Jinak na ukazatele spotřeby mám taky smůlu. V Citroenu mi ten digitální ukazuje taky na pendrek. Pohne se, až když je tam skoro půlka, pak to rychle padá, aby se to u konce zase na nějakou dobu zastavilo. I v autě musím jezdit vyloženě podle denního počítadla kilometrů. Tam je teda výhoda, že po silnici ta spotřeba tak proměnlivá není. Můj dakar pro jistotu nemá ukazatel paliva žádnej, pouze hladový oko, který mě dycky překvapí. Jednou si myslím, že je rozbitý, protože už má dávno dle počítadla svítit a jindy se zase rožne podezřele brzy. Navíc ta 14l nádrž je taky peklo teda. Výhoda BMW oproti zbytku teda je ta daleko nižší spotřeba, takže se to tak nějak zhruba vyrovnává... ale teda aspoň těch 22 litrů to uvézt mohlo, no.
petrs napsal:
Ja prave na ukazetel dojezdu moc nespoleham. Proste mam okamzitou a prumernou spotrebu, plus ujete km od natankovani. Tak nejak mi to zatim vychazi.
No stale resetovat kilometry, to je pekna ****ina. Jednicku mam na deni kilometraz a dvojku na total trip. Navic na to clovek zapomina...
Mit palubni pocitac a muset si stale pocitat manualne kilometry mi prijde jako naprostej ulet. Ale jinak to asi nejde, kdyz ti to ukazuje spotrebu od pulky a pak, podle toho jestli zrovna poslednich par kilometru jedes stoupani, klesani na dalnici anebo mimo silnici. Proste neni nad analog ukazatel paliva!
Mas pravdu. Pakarna to trochu je. Ale co ma clovek delat, kdyz BMW nedokaze do nadrze osadit lepsi merak hladiny paliva.... Navic z 650gs jsem si na pocitani tak nejak zvykl. Zas tak strasny to neni... a nulovani pocitadla je jen o zvyku....
p.s. Pekne kaminky na te fotce vyse...
pipo napsal:
na dalnici anebo mimo silnici. Proste neni nad analog ukazatel paliva!
análog ukazatel paliva muze mit take logaritmickou stupnici...
tj. chceme neco LINEARNIHO
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Toli, z toho si nic nedelej... Kola se zase "probudil", vysmahne nam tu behem nekolika minut nesmyslne odpovedi na vsechna vlakna, a zase na mesic usne....
petrs napsal:
Toli, z toho si nic nedelej... Kola se zase "probudil", vysmahne nam tu behem nekolika minut nesmyslne odpovedi na vsechna vlakna, a zase na mesic usne....
No koukám že většina jeho příspěvků je zcela z cesty.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
petrs napsal:
sedíííííí
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko