myslím že vlákno má určitě smysl!! jen je potřeba být konrétní.. já jsem schopnej podat celistvé informace bez mlžení a tajném psaní po PM.. asi je to fakt o přístupu..
smazak73 napsal:
Hele chlapi tohle nikam nevede sám jsem měl bouračku na moto a vim ,že motorkář je ten největší parchant na světě i když jede po hlavní . Třeba ten člověk chce nám motorkářum pomoct protože se mu to nelíbí.Sám je motorkář a zná právní kličky ...proč s toho hned dělat bussines...určitě s toho bude to je jásná věc ...ale když bude motorkář v právu tak ať
Kamarad mel pred 2 lety bouracku na moto.Z vedlejsi mu vyjel cyklista(pres 80 roku) primo pod motorku.I kdyz se to zdalo jasny i policajtum,kamarad skoncil i po vsech odvolanich na 1,5 roku bez papiru a 40 tisic pokuty.Zastupovala ho DAS.
Podle brzdne drahy jel na 90tce 110.Pak se ukazalo,ze ta brzdna draha nebyla jeho a on navic od zacatku tvrdil,ze vubec nebrzdil.Jeli za nim 2 auta.Ten ridic,kterej rekl ze nemohl uz nic delat,nebyl vzat jako verohodny svedek.Pri poslednim odvolani tam prej ty soudci uz skoro spali a prakticky je to nezajimalo.
Podle mne byl problem v tom,ze kamarad si byl na zacatku jistej ze je v pravu a nechal vse na DASce.Taky chtel proplatit opravu motorky(cca.100t kc.)Cyklista byl hodne starej,na kolo zadnou pojistku nemel a platil by to ze sveho.Navic jeho zraneni byla vaznejsi nez kamaradova.(Nastesti i pres ten vek se z toho dostal dobre.)
Tak si proste myslim,ze u toho soudu hodne sehralo to mysleni,ze prece starej zranenej deda nebude platit opravu motorky mlademu a podle motorky asi bohatemu motorkari.A jestli byl ten soudce nejakej starsi,tak bych se vubec nedivil,ze to nebylo objektivni.
A taky kamaradovi uz po prvnim prohranem soudu nabidli,ze je moznost aby dal 50t.kc na dobrocinne ucely a neprijde o papiry.Tenkrat mu to bohuzel prislo jako blbost,kdyz ma DAS zadarmo a muze se odvolat.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!