem dnes zastavil veškerý práce a vrhl sem se na úpravu kanálu,namontoval sem zpětnou klapku,tak snad už bude klid
ono se tu pořád přistavují RD,dvě haly,další se už kope a všechno je to napojený do 50 let starýho kanálu,který tu sloužil jen pro pár domků a na nový nejsou peníze,já už sem klidnější,ale ostatní sousedéasi budou dál plavat při každém větším dešti YouTube Video
... to je jak u nás (naštěstí letos zatím ne). Ale už to máme vychytaný, čerpadlo je v odvodňovacím kanálku takže spodní vodu odčerpáme dřív než se dostane na úroveň podlahy. Problém nastává když už do sklepa teče i oknama .
bystricke napsal(a):
unás nikdy problém s vodou nebyl,ale ,poslední rok,tento rok,toto léto už sem měl dvakrát howno z kanálů v garáživ pátek to mohlo být potřetí,naštěstí déšť ustala bylo to v klidu,tak sem dnes zastavil veškerý práce a vrhl sem se na úpravu kanálu,namontoval sem zpětnou klapku,tak snad už bude klid
ono se tu pořád přistavují RD,dvě haly,další se už kope a všechno je to napojený do 50 let starýho kanálu,který tu sloužil jen pro pár domků a na nový nejsou peníze,já už sem klidnější,ale ostatní sousedéasi budou dál plavat při každém větším dešti
Proto jsem postavil baráček na kopci a konec 50ti leté kanalizace je na mém pozemku, takže nade mnou už nikdy nic nebude.
Zase mám obavy z blesku a větru, takže si nevybereš.
Globální oteplování = teplejší voda v oceánech = víc se jí odpaří = víc energie ve vzduchu = větší deště a silnější vítr.
Upravil Hrabe_X dne 12.08.2010 07:49
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
to Hrabe: blesku a větru se dá chránit vlastní konstrukcí domu...ale vůči vodě hlavně a pouze polohou...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal(a):
to Hrabe: blesku a větru se dá chránit vlastní konstrukcí domu...ale vůči vodě hlavně a pouze polohou...
Třeba misionářskou?
Jasný, soused má sedlovou střechu a už mu létaly tašky. Já mám valbu a zatím v pohodě (klepu do dřeva). A to máme oba tašky Tondach - jen jinej vzor a jsem stejně vysoko,dokonce mám i podobný sklon střechy. Asi dřív věděli,proč dělat valby na hradech...
Blesk je záhada, už jsem viděl prásknout do plotu 3metry od 10metrů vysokého baráku s hromosvodem i vytrhanou fasádu po hromosvodu vedeném ve zdech po zásahu bleskem, takže tohle je vyloženě o štěstí.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal(a):
Globální oteplování = teplejší voda v oceánech = víc se jí odpaří = víc energie ve vzduchu = větší deště a silnější vítr.
Pane hrabě, věříte i na UFO?
Ne, jsem realista.
Že je o něco málo teplejší voda v oceánech je holej, naměřenej fakt. Že to ovlivní klimatický podmínky,proudění vzduchu a vody je taky holej fakt. Prostě jen fyzika.
Někde se oteplí a někde ochladí. Někde bude víc sucho a jinde víc pršet...
Nevěřím tedy na UFO, nevěřím teorii Klause nebo Grýnpísákům na téma globální oteplování.
Prostě standart opakující se perioda-něco jako "krámy zeměkoule" + fyzika a musí být každýmu jasný, co se děje.
H.
Tak to potom ano, otepluje, schlazuje, perioda stovky tisíc let. Já když vidím někdo napsáný termín GO, tak si představím jak nám Al Gore bere prachy a je mi špatně z těch lží.
