nezbývá mi než s Tebou souhlasit, zvláště co píšeš okolo jakéhokoliv fundamentalismu
chtěl jsem jenom nastínit, že je potřeba se domluvit mezi různými ideologiemi a hledat mírové soužití v rámci postupného nabírání důvěry, postupného bourání bariér, které nás dělí, spíš se snažit pochopit ty jiné.... to je lepší postup do budoucna než snažit se o vytvoření vysokých zdí, ghet a koncentračních táborů (o raketách do jiné galaxie a svoloči ani nemluvím)
neobhajuju ani islám ani žádnou jinou víru/ideologii, cokoli smrdí bigotním přístupem považuji za nebezpečné (a všechny ideologie mají něco z toho), jenom trvám na přístupu který má jako hlavní motto spíš pochopení než kulomet
že je to velmi těžké to skoubit vidíme v posledních desetiletích na příkladu bývalé Jugoslávie nebo v Izraeli
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
ti Hicks: vicemene souhlasim s tim co pise Doc, ale zaujala me jina vec... 8,5 roku chodis na muslimska fora? PROC? Prudit je? Obhajovat svoji "pravdu"? Nezavani to trosku stejnym fanatismem proti kteremu brojíš?
A rozhodne bych ti doporucoval vytahnout paty z Evropy do jinch casti sveta. Osobni zkusenost je k nezaplaceni.
Doc napsal:
chtěl jsem jenom nastínit, že je potřeba se domluvit mezi různými ideologiemi a hledat mírové soužití v rámci postupného nabírání důvěry, postupného bourání bariér, které nás dělí, spíš se snažit pochopit ty jiné.... to je lepší postup do budoucna než snažit se o vytvoření vysokých zdí, ghet a koncentračních táborů (o raketách do jiné galaxie a svoloči ani nemluvím)
neobhajuju ani islám ani žádnou jinou víru/ideologii, cokoli smrdí bigotním přístupem považuji za nebezpečné (a všechny ideologie mají něco z toho), jenom trvám na přístupu který má jako hlavní motto spíš pochopení než kulomet
Doci promin, to je naivni. S kazdym proste vyjednavat nema smysl.
---
Aby jsi se s nekym dohodl, lze predpokladat, ze bude potreba kompromis. Z obou stran.
Ty ho udelas.
Ale musulman ne. On nemuze. Koran je totiz doslovne slovo bozi, JAK OSTATNE SAM O SOBE PROHLASUJE POCINAJE DRUHOU(!) SUROU:
Toto Písmo, o němž pochyby není, je vedením pro bohabojné,
.
Tak a skoncil jsi s vyjednavanim
---
jinak doporucuji tu suru precist celou... je tam pekne videt, jak Koran hned od sveho UPLNEHO ZACATKU zacina s tezkym vyhrozovanim a VYMEZOVANIM se vuci nevericim.
Upravil hicks dne 01.05.2011 10:43
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Efendi napsal:
ti Hicks: vicemene souhlasim s tim co pise Doc, ale zaujala me jina vec... 8,5 roku chodis na muslimska fora? PROC? Prudit je? Obhajovat svoji "pravdu"? Nezavani to trosku stejnym fanatismem proti kteremu brojíš?
Z vic duvodu... mam tam kamarady a diskuze s uprimnym muslimem je k nezaplaceni Navic tam chodi (i kdyz casto zfanatizovani) inteligentni lide a da se tam leccos dozvedet.
Podotykam, ze se jedna o anglicka fora -- a chodi tam muslimove z celeho sveta.
Upravil hicks dne 01.05.2011 10:46
17 cm
morabo napsal:
Na druhou stranu i spousta odhalených válečných zločinců byla svým okolím považována za příjemné, hodné, nekonfliktní a takříkajíc vzorné lidi... Chci říct, že i přátelský a slušný člověk se může ve jménu něčeho vyššího zachovat nepochopitelně a hanebně. A tady je potřeba se na věc alespoň trochu podívat právě z hlediska systému.
presne tak... par let nazpet probehly medii fotky jak si uzivali dovolenou DOZORCI Z AUSCHWITZU -- myslim, ze to je hodne ilustrativni -- clovek by rekl na prvni pohled, ze jsou to normalni lide. Ale dalsi den v praci bez hnuti brvy umlatili par deti pazbama a zbytek poslali do plynu.
