chlapy je pravda že BMW mohlo postavit stroj lehkej jednoduchej výkonej s vinikajícími vlastnostmi v terénu i na silnici ale tuhle možnost má každej výrobce a bmw postavila právě tuhle motorku s těmito komponenty. a pokud bude alespoň tak dobrá jako ta stará 650 tak jsem spokojen. navíc nejni to určeno ani na závodní okruh ani do brutál terénu. je to univerzálka a věřim tomu že tak polovina jezdcu využije její možnosti až na doraz. mám dakara a často mě překvapí co to umí.
Tančící Havran
Morabo: "ale podle mně je to celý strašná škoda, protože mohla snadno být o veliký kus lepší a BMW si mohlo udělat v téhle kategorii pořádný náskok."
S tím naprosto souhlasím - je to jen slabá náplast na chybu kterou udělali. Ale jak někdo někde už řekl - vývoj musí mít i slepé cesty aby se poznalo kudy vede ta správná. Rok..dva tápání nic neznamená.
Než vylez ten paskvil 800 tak jsem měl takovej sen o Dakarovi s pořádnejma předkama, ráfkama s o 10k silnějším motorem a o 20kg lehčím... možná 6tkou ... až na ty kila to jde lehce poladit a ten motor v podstatě stačí - holt na dálnici jde na doraz ale nijak mu to neubližuje.
Dakar 650, HusaberG
MikiberG napsal:
Než vylez ten paskvil 800 tak jsem měl takovej sen o Dakarovi s pořádnejma předkama, ráfkama s o 10k silnějším motorem a o 20kg lehčím... možná 6tkou
to jsou zase pindy...
jestli chces kladivo do terenu, kup si KTM.
USD vidli ma osmikilo dobrou, chces-li teren, kup si JINY VNITREK bitubo ci ohlins.
Myslim, ze cilova skupina novych generaci gs jsou v zasade modernejsi lide co nejezdi po dobrych silnicich a obcas lehky teren.. ne konzervativni, ******** * * * * * **
---
jinak jasne.. drtit motor na dalnici na doraz mu vubec neublizuje.
Upravil hicks dne 01.11.2010 19:53
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ja by som to nebral tak tragicky.
Je to v podstate celá stará F650GS s úpravami, ktoré jasne naznačujú že je viac na strasse ako na gelände...
Nebude prvá ani posledná motorka pri ktorej treba priplatiť. Či už centrál, ABS, vyhrievané hefty, zvýšené plexi a pod....
Páči sa mi výškovo nastaviteľné sedlo, konečne nemusíme šachovať so sníženými, zvýšeními či pôvonými sedlami ako kolotočári...
Kto bude chcieť a bude na to mať, určite pôjde skôr do 800vky, tá má predsa len viac ambícií do terénu.
Ako vnímam trh, čoskoro po prvých predajoch sa objavia všetky tie fidlikátka, ktoré aj z tejto GS urobia "terénejšiu" motorku.
Ak sa ma niekto spýta či by som šiel do novej GS, tak zatiaľ nie. Ale verím že tu je kopce ľudí, ktorí by odpovedali inak...
'03 BMW F650GS Dakar '14 BMW F800GS
800 prostě není motorka do terénu ani když do ní narveš 80.000,- tak to je pořád paskvil.
Je to slušná silniční motorka s offroad image - nic víc.
A to že si od ní hodně lidí slibovalo OFF drtiče KTM o to byli víc sklamáni. V tomhle KTM prostě umí vařit líp ....ale.
Jinak je vidět že o terénu víš houby - kladivo je na hřebíky - do terénu jezdím na enduru .
Dakar 650, HusaberG
Já bych to zakončil tím že bysme měli vyvíjet na BMW soustavičnej tlak aby nám konečně vyrobily motorku která : Bude jednoválec, hmotnost pod 180kg,uveze kufry bez toho aby praskla podsedlovka,ochrana před větrem alespon jako starej dakar ,20l+nádrž, kvalitní podvozek ,a narozdíl od KTM vydrž 100,000km+ ,na výkonu až tak nezáleží.Pokud něco takovýho vyrobí tak si mě můžou připsat do pořadníku. A myslim že pořádník by byl hooooodně dlouhej.
No a aby to nebylo tak suchý tak jen vypíchnu a okomentuju dva zajímavý příspěvky téhle diskuze.
hicks napsal:
USD vidli ma osmikilo dobrou, chces-li teren, kup si JINY VNITREK bitubo ci ohlins.
No jo stejná trubka s dírou akorát otočená je supr
raptor napsal:
ty si schopny pisat o tom ze si vydobyvam moju pravdu ale ze som od zaciatku pisal o KTM LC4 adventure nie si schopny priznat
Nevím jak u vás ale u nás se LC4 Adventure aspon 3roky neprodává a náhrada pokud já vim neexistuje.
Byl jsem minulej týden pro díly v Renocaru Brno a stála na salonu - myslím, že mi prodejce říkal, že ji tam mají jako jeden z předváděcích modelů. Tak kdo bude v Brně a chce ji vidět naživo, tak má možnost.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
tak sem si na ní včera na výstavě sednul a musim přiznat že mi jako jediná přišla příjemná. a bohužel musim napsat že bmw bylo pro mne jedno z největších sklamání celé výstavy která opět svou kvalitou nenadchla.
Tančící Havran