bystricke napsal:
mám navás otázečku ohledně adventúre nádrže,z vnitřní strany nádrže je po obou stranách trubička,kolínko na benzín hadičku ale nevím kam stím,jestli propojit levou s pravou stranou,u malé nádrže tyto kolínka nemám,tak kdo ví a poradí?
Je to tak, jak píšeš, propojit obě strany, aby se přeléval benzín. Je dobré tam dát také spojku, aby se nádrž dala dobře sundavat.
nevíš o nějakém nákresu,kudy je to vedený ať mám jako pravou adventůůůůůůru
Je to vedený pod zadní částí alternátoru.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
cena asi tak (zkopirovano z poptavkoveho pdf)
LK918, prímá rychlospojka,
hadicník 1/2", ventil
1 ks 253,00 253,00 20% 50,60 303,60
LK918 OV, prímá rychlospojka,
hadicník 1/2", bez ventilu
1 ks 228,00 228,00 20% 45,60 273,60
N928, niple, hadicník 1/2" 1 ks 28,00 28,00 20% 5,60 33,60
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
6tka není problém, to dodávaj taky.
Jsi si jistý, že je vnitřní průměr hadice u GS 6mm? Já mám za to, že u 1100GS mám 8mičku.... ale jistý si nejsem.
Jen tak si to tu plácám u compu, víte to někdo?
Od a k čerpadlu je 8mm,ale já to mám na propojení půlek nádrže od TT.Tam je 6mm.
jt přiložený následující obrázek:
bystricke napsal:
mám navás otázečku ohledně adventúre nádrže,z vnitřní strany nádrže je po obou stranách trubička,kolínko na benzín hadičku ale nevím kam stím,jestli propojit levou s pravou stranou,u malé nádrže tyto kolínka nemám,tak kdo ví a poradí?
Je to tak, jak píšeš, propojit obě strany, aby se přeléval benzín. Je dobré tam dát také spojku, aby se nádrž dala dobře sundavat.
nevíš o nějakém nákresu,kudy je to vedený ať mám jako pravou adventůůůůůůru
Jelikož jsem si navymejšlel absolutně nestandartní provedení (=nestandartní matroš společně s nestandartním těsněním), pošlou mi ty 2 rychlospojky až za 14 dní.
Je to fakt profi provedení a zpracování_viz foto, nechci (zvlášť pro sebe) něco, co nebude 100% a po řadu let spolehlivě fungovat nebo blbě vypadat, překážet kvůli velikosti, hrozit rozpojení, rozlomení atd....
Na plastovej, chatrnej a chatrnej vehement jsem si fakt netroufl.
Zatím mám na stole jen obyč. mosaznej s obyč. těsněním a 1/8" připojením_viz foto.
Vlastně to bude vypadat stejně jako na fotce, jen místo závitů a 6tihranů budou hadicové koncovky.
Hrabe_X přiložený následující obrázek:
[69.38Kb]
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
[quote]basto napsal:
čau chci se zeptat,jakej je průměr benínový hadice z nádrže 1150advenčr, nák mi spuchřela a musim koupit novou dík
Ahoj.
Vnitřní průměr 8mm.
Právě mám objednané nerezové rychlospojky na benzínové hadice.
Používají se v průmyslu na hydraulické a pneu okruhy, mají benzínuodolná těsnění a jsou extra odolný proti poškození (tlak přes 10Bar). Takže žádný plastový sra*ky, který se můžou rozlomit. Zatím jsem měl v ruce jen obyč. mosazný s NBR těsněním (používám pro jeden projekt) a vypadaly hodně dobře, tak si nechávám poslat nerezový s Vitonem, který jsou přímo pro naši potřebu.
Až to budu mít doma - když by byl zájem - nafotím, pošlu katalogový čísla a kde se to dá sehnat nebo bych to mohl nakoupit a rozdat někde na srazu, až to odzkouším na motorce. Cena bude asi 250Kč/kus (nevím jistě, beru to na firmu).[/quote
V cem myslis,ze jsou ty nerezovy lepsi nez ty mosazny?
Mam tam uz rok mosazny a zatim dobry.
Ja jen jestli se mam neceho obavat,nebo radeji vcas vymenit.
Nebýt BMW,už bych znovu nezačínal
Hrabe_X napsal:
A abych si udržel pověst toho "chytřejšího" jak už jsem tady byl nazván...
...ta kombinace, kterou jsem Vám naspal je sice 100%, nicméně to vyjde asi na 1500kč/kus (protože veřejně nedoporučím žádné srágory, abyste mě pak zlinčovali)....
Tu svojí aplikaci, abych se dostal na těch 250kč/ks, zkouším nakombinovat od dodavatele z maličko jinejch, ale kvalitních materiálů a několika typů.
Tam objednací čísla a typy zatím nezveřejním, ale do pátku budu to budu mít fyzicky v ruce a pak to testnu.
ak to ( Ti ) dobre dopadne staviam sa do rady zaujemcov
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
TondaM napsal:
V cem myslis,ze jsou ty nerezovy lepsi nez ty mosazny?
Mam tam uz rok mosazny a zatim dobry.
Ja jen jestli se mam neceho obavat,nebo radeji vcas vymenit.
Taky se pokouším o mosazný.
Nevím, jaké konkrétně máš na motorce.
Já řeším značku Rectus/Parker.
Rectus konkrétně dělá mosazný s těsněním NBR, což je ideál pro pneumatickej rozvod vzduchu. NBR je standart, černá guma odolná olejům atd...takže se ničeho obávat nemusíš. Jenomže NBR v benzínu a při změnách teplot nemá takovou životnost jako třeba Viton, kterej jsem zpuchřelej asi ještě neviděl.
