mirekcinan napsal:
No taky začínám uvažovat jak se případně bránit. Plánuju na příští léto sice jenom řecko, albánii, černou horu ...
Kdy jedeš? Máme v plánu totéž, někdy na začátku července, já na 1100gs, kamarád na 650 a jeho brácha na 650gs
Hicksi, kde se to dá sehnat?
květen, do itálie, trajekt a poválet se na Lefkádě, pak nahoru. Časový plán neexistuje, prostě kde se bude líbit nejvíc tak tam zakempíme dýl, někde míň. Tak plus mínus 14 dní..
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
bystricke napsal:
snažím se vyhnout jakémukolif konfliktu,ale pro případ,že by mé nohy nestačili,učím se úúúúčině bránit,pokud budu zahnán do kouta
ano ano, nelze než souhlasit. S kolegou z práce nastupujeme v půli ledna na krav magu :-)
co se pistole týče tak bratránek jezdí s Coltem 1911 .45.. do Chorvatska :-D má na to nějakej mezinárodní zbrojní průkaz.. já mám obyč zbroják, k tomu abych si zařídil ten jeho sem se ještě nedokopal taknevim jak to funguje
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
Jarda Dingo napsal:
))) a vyhráls?
To je klasika malej a velkej pes http://www.gro.cz...%A1ti.html )) venku je to stejný, jen někteří jsou víc chlupatí
hele a jak teoreticky resis situaci, kdyz se na tebe vrhne pes-blazen a hodla te zabit, nebo alespon poradne ucesat?
Treba takova Fila nebo ten Kavkazak.. to jsou plemena dlouhodobe ladena proto, aby byla agresivni.
To je jak kdybys po 30 generaci vytahnul z Chanova toho nejvetsiho primitiva.
Muj kmen chova uz nejakej ten patek Bullmastify, predtim jsme meli boxera, takze nemyslim, ze bych byl s temahle plemenama uplne mimo.
---
jinak mne napadly asi 3 fily kousek od vily pani Chytilove v Troji. Jestli si vzpominate, byl tam psi hotel...
no a cca 10 let nazpatek jsem sel v noci behat (ja ****!) a tihle dareckove bud utekli, nebo byli pusteni.. nevim.
Samo, ze se na mne vrhla a jak je velka a trochu vyskakovala, tak mi stekala do obliceje.
Nakonec se mi povedlo ji odlakat na "kocicku"... sel, pak bezel jsem hned na policii, jeli jsme tam.
Cca v te dobe (jako na stejnem miste, asi pul hodiny potom) strhli nejakemu klukovi pulku obliceje... bylo to i v novinach tusim.
Upravil hicks dne 29.12.2011 10:51
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
s takovým psem to asi nebude žádná prdel,viděl sem to na nějakých videjích ale sám nevím co bych dělal,asi bych se mu snažil vrazit prsty do očí,ale je tojen nějaké asi,kdyby
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
s takovým psem to asi nebude žádná prdel,viděl sem to na nějakých videjích ale sám nevím co bych dělal,asi bych se mu snažil vrazit prsty do očí,ale je tojen nějaké asi,kdyby
ja jsem zacal "hele kočička... kočička tam je"
medovym hlaskem...
zabralo to.. zacala skakat jako stene a pak mne nechali.
17 cm
bystricke napsal:
medovym hlaskem...
Tak to nebyl útok, ale hra ))
Mě se povedlo při výstupu na Psiloritis (Kréta) s dětma (5 a 7 let), že jsem se u napajedla narazil na asi 5 - 6 ovčáckejch psů, kteří úplně samostaně hlídali kozy v horách. Postavili se proti nám.... Máš sebou malý děti. Hlavně jsem se bál, aby se děti nerozeběhly pryč. Takže jsem je stáh za sebe, sebral dva kameny ze země a vyrazil proti nim s pokřikem... něco jako "Zmiz ty ****e".... připravenej trefit toho, co to ved... stáhli vocas a nechali nás projít... jen ježtě ze zálohy to jeden zkusil, fungovalo to taky... Dcera (5 let) tenkrát byla vykulená, že rozuměj česky...