Aneb byt mily na motorkoveho cestovatele proste SAKRA NESTACI. To je proste povrchni pristup... clovek by se prece mel chytre ptat a neco o te kulture vedet. Neni v poradku ubytovat motorku a v patek v mesite prikyvovat, ze neverici jsou spina a holka co si najde nemuslima musi byt zlikvidovana. To jsou takove ty drobnosti..
17 cm
hicks napsal:
Aneb byt mily na motorkoveho cestovatele proste SAKRA NESTACI. To je proste povrchni pristup... clovek by se prece mel chytre ptat a neco o te kulture vedet. Neni v poradku ubytovat motorku a v patek v mesite prikyvovat, ze neverici jsou spina a holka co si najde nemuslima musi byt zlikvidovana. To jsou takove ty drobnosti..
Proc by mel motorkar neco vedet o kulture, potazmo nabozenstvi statu, kam cestuje? Pokud se opravdu nezajima o konkretni kulturu, nebo nabozenstvi, prectenim nekolika clanku se stejne dozvi jen povrchni informace.... Pokud nekterym mistem profrcis behem 5-6dni, stejne se nedozvis nic moc hlubsiho, nez to, ze na tebe byli prijemni nebo ne, jake bylo jidlo, ubytovani, atd. Pokud chces opravdu misto poznat, musis zastavit a zustat tam par let....
hicks napsal:
Proc by mel motorkar neco vedet o kulture, potazmo nabozenstvi statu, kam cestuje? Pokud se opravdu nezajima o konkretni kulturu, nebo nabozenstvi, prectenim nekolika clanku se stejne dozvi jen povrchni informace.... Pokud nekterym mistem profrcis behem 5-6dni, stejne se nedozvis nic moc hlubsiho, nez to, ze na tebe byli prijemni nebo ne, jake bylo jidlo, ubytovani, atd. Pokud chces opravdu misto poznat, musis zastavit a zustat tam par let....
tak pokud to zjednodusim co to jde, tak jsem to nenapsal presne -- mel jsem napsat, ze "pokud motorkar nekam jede a nasledne chce jejich kulturu obhajovat na foru" ... mel by si o tom neco zjistit
Ja teda uprimne kdykoliv jsme zatim nekam jeli, vzdycky jsem si predtim precetl (krome toho, co znam) i nejakou knizku o historii abych si osvezil pamet... + samo cestopisy, via michelin apod.
Je ale fakt, ze mne (nektere casti) historie vzdycky zajimaly, takze si i snad neco pamatuju i tak.
Zalezi proc tam clovek jede... jestli se projet, anebo se projet a uzit si treba anticke chramy o kterych konkretne neco vi.
Upravil hicks dne 01.05.2011 12:23
17 cm
Kasak napsal:
Nechci zakládat nové vlákno,ale zajímá mě,jestli je Usama opravdu tuhej.Hicksi,ty budeš mít zaručeně info.
a proc myslis, ze by to mel byt fake?
Navic Usama je sice symbol, ale ja jsem dost skepticky jaky to bude mit realny efekt... vetsina tech cvoku je s nim jenom ideologicky spjata.. ne organizacne... a Zawahri je reznik par excellence.
17 cm
Nemyslim,že by to mělo mýt nějaký pozitivní dopad.Jen mě to zajímá,nic víc.Vždyt už byl několikrát mrtvej a pak se oběvil v telce s projevem a kosou v ruce.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Nemyslim,že by to mělo mýt nějaký pozitivní dopad.Jen mě to zajímá,nic víc.Vždyt už byl několikrát mrtvej a pak se oběvil v telce s projevem a kosou v ruce.
ja jsem zacim necetl zadny pozitivni zasah... parkrat to vypadalo, co si pamatuju, ze by snad nejaka Hellfire nasla konecne poradny cil.. ale nikdy nic potvrzeneho.
Kdo to mel nahnuty, byl Mulla Umar, byvaly sef Talibanu... taky pekny ptacek
17 cm