Proto jsem se domluvil s výrobcem, že mi do standartních mosazných dílů vsadí Vitonová těsnění, což bude vyhovovat přesně mému použití.
Viton v Rectusu dávají jen do nerezových spojek, který jsou drahý jako prase.
Když už budu kupovat spojky, koupím kombinaci, která zaručí co možná nejdelší životnost, protože na cenu to těsnění vliv skoro nemá.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Díky za důvěru.
Nakoupím, nainstaluju to, vyzkouším u sebe po nějakou dobu a pak když budu spokojenej a budu mít odvahu, nabídnu to ostatním.
Právě mě štvalo, že na trhu není nic pořádnýho, tak jsem se pustil do experimentu.
Nerad bych byl ale, jak je tu zvykem, po zásluze potrestán.
Když mi to bude fungovat a těsnit, seženu Vám to třeba bez záruky taky, nebo Vám dám kontakt, kde se to dá vyprosit. Protože to ale není úplnej standart, bylo by třeba lepší toho vzít víc najednou,abysme nemuseli někoho ukecávat po kuse ze všech koutů republiky.
Ono když se ozve 20 lidí, budou v tom už viset nějaký peníze a nerad bych toho měl plnej šuflík doma nebo se pak s vámi hádal o ceně, že to někomu za rok a půl netěsní, nebo že to už nechce ani koupit, protože zrovná nemá šišky....
Živnost si z toho dělat nehodlám a na splátku hypotéky mi přebytečný spojky banka asi nevezme.
H.
Když mi to bude fungovat a těsnit, seženu Vám to třeba bez záruky taky, nebo Vám dám kontakt, kde se to dá vyprosit. Protože to ale není úplnej standart, bylo by třeba lepší toho vzít víc najednou,abysme nemuseli někoho ukecávat po kuse ze všech koutů republiky.
Ono když se ozve 20 lidí, budou v tom už viset nějaký peníze a nerad bych toho měl plnej šuflík doma nebo se pak s vámi hádal o ceně, že to někomu za rok a půl netěsní, nebo že to už nechce ani koupit, protože zrovná nemá šišky....
Živnost si z toho dělat nehodlám a na splátku hypotéky mi přebytečný spojky banka asi nevezme.
Pokud bude cena cca do 500 za oba kusy, tak bych si je pak také vzal, klidně bych dal peníze předem.
Uvidíš, jak ti to bude vyhovovat, a pak dej info.
Jasný Hrabě, je to problém se zavděčit. Jen mě zaujalo že si se do toho fakt opřel a máš přehled. Samo že by bylo lepší objednat najednou víc kusů, ale taky tě chápu, že v tom je určité finanční riziko. Ale pokud to bude fungovat Tobě tak musí i mě, i když mám jiný odstín žluté
Když jsem napíšeš že to funguje a jsi ochotný to pro ostatní objednat tak ti klidně pošlu peníze předem, s tím problém nemám a ty se vyhneš riziku že ti jich zůstane plnej šuflík.
Já se v tom vůbec nevyznám. Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Jasný Hrabě, je to problém se zavděčit. Jen mě zaujalo že si se do toho fakt opřel a máš přehled. Samo že by bylo lepší objednat najednou víc kusů, ale taky tě chápu, že v tom je určité finanční riziko. Ale pokud to bude fungovat Tobě tak musí i mě, i když mám jiný odstín žluté
Když jsem napíšeš že to funguje a jsi ochotný to pro ostatní objednat tak ti klidně pošlu peníze předem, s tím problém nemám a ty se vyhneš riziku že ti jich zůstane plnej šuflík.
Já se v tom vůbec nevyznám.
Taky jsem tak nějak zvyklej objednávat pouze to, na co mám a chci. A placení dopředu zájemce v položkách do 1000,- nijak nezruinuje, ale dodavatele, pokud jich má 20 by to bolet mohlo daleko víc. Takhle to je prosté - nechceš? Zaplaceno máš, prodej si to dál Hlavně Hrábě testuj, příští rok chci jet dál a to by spojky už měli být na místě a odzkoušené i na Bobšounovi. Hlavně jejich ovládání mejma levejma rukama
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
Taky jsem tak nějak zvyklej objednávat pouze to, na co mám a chci. A placení dopředu zájemce v položkách do 1000,- nijak nezruinuje, ale dodavatele, pokud jich má 20 by to bolet mohlo daleko víc. Takhle to je prosté - nechceš? Zaplaceno máš, prodej si to dál Hlavně Hrábě testuj, příští rok chci jet dál a to by spojky už měli být na místě a odzkoušené i na Bobšounovi. Hlavně jejich ovládání mejma levejma rukama
Když to klapne a bude to fungovat, rád se podělím. Teď jsem to objednal na firmu, ještě nevím, zda to rozpustím do nějaký zakázky nebo to zaplatím, kolik to vlastně bude, jak to bude přesně velký atd...
Nicméně, když to klapne, budeš s tím moci machrovat jen jednou z tvých levých rukou beze strachu o poškození spojky.
Už asi 2 roky skřípu zubama nad tématem pustit 5ti kilo do plastový spojky a teď jsem to jen oprášil, protože dělám jakýsi hejblata na jeden projekt a fyzicky se mi ta spojka moc zalíbila, páč je relativně malá a vypadá nezničitelně.
Za 2 týdny to budu mít na stole a budu vědít cenu, pošlu fotky, rozměry a pak mi dejte tak měsíc, než Vám pošlu fotky ne-ohořelé motorky a výsledek testu.
Hodil jsem to do placu jako zajímavost...teď to vypadá, že si otevřu v GaPa stánek.
H.