V Íránu na mě vystartoval jeden podobnej středoasiatu, když jsem slejzal z motorky... Zafungovalo to taky, zařvat na něj... a naznačit připravenost k boji... tyhle plemena se lidí bojí )) (navíc jsi v brnění s helmou... jen se tě bojí
A legendy o Kavkazkých ovčácích? Uvidím v létě ))
Jarda Dingo přiložený následující obrázek:
[123.32Kb]
Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...
bystricke napsal:
medovym hlaskem...
Tak to nebyl útok, ale hra ))
Mě se povedlo při výstupu na Psiloritis (Kréta) s dětma (5 a 7 let), že jsem se u napajedla narazil na asi 5 - 6 ovčáckejch psů, kteří úplně samostaně hlídali kozy v horách. Postavili se proti nám.... Máš sebou malý děti. Hlavně jsem se bál, aby se děti nerozeběhly pryč. Takže jsem je stáh za sebe, sebral dva kameny ze země a vyrazil proti nim s pokřikem... něco jako "Zmiz ty ****e".... připravenej trefit toho, co to ved... stáhli vocas a nechali nás projít... jen ježtě ze zálohy to jeden zkusil, fungovalo to taky... Dcera (5 let) tenkrát byla vykulená, že rozuměj česky...
V Íránu na mě vystartoval jeden podobnej středoasiatu, když jsem slejzal z motorky... Zafungovalo to taky, zařvat na něj... a naznačit připravenost k boji... tyhle plemena se lidí bojí )) (navíc jsi v brnění s helmou... jen se tě bojí
A legendy o Kavkazkých ovčácích? Uvidím v létě ))
no jasne, mel jsem ti hned zavolat, mohli jsme si hrat vsichni tri
pro kavkazaky nemusis jezdit na kavkaz... treba okolo slap na samotach nekde jsou...
jak rikam... ja jsem mezi psama vyrost, v rodine mame aktualne 2 Bullmastify... nemyslim, ze jsem kynologickej extra expert, na druhou stranu alespon neco vim.
Ja nevim, proc predpokladas, ze se ten pes, nebo ti psy budou chovat racionalne... nemusej. Pes te v klidu muze napadnout treba proto, ze je deb*il, ze udela chybu, ze ho nekdo tyral... atd.
Tu brzdu o ktere mluvis proste NEMUSI mit.
A garantuju ti, ze treba Bullmastif ti na jedno kousnuti rozdrti ruku. Takze nemas moc prilezitost udelat, byt jednu, chybu. Nastesti Bullmastifove jsou vetsinou mirny, pomaly a hodny. Z molossu nejmirnejsi.
Caucasian Shepherds are typically assertive, brave, alert, strong, hardy and courageous to a fault. They are truly second to none in their bellicosity towards strangers. Unless properly socialized, they may exhibit unmanageable tendencies. They seldom have time for strangers (but will greet family friends warmly) and have extremely powerful guarding instincts. Everything and everyone who belongs to the family, including other dogs will be regarded by this dog as part of its family and as such will fall under its guardianship. Owing to their size and nature these dogs should not be left alone with children. Aggression toward unknown dogs should be expected unless the animal has been extensively socialized at an early age and even then some unwanted behaviors may occur.
Upravil hicks dne 29.12.2011 12:18
17 cm
Služební plemena psů která jsou cvičena na zadržení musí být též cvičena na protiútok tj když se figurant proti útočícímu psovi rozběhne nejlépe s křikem a zvednutými pažemi tak aby se pes tohoto nezalekl,což drtivá většina psů udělá když nemá tento výcvik,pozor však může to být více relativní pokud je psů víc (dva už jsou smečka),ale mám osobně vyzkoušeno že protiútok funguje ,ten pes to prostě neočekává;platí to i na dobytek.Takže Jarda Dingo má pravdu.
