Před chvilkou jsem se o týhle události dozvěděl od Caby, měl si z prdele kliku. Takhle z fotky ta motoka zas tolik dojebaně nevypadá
GSA 1250 Rallye 2024
Ivo Bohuslav napsal:
Jsem moc rád, Sváťo, že jsi měl svého Anděla na blízku......všichni ho čas od času potřebujeme.......
Ivo dopadlo to lépe, jak s tvoji ženou. Doufám, že se jí daří dobře a nejhorší má za sebou, pozdravuj ji.
Sváťo, děkuji za pozdrav. Musím říct, že dnes už je mi fajn. Ještě lépe by mi bylo, kdybych si vzpomněla, co se mi vlastně stalo. Mohla bych se třeba příště stejné chyby vyvarovat. Jsem ráda, že jsi v pořádku a snad se časem zase někde potkáme.
Kamarádka takové štěstí neměla. Manik si ji hodil na kapotu Lendroveru, když stála na křižovatce. Páteř v háji. Sice chodí, ale s následky a s motorkářstvím je konec. Ach jo... a nic si na něm nevemeš...
Jurek
bmwjurek@seznam.cz
www.bmw-gs.estranky.cz
www.scrc-ostrava.estranky.cz
608 822 033
přesně tohle se mi stalo před cca 10 lety. Jel sem na jawě 350 a zezadu mě sejmul osobák. Probral sem se u něj na místě spolujezdce bez helmy. A pak už jen rýchlá do Plzně.
Taky sem si pamatoval jenom to kvílení jeho gum
allroad: gratuluju k druhým narozeninám a šťastnou cestu hlavně, že je pivo ftlamě
Každý den sedím v autě nebo na berušce Gs a vždy večer děkuji ,že jsem se vrátil celý a že jsem nic nezpůsobil.Spěch,nadutost nadřazenost a vztek některých řidičů nemůžu pochopit.Stačí trochu ohleduplnosti a nemusí být tolik svíček podél silnic.Tak ti přeji ať tě nebo nás nic takového nepotká.
Ja treba kdyz sedim na svem moto, tak si vzdy uvedomim par malickosti/chyb, ktere z nas asi dela kazdy a mit za sebou lepici se auto tak nevim jak by to vzdy dopadlo.
Asi kazdy z nas kdyz chce pribrzdit tak vetsinou ubereme plyn nebo podradime, popr i pouzijeme brzdu. Jak kazdy vi kdyz mate GS nebo jinaci silnou motorku tak ubrani plynu znamena docela samo o sobe docela dobre zbrzdeni.
A kdyz mate za sebou ridice, ktery nedava pozor a napriklad jen reaguje na vyrazne brzdove osvetleni tak toto ubrani plynu muze koncit uplne stejne jak tato nestastna udalost.
Kolega z Machova si letos koupil GS a nedavno stal v Nachode v kolone a zezadu ho trefil polskej kamion.Chvili byl v bezvedomi,par pohmozdenin,ale jinak OK.Motorka cela pokroucena.Na prvni pohled nic velkeho,ale hnutej kardan,plexi a asi i ram,protoze mezery mezi plasty na jedne strane motorky byli jinak velke,nez na druhe strane.Nejak to dal dokupy a dnes uz zase jezdi.
Ale hlavne,vse vypadalo jako jasna vec.Kamion nedobrzil a hotovo.A pak najednou polak zmenil vypoved a ze prej motorkar pred nej hodil mysku atd. a jeste kolegu zazaloval za psychyckou ujmu.Nastesti se nasli svedci,kteri to videli a jeste rekli,ze kdyz ten magor vylezl z kamionu,tak se tomu smal.
Paradox je,ze tenkrat jel na ty motorce z navstevy z nemocnice od manzelky,ktera mela par dnu pred tim tezkej uraz na kole.
A dalsi kamarad mel loni stret s cyklistou.Taky to vypadalo uplne jasne.Deda vyjel mimo obec z polni cesty primo pod motorku.Kamarad je presvedcenej,ze ani nebrzdil.Oba to prezili bez velkych zraneni a policajti na miste rekli,ze je to jasnej pripad.Uz se to tahne skoro 2 roky prvni rozsudek byl,ze za to muze kamarad,ze prej mu namerili z brzdne drahy asi 110.A ze prej kdyz da 50000 na dobrocinne ucely,ze neprijde o papiry.
Kamarad je pojistenej u DAS,tak se odvolal a ted se zda,ze ta udajna brzda draha vubec nebyla jeho,ale byla tam od nejakeho auta.Nikdo nevi jak to skonci a kamos je docela na nervy.A asi to vzniklo i tim,ze kolo nema povinne ruceni a deda by musel cca 100000kc skody na motorce platit ze sveho,tak deti sehnali pravnika a snazej se ho z toho vysekat.Tezko rict jak to dopadne.
Tim chci rict,ze i kdyz jste dle sveho mineni poskozej a je to jasnej pripad,tak vsechno reste jen s pravnikem a nic nepodcente.Vite jak se lidi i policajti divaj na motorkare a nakonec to dobrej pravnik otoci tak,ze jste radi ze vam zustane ridicak a motorku si opravite za svoje.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Sakra to je zase počteníčko, Sváťo, ještě že jsi vpořádku!!! kyby jsi zastavil v té lajně o pár metrů dřív tak to nemuselo dopadnout takhle, to by měl pán z dodávkou ještě slušnou rychlost, fujtajbl.
Tak ať to brzo přestane bolet.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
allroad napsal:
Je potřeba být stále obezřetný i v takových banálních situacích. Celé to na mě dolehlo až teď. Ve čtvrtek odjíždíme s Čabou na Sicílii, Sardínii, Korsiku. Chceme točit na Etně. Všechny vychytávky, co jsem měl připravené, jsou nepoužitelné.
Ale žijeme a to je důležité ...
Nečte se ta Tvoje zkušenost i zkušenosti dalších moc dobře. Nejdůležitější samozřejmě je, že jsi relativně v pořádku, ale chybělo málo, a mohlo to být dost zlé.
Člověk holt neví dne ani hodiny. A na silnici a kór na nechráněné motorce je vydán všanc náhodě a často taky bezohledným tvorům. A ještě smutnější je, když těmi bezohlednými jsou profesionální řidiči. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
kluci dávejte bacha
čím jsem starší, tím víc jsem toho viděl a není mi z toho zrovna tak nějak dobře...
je mi jedno, když někdy jedu trochu pomaleji než bych jel přel deseti lety, ale jezdím bezpečněji
já vím, já vím, tady jsi za to ani nemohl,
ale já když 3x boural, přestože VŽDYCKY to bylo z viny těch jiných, v koutku duše i já vím, že jsem jel VŽDYCKY rychleji, než jsem měl a kdybych jel pomaleji, možná jsem to třeba ubrzdil nebo vyhnul, jinými slovy měl bych čas zkorigovat hovadinu jiných, ale když jedeš sám taky rychle, není na to čas...
ať to vždycky dopadne jako tobě
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic