Efendi napsal:
to btomec: jakou chces alternativu? jak tohle chces resit aby byli vsichni spokojeni? to je absolutne nerealne.
Ja to resit nechci, ja jsem se jenom ptal jestli ten web chce vsechno zakazat a nebo maji nejaky napad jak by to slo resit. Mno asi alternativu nemaj. Vsechno zakazat je mnohem jednodussi.
Mne napada, ze by slo vyhradit nejake trasy (lesni cesty) kde by to bylo povoleno. Ale jak tady psal randolf, tak v podstate ty verejne pristupne ucelove komunikace se daji vyuzivat legalne i ted. Jine to je v CHKO, tam by se asi jezdit fakt nemelo. A po lesnich pesinkach uz vubec. To je hodne neohleduplne.
Dle meho je to o lidech, toleranci a vychove. A to na obou stranach zakopu. Je mnohem jednodussi vsechno zakazat nez delat osvetu a vychovat lidi aby se nechovali jako prasata, ale respektovali zakazy a jezdili na mistech ktere jsou k tomu urcene. Na druhy strane si lidi musej uvedomit, ze kdyz si koupim enduro motorku tak na ni nechci jenom jezdit po parkovisti u Tesca ale chci ji vyuzit k tomu na co je urcena. Je to stejny jak kdyz si nekdo koupi kone a koukal by na neho jenom ve vybehu, taky se na nem chce projet krajinou.
Vzdyt si spomente co vas ucili v autoskole. Mne teda nikto neucil kde muzu a kde bych nemel jezdit v terenu s motorkou. A to je ta chybejici vychova. Kazdopadne si nejsem jist, ze tento radikalni jednostranny projekt neco pozitivniho dosahne, ale o to mozna autorovi ani neslo.
Zase kdyz nektery lesy vyhradis pro motorky tak ti je za chvili ty borci na kroskach co neznaji bratra rozhrabou jako stado kancu. Kdyz povolis jenom cesty pro lesni techniku (nejake ty sotoliny), tak je zase temer nemozne ohlidat aby ty lidi nejezdili do lesa.
Ja se taky priklanim k jine vychove, nevim jestli zrovna v autoskole, ale nejak urcite. Protoze jinak to podle me nepujde. A kdyby byli lidi tak navykly ze primo do lesa ne, a po lesnich cestach se nejezdi stylem otevrit plyn a zavrit oci, pak by melo smysl dat zakazy vjezdu z nejakych cest pryc a povolit motorkam vjezd.
btomec napsal:
Mne napada, ze by slo vyhradit nejake trasy (lesni cesty) kde by to bylo povoleno. Ale jak tady psal randolf, tak v podstate ty verejne pristupne ucelove komunikace se daji vyuzivat legalne i ted. Jine to je v CHKO, tam by se asi jezdit fakt nemelo. A po lesnich pesinkach uz vubec. To je hodne neohleduplne.
Tohle mi prijde jako blbost.I v CHKO zije spousta lidi a chtej normalne zit.A ver,ze tady nikdo o ochranarich a podobnejch nerekne dobre slovo.Proste nas tu jenom buzerujou a delaj lidem problemy.Driv se tady jezdilo enduro,motokros atd. a priroda byla stejne pekna jako dnes.Dnes je problem tady udelat zavod na kolech.
Prijde mi nesmyslne,ze lide tu prirodu nekde neznicili,nevykaceli atd.a ted je jim za to komplikovan zivot.Tim,ze tady mame spoustu lesu a prijde nam to normalni,tak to proste tak neprozivame.
Nevim proc bychom meli slouzit jako rezervace pro lidi z mist,kde si tu prirodu znicili,vykaceli,zastaveli atd.Podle mne by melo byt CHKO prave tam a mel by se tam chranit kazdej strom a kazda kytka.A ne tam,kde je toho spousta.
Me to pripada stejne ujete,jako kdyz nadavame na africany,kteri zabijeji slony,protoze jim nici urodu a jidlo a pritom,kdyz se do nemecka vrati medved,ktery tam puvodne zil,tak ho pro jistotu zrovna zastrelej!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Mel jsem spis na mysli jezdit v CHKO na kroskach mimo lesni cesty. Uz i to jsem videl. Ono neni CHKO jak CHKO, ma to taky sve pasma. Ale tohle ja uz nechci resit.
btomec napsal:
Mel jsem spis na mysli jezdit v CHKO na kroskach mimo lesni cesty. Uz i to jsem videl. Ono neni CHKO jak CHKO, ma to taky sve pasma. Ale tohle ja uz nechci resit.
Tak to pak jo.Ja mam prirodu taky rad a za urcity meze nejdu ani kdyby to bylo povoleny.Jen mi proste prijde divny,proc nemuzu pouzit sotolinovou cestu kam bezne muzou traktory.A navic tou sotolinou to mam od nas pres kopec do dalsi vesnice asi 6km,kdezto po asfaltu to objizdim 30km!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
btomec napsal:
Tak to pak jo.Ja mam prirodu taky rad a za urcity meze nejdu ani kdyby to bylo povoleny.Jen mi proste prijde divny,proc nemuzu pouzit sotolinovou cestu kam bezne muzou traktory.A navic tou sotolinou to mam od nas pres kopec do dalsi vesnice asi 6km,kdezto po asfaltu to objizdim 30km!
jj.. u nas v jizerkach to same.
CHKO je uz ted snad tretina republiky.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
A co kdyby silnice 2 nebo 3 tridy (nebo ktera je ta nejnizsi) predelali na sotolinu a pak nemusime vubec do lesa? Moment, ono vlastne ani netreba nic predelavat, ty silnicky se rozpadnou za chvili samy.
Upravil btomec dne 10.05.2011 11:00
CR ma 7 886 700 ha
z toho CHKO je (dle Wiki) 1 041 612 ha.
To dela cca 13% uzemi CR.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Z uvedených www se mi otevřela kudla v kapse už před časem.
Ono taky ježdění po lesních cestách má jeden další problém. Na vesnicích dost podstatný.
Můžete totiž lehce překvapit počestné spoluobčany jak vesele kradou dřevo. To je pak najednou křiku jak ti smradi a vyvrhelové jezdí po lesích ,všechno ničí a nemají tam co dělat. To že tam strejka jede krást traktorem ze kterého stříká olej na všechny strany - to je OK.
Osobní zkušenost
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pavel GS vyletnik napsal:
Z uvedených www se mi otevřela kudla v kapse už před časem.
Ono taky ježdění po lesních cestách má jeden další problém. Na vesnicích dost podstatný.
Můžete totiž lehce překvapit počestné spoluobčany jak vesele kradou dřevo. To je pak najednou křiku jak ti smradi a vyvrhelové jezdí po lesích ,všechno ničí a nemají tam co dělat. To že tam strejka jede krást traktorem ze kterého stříká olej na všechny strany - to je OK.
Osobní zkušenost
Jo, to se mě taky popvedlo s Tluťochem. U nás je bývalý vojenský les a je protkanej asfaltovanejma silničkama a šotolinkama. Zkracovali jsme si cestu do další vesnice a podívat se na jednu raritku a co nevidím, 3 borci s avií a motorovkama. Tak jsme zastavili a to bys měl vidět, jak mazali. Podotýkám, že ještě vlastním a používám kolem komína starou zásahovou policejní kombinézu a Tlusťoch též.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz