Kubrt napsal:
tak to teda vypadá,že budu muset jednu dálkovou asi odmontovat... Hm,spíš na to hodim káko.
ja chci kupovat ty comety taky od helly, tak koupim mlhovky a jednu s tebou vymenim za dalkovku
Tak jsem to udělal s kamarádem, koupili jsme sadu xenonů a sadu mlhovek, celkovou cenu vydělili dvěma a každý máme xenon a mlhovku tuším za 6 litrů plus mínus...
Tak jsem byl na STK,přiložil jsem foto motorky(ADVETURE)jak se prodává. (Aby mne lépe chápal na co se chci zeptat). A odpověď:musí se POPTAT,jede na školení,tak to zjistí přesně.Jinak ani nevěděl,že je to náký problém a to byl šéf STK
Lisner P napsal:
Tak jsem byl na STK,přiložil jsem foto motorky(ADVETURE)jak se prodává. (Aby mne lépe chápal na co se chci zeptat). A odpověď:musí se POPTAT,jede na školení,tak to zjistí přesně.Jinak ani nevěděl,že je to náký problém a to byl šéf STK
Hele to se nedivím, protože jak jsem psal tak jsem volal několika známím u pomáhat a chránit a ti to taky vůůůbec nevěděli
Mara napsal:
Ahoj,
na odkaz jsem dal směrnici EU ohledně osvětlení motorek.
Mrkněte na stranu 41 tam začínají "naše" motorky. Na straně 47 se píše o mlhovkách například že mohou být jedna až dvě!!! http://leteckapos.../176169230
Mara má pravdu
Dle předpisu pro homologaci osvětlení motocyklů není co řešit, mlhovky mohou být jedna nebo dvě (max 250mm od osy motorky) s nezávislým vypínačem:
E/ECE/324-
E/ECE/TRANS/505/Rev.1/Add.52/Rev.2 Předpis 53
z 2010-11-25
6.10. PŘEDNÍ MLHOVÝ SVĚTLOMET
6.10.1. Počet Jeden nebo dva.
6.10.2. Uspořádání Žádný zvláštní požadavek.
6.10.3. Umístění
6.10.3.1. na šířku: pro jednotlivý světlomet musí být vztažný střed v podélné střední rovině vozidla; nebo okraj svíticí plochy, nejbližší této rovině, nesmí být od ní vzdálen více než 250 mm;
6.10.3.2. na výšku: nejméně 250 mm nad zemí. Žádný bod na svíticí ploše nesmí být výše než nejvyšší bod na svíticí ploše potkávacího světlometu;
6.10.3.3. na délku: vpředu na vozidle. Tento požadavek se považuje za splněný, jestliže vyzařované světlo neobtěžuje řidiče ani přímo ani nepřímo přes zpětná zrcátka nebo jiné plochy na vozidle, odrážející světlo, popřípadě obojí.
6.10.4. Geometrická viditelnost
Je určena úhly a a b, stanovenými v odstavci 2.11.:
a = 5° směrem nahoru a dolů;
b = 45° směrem doleva a doprava pro jednotlivý mlhový světlomet, s výjimkou výstředného světla, v kterémžto případě je vnitřní úhel b = 10°;
b = 45° směrem ven a 10° směrem dovnitř pro každou dvojici mlhových světlometů.
6.10.5. Orientace
Směrem dopředu. Světlomet (-y) může být pohyblivý s úhlem řízení.
6.10.6. Nesmí být "sdružený" s žádným jiným předním světlometem/ svítilnou.
6.10.7. Sdělovač "obvod uzavřen" Nepovinný; nepřerušované zelené signální světlo.
6.10.11. Jiné požadavky
Žádné.
6.10.9. Elektrické zapojení Přední mlhový světlomet (-y) musí být možno rozsvěcovat a zhasínat nezávisle na dálkovém světlometu (-ech) a/ nebo potkávacím světlometu (ech).
Upravil paja1 dne 08.03.2011 19:24
Pája