Něco jako u lidí, dle poučky ,,na gaunera musí přijít větší gauner"
Upravil kim dne 29.12.2011 14:45
bystricke napsal:
snažím se vyhnout jakémukolif konfliktu,ale pro případ,že by mé nohy nestačili,učím se úúúúčině bránit,pokud budu zahnán do kouta
ano ano, nelze než souhlasit. S kolegou z práce nastupujeme v půli ledna na krav magu :-)
co se pistole týče tak bratránek jezdí s Coltem 1911 .45.. do Chorvatska :-D má na to nějakej mezinárodní zbrojní průkaz.. já mám obyč zbroják, k tomu abych si zařídil ten jeho sem se ještě nedokopal taknevim jak to funguje
Kam jdete na KravMagu a kdo vás bude cvičit? Už na ní nějakou dobu "ulétám" a sebou nevozím nic, jenom sebe a velitelku.
Jarda Dingo není Hcksi až tak vedle. I psí **** má nějaký instinkt a když vycítí, že jsi rozhodnutý ho zabít v okamžiku, když zaútočí, tak to maximálně zkusí zezadu. Taky jsem to zažil právě u psího "magora". Byla to jenom doga a byla nepoučitelná. Jak jses otočil....a pak vyjela i na děcka. Když jsem sousedce sdělil, že jí příště opravdu zabiju, dojela ji utratit.
Jak se začneš bát, jsi v loji. Pokud máš dostatečnou dávku sebevědomí, tak máš klid.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
Kam jdete na KravMagu a kdo vás bude cvičit? Už na ní nějakou dobu "ulétám" a sebou nevozím nic, jenom sebe a velitelku.
Jarda Dingo není Hcksi až tak vedle. I psí **** má nějaký instinkt a když vycítí, že jsi rozhodnutý ho zabít v okamžiku, když zaútočí, tak to maximálně zkusí zezadu. Taky jsem to zažil právě u psího "magora". Byla to jenom doga a byla nepoučitelná. Jak jses otočil....a pak vyjela i na děcka. Když jsem sousedce sdělil, že jí příště opravdu zabiju, dojela ji utratit.
Jak se začneš bát, jsi v loji. Pokud máš dostatečnou dávku sebevědomí, tak máš klid.
neni vedle, jenom bych na to tolik nespolehal.
Pes magor na tebe muze vyjet i kdyz vi, ze to nedopadne dobre.
--
Krav maga se mi taky libi.. akorat nejdriv musim zhubnout.. nejsem si jistej, jestli neni soucasti osnov i lov běluh holejma rukama
Upravil hicks dne 29.12.2011 15:15
17 cm
Medik napsal:
neni vedle, jenom bych na to tolik nespolehal.
Pes magor na tebe muze vyjet i kdyz vi, ze to nedopadne dobre.
--
Krav maga se mi taky libi.. akorat nejdriv musim zhubnout.. nejsem si jistej, jestli neni soucasti osnov i lov běluh holejma rukama
Nebyl by jsi jedinej špekoun, na to nedbej a neodkládej to na později. Zhubneš při tom a taky se rozhejbeš. Já jsem skoro nejstarší a naprosto vítězím v nepohyblivosti a k tomu mám od přírody pokrácený šlachy, připočti věk a lenost.....ale lepším se. Základ je vůbec někde něco začít dělat. Doma se přinutíš akorát vybílit lednici.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
Nebyl by jsi jedinej špekoun, na to nedbej a neodkládej to na později. Zhubneš při tom a taky se rozhejbeš. Já jsem skoro nejstarší a naprosto vítězím v nepohyblivosti a k tomu mám od přírody pokrácený šlachy, připočti věk a lenost.....ale lepším se. Základ je vůbec někde něco začít dělat. Doma se přinutíš akorát vybílit lednici.[/quote]
tak ja jezdim denne cca pul hodky na elipťáku + stretching.
Bez cviceni bych s tema spekama uz davno spachal sebevrazdu
ale urcite tam pujdu...
17 cm
Se psem magorem nebo člověkem magorem je to asi stejný... prostě jsou. Jde vo to kde se vyskytujou a jestli si koleduješ... jinak "něco jako odhodlání nedat to zadarmo fakt funguje...
tohle je asi fakt o zkušenosti a pořádným srdci ))) ale kdo z nás tam jede a kdo z nás by to chtěl dělat )) Já neYouTube Video Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...