Tomas1200GS napsal(a):
Tak to potom ano, otepluje, schlazuje, perioda stovky tisíc let. Já když vidím někdo napsáný termín GO, tak si představím jak nám Al Gore bere prachy a je mi špatně z těch lží.
aa.. tusim flamewar
spatne ti byt muze, ale na faktickem stavu veci to nic nezmeni.
mimochodem byl jsi to ty, kdo se mesic nazpet ptal, jestli ho muze na motorce trefit blesk?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hrabe_X napsal(a):
Že je o něco málo teplejší voda v oceánech je holej, naměřenej fakt. Že to ovlivní klimatický podmínky,proudění vzduchu a vody je taky holej fakt. Prostě jen fyzika.
Nevěřím tedy na UFO, nevěřím teorii Klause nebo Grýnpísákům na téma globální oteplování.
Prostě standart opakující se perioda-něco jako "krámy zeměkoule" + fyzika a musí být každýmu jasný, co se děje.
ja myslim, ze sklenikove plyny urcitou roli hraji.
jak velkou, pokud vim, nikdo zatim s jistotou nevi.
ale jista prevence je myslim rozhodne na miste.. nechtel bych byt druhem, ktery zarve na vlastni namyslenost.
17 cm
Hrabe_X napsal(a):
ale jista prevence je myslim rozhodne na miste.. nechtel bych byt druhem, ktery zarve na vlastni namyslenost.
Hrabe_X napsal(a):
poslednich 10 let je nejak statisticky vyznamna hodnota?
ja budu rad, kdyz budes mit pravdu... nicmene pruser bude, kdyz ji mam ja.
Delat v dnesni dobe takhle kategoricke zavery, ze Globalni oteplovani neexistuje, mi neprijde uplne objektivni.
Dal bych tomu jeste cas... a mezitim se venoval prevenci.
Upravil hicks dne 12.08.2010 11:52
17 cm
Hrabe_X napsal(a):
poslednich 10 let je nejak statisticky vyznamna hodnota?
ja budu rad, kdyz budes mit pravdu... nicmene pruser bude, kdyz ji mam ja.
Delat v dnesni dobe takhle kategoricke zavery, ze Globalni oteplovani neexistuje, mi neprijde uplne objektivni.
Dal bych tomu jeste cas... a mezitim se venoval prevenci.
Posledních deset let se prodávají mezi státy papírky s kvótami za desítky až stovky mil. €. A ta společnost, která peníze za kvóty vybírá, dělá co? Odpovím si sám. Podplácí samozvané "vědce" a prezentace. Jak to způsobil člověk, atd.
Tomas1200GS napsal(a):
Posledních deset let se prodávají mezi státy papírky s kvótami za desítky až stovky mil. €. A ta společnost, která peníze za kvóty vybírá, dělá co? Odpovím si sám. Podplácí samozvané "vědce" a prezentace. Jak to způsobil člověk, atd.
Nesmysl, jaký svět ještě neviděl.
to nezpusobil clovek, tedy Prazak, to Sudetentschechei
...und Sudpolen
Upravil hicks dne 12.08.2010 12:12
17 cm
Tomas1200GS napsal(a):
Nesmysl, jaký svět ještě neviděl.
to nezpusobil clovek, tady Prazak, to Sudetentschechei
...und Sudpolen
Wir sind die deutsche Einwohner noch sehr warm unter die Erde eingesargten.
Die Südpolen...das können wir noch zusammen machen. Gerne.
Tomas1200GS napsal(a):
na to prvni je translate.google.com kratky... necham si prelozit
s tim druhym samozrejme souhlasim..
musim mizet... odpo asi do Loun. Doufam, ze se tam chovate slusne kdyz tam nejsem
17 cm
Tomas1200GS napsal(a):
na to prvni je translate.google.com kratky... necham si prelozit
s tim druhym samozrejme souhlasim..
musim mizet... odpo asi do Loun. Doufam, ze se tam chovate slusne kdyz tam nejsem
Až na to malé nepodstatné faux pas( znásilňování osmičkářů) je tu klid, kup si noviny a přečti černou kroniku
Upravil Tomas1200GSA dne 12.08.2010 13:28