Lidi tak sem zabrousil do diskuze ohledně kardanu a mám dotázek.
Může někdo popsat co přesně předcházelo tomu než se mu rozletěl kardan?Četl jsem cukání při zrychlování,řazení atd.
De mi jen o to přesně popsat co přesně to dělá při tom zrychlování a nebo řazení...
Ptám se jen ze zvědavosti.Nedávno jsem dělal kuželíkový ložiska co drží zadní hrušku vč. čepů.Zadek kardanu jsem viděl a zdál se OK, tak jen ať vím na co si dát pozor,kdyby něco.
Napřed sem myslel že nic alejak sem dal nový kardan tak sem si toho všiml.Než to ulítlo tak to trochu při řazení škubalo,ne uplně škubání ale takový to jako kdybys rycle pustil spojku.Takový malý kopanec,toasi jak vylítali jehličky a eště chvílu to drželo pohromadě.Pak už enom rachot a už sem stál.
Kupredu spatki ni krok...
Tak už jsem tady taky....Jel jsem si pro krunýř do Horní Cerekve....cestou zpět jedu přes Počátky....Počátky projedu a vyjíždím do mírného kopce...1-2-3-4.....5 trrrrrrr......myslel jsem že jsem nějak špatně zaradil či co....ale nééé.....pustím spojku a trrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......tak zastavim ....držím spojku...pohoda....pustím...trrrrrrr.....tak zajedu ke kraji.....tak jsem dojel...paráda.....90km od baráku....po radě od Kašáka kouknu pod manžetu a nic se na mě nesype.....hodim to na hlavní stojan...zařadím 1 a točím kolem....z kardanu zvuk nejde,ale z převodovky.....prostě když točim kolem s rychlostí tak se ozývá zvuk z převodovky jakoby to šlo přes zuby.....Co to může být....?? Převodovka...?? Výstupní kloubek kardanu z převodovky...??....
Jesi to to dělá trrrrrr aji na neutrál tak to može byt ten křížek.Prostě musíš začít rozdělávat od zadu až dondeš nato co je na prt....
Kupredu spatki ni krok...
Jj....já se do toho pouštět nebudu....počkám až přijede Tonda a zavezu mu to....stejně jsem s nim domluvenej že mu to po 5.6. vemu na komplet prohlídku a servis....akorát je na pikaču že mu to musím zavést na káře....
Si půjč od Jaryse Dandynu, aby Ti to nebylo líto, že nejezdíš Nebo se stav u mě a já Ti půjčim Stadion S11, ale nesměl by jsi mi to rozlámat
MALI přiložený následující obrázek: