Jo jo 1100 jsem měl krásnou,ale to co je ted na bazarech je STRASNEkaždá má najeto max 70tisale stačí se podívat na foto a je mě jasné,že má tak 200 v těle..Bohušova má na tacho 140a je to vonavka!!!Chápu,že 1100 nejsou r.v 2012,ale snad ještě bude někde ta pravátakže tak TONDO čau
Trochu jiný pohled - jsem největší fanda 1100GS, Kalaharku jsem měl přes 8 let, ale přiznám, že s koupí 1100 za 120 tisíc skoro bez doplňků bych byl opatrný pokud by to nebyla láska na první pohled, stav A1, chtěl bych ji na hodně dlouho a nebyla by po někom známém. A pokud by to láska byla a chtěl bych si ji nechat, přišly by na řadu doplňky počínaje padáky, zvýšením řídítek atd. atd., cena se ještě vyšplhá ale co by člověk pro lásku neudělal. Ono úplných voňavek u nás není mnoho, ale dají se najít motorky pěkné, udržované a s pravidelným servisem, které budou jezdit stejně spolehlivě jako ta nejkrásnější voňavka a budou stát méně. Mít v ruce cca 120 tisíc, pokukoval bych i po slušné 1150 s 6-kou, hydraulickou spojkou a možností mít nastartováno na policajtovi. Ale stejně tak by mi mohla učarovat krásná 1100...:-).
Ivan napsal:
Trochu jiný pohled - jsem největší fanda 1100GS, Kalaharku jsem měl přes 8 let, ale přiznám, že s koupí 1100 za 120 tisíc skoro bez doplňků bych byl opatrný pokud by to nebyla láska na první pohled, stav A1, chtěl bych ji na hodně dlouho a nebyla by po někom známém. A pokud by to láska byla a chtěl bych si ji nechat, přišly by na řadu doplňky počínaje padáky, zvýšením řídítek atd. atd., cena se ještě vyšplhá ale co by člověk pro lásku neudělal.
Souhlas.
Akorát jedna věc - Ivane, kolik měříš?
Já jenom že se taky považuju za největšího fandu na 1100 GS... __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
dastr napsal:
já ráno 184, večer 182-183... jsem dost velkej fanda 1100GS ????
No, to seš skoro tak velkej fanda 1100 GS jako já __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
basto napsal:
Ja mam 194cm a 1100 mam asi od konce roku 2002, ale 1150 bych si asi nekoupil, je divna
( oastatni prominou)
Jojo,někde jsem četl že 1150 byl jen takový bezvýznamný mezityp mezi 1100 a 1200
Přesně tak.
U 1150 se učili vyrobit motorku levnější, designově neotřelou a složitější.
U 1200 už to dotáhli takřka k dokonalosti.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
A co teprve noví vodníci, předpokládám že 1100 budou podpultové zboží, každý si je bude hýčkat. I když asi ne, znalců je míň než finančně zabezpečených jedinců prahnoucích po novinkách:-)
PS:= jen nejapný pokus o vtip, v každém případě je 1100 na poli velkých endur dobrá investice (finanční i žážitková) s absolutně nejlepším poměrem cena/kvalita
Ivan napsal:
A co teprve noví vodníci, předpokládám že 1100 budou podpultové zboží, každý si je bude hýčkat. I když asi ne, znalců je míň než finančně zabezpečených jedinců prahnoucích po novinkách:-)
PS:= jen nejapný pokus o vtip, v každém případě je 1100 na poli velkých endur dobrá investice (finanční i žážitková) s absolutně nejlepším poměrem cena/kvalita
Rozhodně už to u nových GS neplatí stylem, že starter je z pežota, čerpadlo z golfa atd.... Takže potřebné díly na cestách nemůžeš hledat na vrakáči.
1100 bude vzhledem k ceně pro hodně lidí prostě "velká kroska" na dorasování.
Líběj se mi endura té doby... třeba DR750BIG by byl taky pěknej veterán v garáži. Nemusí to být nutně BMW.
1100 je dneska už takovej adept na veterána použitelného v dnešním provozu, kterej udrží tempo dnešní doby. Oproti 100GS se na něm dá i svižně, bezpečně a spolehlivě cestovat a řezat zatáčky, což jiný endura z 90tých let minulého století moc neumějí..
1100 je konstrukčně 20 let stará koncepce.
V té době frčelo 100GS, BIG, Tiger, Quota, Afrika, Superteneréčko... vše jsou dobrý motorky, asi i lepší v terénu(dneska se ale po asfaltu a šotolinách dostaneš prakticky všude...), ale na 11tku, kterou můžeš utopit, odložit, prohnat s ní v Alpách supersporty, na tohle všechno ostatní starý endura dost ztrácej.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Já vím, to hýčkání majiteli je spíš mým přáním, pokrok nezastavíš. 11-ka je 20 let stará koncepce, ale v té době hodně předběhla dobu a podvozkově se přestala vyrábět v r.2005, pak se přešlo na nižší hmotnosti, elektronické vychytávky a úspory (na ty už trochu dřív). Kromě těchto věcí ale není nijak handicapovaná oproti dnešním strojům a v mnohém je stále překonává, proto doufám že bude mezi znalci i dále ceněná a udržovaná.
A proto jsem se na podzim stal jejím hrdým 191cm majitelem Nemůžu si stěžovat, pro studenta je cenově dostupná, kvalitativně na úrovni a že má hranatý světlo z autobusu? sere pes
~ R1100GS ~
JirkaVorel napsal:
Právě že to světlo z autobusu/avie tam tak nějak patří. Stejně jako ten kachní zobák.
tak tak kdyz mu to vydrzi, po letech to student pochopi ale je to stejne prca, ja v 18 letech kupoval jako student VF750f z roku 86 za 60 000kc To byl snad tok 2000, a to byly naky prasule a za ty se dalo sehnat 14 let starou japonckou vranu co se sypala az sem se na ni vysypal a poridil GS. tet sezenete GS od 70 000 a furt to drzi tak naco menit, idkyz chci kupovat XL 500 z roku 80 to je stroj co ma taky dusi
Upravil basto dne 10.02.2012 13:32
tak ja som sa stal tiez novy majitel 1100ky na jesen 2011 a som z nej paffvzdy som pohrdal doslava tou motorkou a teraz na nu nedam dopustit,a mam taky pocit ze to uz bude na velmi dlho masinka a to svetlo z Avie to je na nej to gro..
citim sa fajn..
Mě je 23 a začínal jsem klasicky na fichtlovi, pak jsem měl 350 a jak jsem nechtěl rejži, tak mi jedna doma přistála zadarmo, ale nejezdím na tom... stará Jawa mě asi jen tak nepustí, ale BMW je prostě nej
pár fotek z motorek dřívějších http://nonamed.ra...s.cz/Jawa/ http://nonamed.ra....cz/Rejze/
edit: a co trochu nechápu je, že všechny motorky mám červený. nějak se to se mnou táhne
Upravil no_-_name dne 11.02.2012 15:03
~ R1100GS ~