Po čtyřech letech se s Jirkou a Honzou vracíme na motorkách do Maroka. Tentokrát však ne jako součást větší výpravy ale sami. Máme v plánu cestou na jih projet jednotlivé marocké etapy Dakaru z roku 2006 a cestou zpět pak horské offroady zejména v Haut Atlasu. Celkem nás tak čeká téměř 5 tisíc km, které zřejmě dostatečně prověří nás i stroje.
Rozhodli jsme se to jet na velkých motorkách (BMW 1150 GSA, Honda Africa Twin, KTM 990) a cestovatelským způsobem. To znamená, že všechno potřebné si vezeme sebou sami na motorce a nemáme v záloze žádný doprovod. Tomu odpovídá i naše výbava ve snaze o co nejlehčí motorky při zachování alespoň základní nutné výbavy (spacáky, stany, náhradní pneu,…).
Motorky s věcmi jsme poslali do Malagy už v pátek 14.10.2011, kam my za par hodin odlétáme. Podle dostupnosti internet se pokusíme z cesty psát reportáže a posílat nějaké fotky.
Paji přiložený následující obrázek:
wow! drzim palce a at si to max uzijete..
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
díky, moc se těším na průběžné info z cest... v létě se taky chystám do Maroka... ale budu se asi držet hlavně na silnicích (jedu sám)... i tak se moc těším... Tak hlavně ať si to užijete a ve zdraví se vrátíte
Parada Paji, rad se podivam na nejaky video, pokud poridite. (A pokud se sejdeme na nejake podarene akcicce jako u Cycliho.) Uzijte si to, plan zni paradne!
beztak to plánuji tak na dva dny, tak po 300-400km/den... nejspíš konec srpna... vím, že tam bude dost horko, ale snad to půjde... Ono jindy se tam kvůli škole nedostanu...
kluci držte se a hlavně se vraťte v pořádku.. !!
závidím..
PS: koukal jsem jak se takovej policejní odznak zapomenutej vrátit při opouštění služebního poměru může hodit..
Honzova nejhezčí historka ještě když sloužil je, jak jako psovod řídíl s Azorem křižovatku.. Už vám ji říkal?
Upravil jezek dne 19.10.2011 09:18
HonzaGS-SV napsal:
Tak já předpokládám, že nejjižněji co se případně dostanu bude tak Fes
A není to málo, Antone Pavloviči...?
Jet do Maroka jen na 2-3 dni mi připadá jako jít na Moravě do vinného sklípku a místo koštování jen čuchat ke špuntu od sudu.
Upravil Paji dne 19.10.2011 09:40
Kluci uz se dlouho neozvali!Snad je vse v cajku a pouze neni cas,nebo pripojeni na internet!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Připojení na internet tam dole fakt je hodně špatný. Většinou jen GSM, což stačí na SMS ale nejdou žádný data a dost často neodejdou ani ty SMS a druhý den to napíše, že zprávy nebylo možné doručit. Naprosto normální.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tomáš má pravdu. S přístupem k Internetu je to dole fakt bída. Poslední dny jsme byli v horách Vysokého Atlasu a tam nebyly ani internetové kiosky |(Cyber Butique), jako jsou ve větších městech.
Teď jsme v Mideltu a tak jsem alespoň doplnil texty deníku a nacpal pár fotek do fotoalba (odkazy jsou v záhlaví článku).
Jsme všichni v poho, motorka fungují dobře i když je na nich znát, že už mají najeto v Maroku přes 4 000 km a z toho velká část offroadem.
Zítra přesun od Ouazane a po zítří už Ceuta a Malaga.