Trochu ma prekvapila veľkosť štadióna, čakal som že bude väčší, naopak cintorín je až priveľký. Museli to byť ťažké roky pre obyvateľov.
glock7 přiložený následující obrázek:
Inak v samotnom meste je aj po 16 rokoch od skončenia bojov dosť vojnových šrámov. Po celodennej jazde zastavujeme niekde na polňačke v Maďarsku. Na večeru dojedáme posledné zásoby potravín , po dobrom pive unavený zaspávame. Pár metrov od tábora sa odrazu rozsvietili svetlá , naštartovalo auto a odišlo do neďalekej dediny. Vyrušili sme nejaký milenecký párik ktorí to po dlhom čakaní na náš odchod vzdal .
Podgorica – Nagydorog 642 km.
Glock-plastik fantastik :-)
Ráno sa lúčim s Vejrom a Honzom. Oni pokračujú na Gyor, ja na Budapešť a Miskolc. Obloha je zatiahnutá, vyzerá to na dážď. Po krátkej rozlúčke a prianí šťastnej cesty vyrážam do Budapešti. Tam na benzínke raňajkujem bagetu a energeťák. Aj keď som sa chcel ceste po diaľnici vyhnúť, počasie ale aj nezáživné Maďarsko ma nakoniec donútia zacvakať poplatok a pokračovať po M-trojke na Miskolc. Cesta sa vlečie, kilometre pribúdajú strašne pomaly. Okolo jedenástej prechádzam hranice. Neviem prečo, ale zakaždým keď sa vraciam z Balkánu na Slovensko mám pocit, že tu máme nenormálny bodrel. Žijeme síce na pomerne vysokej životnej úrovni ale oproti Chorvátsku a hlavne Maďarsku je to tu všetko zanedbané a rozbité. Hlavne že priblblé predvolebné heslá sú každých 50 metrov, na to sa peniaze nájdu vždy. Motor Hrošíka vypínam o 12.30, konečne doma. Na rozdiel od Honzu a Vejra som už nezmokol.
Za 10 dní som prešiel cez Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Bosnu a Hercegovinu, Čiernu Horu a Albánsko celkom 3537 km. Hrošík spapal pri priemernej spotrebe 5,32 l celkovo 188,22 litrov benzínu ( najdrahší bol na Slovensku ! ). Samotné náklady na cestu boli 269,07 ,-€ z toho 230,68,-€ na benzín a 38,39,-€ na jedlo.
Albánsko je nádherná krajina do ktorej sa chcem určite vrátiť, je tam stále na čo pozerať.
super cestopis
hezky napsáno a je vidět, že když je chuť a dobrá vůle, jde to i na staré mašině a "za MÁLO peněz HODNĚ MUZIKY"
jen tak dál!!!!!
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Glock7.Pekne fotky.Už som dlho nič neprečital.Parada.Chcel som ist tento rok aj ja ale manželka chcela mrazak tak som ho musel kupit.Som švorc.Musim si našporit na dalši rok