glock7 napsal:
Mám pocit, že to "plávanie" už neodstránite, jedine výmenou stredu kolesa ! Brzdením sa "vyčvachtá" usadenie kotúča a nepomôže ani výmena za nový ani výmena podložiek.
To si me nechce líbit, že by velká vůle plovoucího kotouče nezmizela tím, že ho celej vyhodím k sousedovi do kopřiv.
Kvíz:
Víte někdo jakou tloušťku materiálu má novej kotouč? Vyražené minimum je 4,5mm a max. je?
V těch místech,kde je přišroubovanej,tak snad neubývá.Tam to změř,musí tam být původní rozměr.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Sú to len stotiny, možno nejaká desatina ale je to miesto, kde pôsobia obrovské sily pri brzdení na malú plochu...je to proste tak. Hrabe_X po výmene moje slová protvrdí
Glock-plastik fantastik :-)
Kubicek napsal:
to hrabe: to je cena za jeden nebo za sadu?
Žlábkovi jsem nevolal, ale typoval bych cenu za kus.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
glock7 napsal:
Nezmizne Menil som staré kotúče za nové ( nové majú 5 mm , to len na tvoju otázku vyššie ) a ten problém ostal. Keď si dobre popozeráš spôsob uchytenie kotúča zistíš, že vôľa spôsobujúca to hrkanie je práve v mieste dot. kotúča a zliatinového stredu kolesa a je spôsobená otlačením práve toho stredu . Odstrániť sa to dá jedine výmenou podložiek za iné, robené na mieru. ( tak je to u 1150 GS 2003 ). Kotúč potom nehrká a na funkci rostlináže to nemá žiadny dopad.
Mno zatím mám ještě ucházející obložení, které hodlám letos ojet. Výměna bude tedy asi až příští okurkovou (zimní) sezónu kotouče+obložení.
Nyní jen sonduju,co se dá sehnat a co mi doporučujete.
Pokud vůle opravdu nezmizí, budu se s tím muset smířit nebo jak píšeš "přepodložkovat"....
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Kasak napsal:
V těch místech,kde je přišroubovanej,tak snad neubývá.Tam to změř,musí tam být původní rozměr.
To je jasné, ale byl jsem v práci a chtěl jsem to vědít hned.
Když bys místo psaní zdlouhavé odpovědi, jak měřit vzal do ruky šupléru, byl bys první a mohl jsi tu machrovat se svými naměřenými 5ti milimetry.
H.
Pokud má kotouč vůli na středovém uchycení tz.vybité dosedací plošky nepomohou ani nové kotouče ani podložky s pérky pořád to bude při otáčení "přesýpat" jediná pomoc- stočit na soustruhu střed kola a vyrobit podložky a poté má smysl měnit kotouče a pod. Vyskoušeno
Dnes jem kotouče vyměnil včetně vymezovacích podložek (čepů,na kterých jsou usazeny).
Na starých podložkách byly plošky, které zmenšovaly jejich průměr o 0,3mm.
Po výměně je vše v pořádku, žádné radiální vůle, které způsobovaly přesejpání kotoučů už tam nejsou, takže kdo tvrdil, že to nepomůže, tak neměl pravdu.
Nyní jde kotoučema pohnout jen v ose kola na pružných podložkách=plavou jako nové.
H.
koupil jsem Lucas Trw od Komaize za lepší penízky. Když by někdo potřeboval ty vymezovací podložky, tak jedny doma mám navíc, nechám levněji. http://www.trwmot...artid/4315
Jak to vypadá na motorce sem hodím zítra, když si vzpomenu.
Jinak Komaizovi díky-super přístup i cena, byly doma skoro dřív, než jsem vypnul počítač po objednávce.
H.
ty podložky se dají použít i na sériový kotouče? mě se to totiž sype pěkně ale kotouče jsou ještě dobrý :-/ Kdyby to šlo, tak bych asi jevil zájem
~ R1100GS ~
no_-_name napsal:
ty podložky se dají použít i na sériový kotouče? mě se to totiž sype pěkně ale kotouče jsou ještě dobrý :-/ Kdyby to šlo, tak bych asi jevil zájem
Jo jdou použít. Mají stejnej průměr i délku čepu.
Jen oproti originálu nemají sraženou hranku na tom největším průměru.
H.
Já teď kupoval dozadu na 1150GS Brembo - BRM 68B407C8 cena "lidových" 2720,- Kč + desky BRM 07BB28SP 795,- Kč. Vše v ELITU. Napřed sem uvažoval o MotoZloch, TRW a jiných ale stejně sem zjistil, že rozdíl je pár stovek,tak sem vzal origa BREMBA! Jen malej dotázek,nemá někdo doma na prodej zbytečných 5 šroubů co drží zadní kotouč???? KOUPÍM