Michal21 napsal:
falcons:Ale podle zákona dovozovou STK dělat nemusíš pokud je auto z EU!
to ano, ale musis mit COC list coz je vlastne navod od vyrobce jak vyplnit technicak. ale moc aut ho nema.
No timhle si sice nejsem moc jistej, ale podle mě COC musíš mít pouze u vozidla, který je nový, respektive nemá žádný TP a je určený k vývozu (pokud má výrobce auto určený k prodeji ve svý zemi tak COC myslim vůbec nevydává, protože jde na trh rovnou s českým TP) všechny údaje který jsou v COC listu už jsou zapsaný v TP (v tomhle případě Německém TP) a navíc k tomu právě podle mě slouží ta dovozová evidenční kontrola, v potvrzení o dovozové evidenční kontrole jsou tyhle všechny údaje uvedený. V zákeně nikde neni uvedený že musíš mít při registraci COC, kdybys to musel mít, tak to v tom odstavci prostě musí být napsaný.
Upravil falcons dne 21.11.2011 19:14
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
coc list neni jen u noveho vozu. pred mesicem jsem zrovna privezl Passat model 3C rocnik 2008 a ten ho zrovna mel. ale ale passat, ktereho jsem privezl pred ctvrt rokem ho nemel. jak rikam, nekdy jo a nekdy ne.
Michal21 napsal:
coc list neni jen u noveho vozu. pred mesicem jsem zrovna privezl Passat model 3C rocnik 2008 a ten ho zrovna mel. ale ale passat, ktereho jsem privezl pred ctvrt rokem ho nemel. jak rikam, nekdy jo a nekdy ne.
Je ale divný že jsi měl auto s COC protože ten podle všeho má být znehodnocen hned při vystavení TP
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Falcons:jde vidět,že jsi žil dlouho v cizině nečti moc ty návody na netu, realita je jiná vždy musíš dělat dovozovou tk,neplatí ani tüw nord de a tüw nord cz i když je to jedna firma,zkus jít na tk v čr z německým tüwem a uvidíš jak vypochoduješ.
Další nesmysl v praxi je COC list je to jako rodný list auta,motorky,každá motorka co ho měla jde k novému majiteli motorku auto přihlásili a coc list si nenechali někdy ho chtějí na dovozové tk zvláště na vesnici kde nemají data k motu nebo autu a nechtějí to dohledávat je to pohodlnější to opsat z coc listu mám nyní adventuru na spz a samo coc ne,že nikdo nechtěl ani se na něj nikdo neptal takže Falcons praxe je jiná
Bob napsal:
Falcons:jde vidět,že jsi žil dlouho v cizině nečti moc ty návody na netu, realita je jiná vždy musíš dělat dovozovou tk,neplatí ani tüw nord de a tüw nord cz i když je to jedna firma,zkus jít na tk v čr z německým tüwem a uvidíš jak vypochoduješ.
Další nesmysl v praxi je COC list je to jako rodný list auta,motorky,každá motorka co ho měla jde k novému majiteli motorku auto přihlásili a coc list si nenechali někdy ho chtějí na dovozové tk zvláště na vesnici kde nemají data k motu nebo autu a nechtějí to dohledávat je to pohodlnější to opsat z coc listu mám nyní adventuru na spz a samo coc ne,že nikdo nechtěl ani se na něj nikdo neptal takže Falcons praxe je jiná
No já moc dobře vim že v realitě to funguje jinak, spíš se tady snažim nastínit jak to je podle zákona. A podle zákona nepotřebuješ dovozovou TK, ani COC. Stačí ti jen dovozová evidenčka.
Vim že to v praxi funguje jinak, ale je to spíš otázka byznisu, než správnýho zákonnýho postupu. Proč by ti taky na technický řikali že ti stačí jenom evidenčka když jim můžeš zaplatit o několik tisíc víc za STK.
Taky je jasný že když budeš mít u sebe i COC a dovozovou STK tak budou na úřadě spokojený, ubírá jim to totiž práci.
No a co se týká druhé části toho co jsi psal, tak si v podstatě potvrdil to co jsem psal, jakmile máš techničák, tak COC má být znehodnocený.
To že ho někde chtěj je věc jiná. Podle zákona na to ale nemaj právo to po tobě vyžadovat.
Jak už jsem ale jednou psal, taky jsem radši udělal dovozovou STK než abych se všude s někym dohadoval. Nehádám se tady s váma a vim jak to v praxi funguje a nesnažim se to vyvrátit. Jen poukazuju na to jak by to v praxi mělo fungovat podle zákona.
to falcon : nevím, jak je to s tím zákonem co píšeš, já jsem si dovezl už nějaké auta z DE i motorku, teď posledně úplné nové auto, a dovozová technická mne neminula. Slovo technická není úplně nejsprávnější, neboť na STK prakticky nachystají podklady pro vydání nového velké TP. Buď opisují z COC listu nebo z podkladů jiných.
To že auto předtím mělo STK v Německu není pro ČR vůbec důležité...
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
kefa napsal:
To že auto předtím mělo STK v Německu není pro ČR vůbec důležité...
Jo tohle vim, to jsem napsal blbě v prvním přísppěvku, pak jsem to v dalším napravil.
No a k tomu co píšeš předtim, vim že máte pravdu že praxe je jiná, vim že všude chtěj po vás/nás udělat "dovozovou STK". Spíš se snažim zjistit jestli je to správně, protože v zákoně žádná taková povinnost neni.
Scofield napsal:
Jedna věc je zákon a druhá věc je podmínky pro splnění k uvedení vozidla do evidence......např.dopravákum je do pojišťovny úplný ho... a taky musíš mít povinné ručení,aby si auto mohl přihlásit nebo odhlásit ...... je to jen v našem státě a hádej proč.....
nemusim hádat, tohle náhodou vim : prachy se točí
Falcons - zatím vždy jsem dělal dovozovou STK
praxe je taková, nechť si zakladatel vlákna vybere svoji cestu
Jak znám úředníky, pokud se začne ohánět paragrafy možná mu to na technické dají vypít do dna .
Scofield napsal:
... Až nebudeš mít co dělat,tak se koukni na magistrát na Bohdalci nebo na poděbradský......nebudeš chápat......Posledně jsem tam byl o půl osmé ráno,vzal jsem si lístek,po hodině a třičtvrtě jsem se vrátil z nakupování v obi a ještě bylo přede mnou 24lidí.....takže jsem se na to vy....a tažný nemám zapsaný v TP.....
Dneska už se dá na registr vozidel objednat přes internet na určitý konkrétní čas. Nevím, jestli na všechny úkony - já jsem si byl pro nové značky po krádeži a přihlašoval jsem ojetinu a díky rezervaci jsem tam strávil tak 15 minut. Bylo to velice, velice příjemné - taky jsem dřív zažil asi dvouhodinovou čekací dobu s lístkem v ruce, ale zřejmě šli do sebe