raptor napsal:
kedy to pride na slovensko? mame mikulasa tak nech to postiham dat co najviac ludom do noveho roku
Tak jsem zjistil, že to opravdu ještě na Slovensko neodešlo. Petr má fofry a čekal jestli bude dotisk taky pro někoho na slovensku. V databázi to už bylo označené jako vyexpedované.
Zítra to dá Petr na poštu, takže bys to měl mít nejpozději začátkem příštího týdne.
Všem klukům slovenským se omlouvám...vydržte...
Pája
Pro letošní rok jsem ukončil příjem objednávek.
Uf
Takže padla zavíráme krám...
Letošní ročník je úspěšně u konce.
Počet vyrobených kalendářů předčil i mé optimistické očekávání. Málem nás zájem zaskočil, ale nedali jsme se.
Chyby se najdou, nicméně záměr zrealizovat cenově dostupný kalendář z fotek od nás, kteří máme rádi krasavce GS a tyhle stránky se povedl. Doufám, že si kalendáře všichni užijete a budete mít příští rok ještě větší chuť do focení.
Vlak je snad rozjetý a příští ročník doufám tolik práce nedá.
Já zkusím na příští ročník vyladit organizační uzlíky, ale to hlavní bude opět na vás a vašich fotkách.
PS. A děkuji holkám doma, že to moje večerní vysedávání u PC vydržely a všem dalším kolem, kteří mi pomáhali nebo drželi palce.....
Zvláště pak Petrovi Berouskovi (berda), který všechno vytisknul a mému kamarádovi Rosťovi Balcárkovi, který kalendáři dal vzhled.
Pája
Zapoměl jsem ti a všem co se na tom podíleli poděkovat,omlouvám se.Díky, dobrá práce
Lafi Díky
Přiznám se, že mě hodně mrzí debaty, které se na webu strhly. Dotkly se i loňského kalendáře, takže se pokusím vysvětlit finanční pozadí akce.
-Náklady na výrobu dat pro tisk (stylový návrh mi udělal kamarád zadarmo, ale nápisy, dny měsíce, ořezy atd. dělal na zakázku kamarádův spolupracovník z jeho spřízněné tiskárny v Kopřivnici .
-Tisk kalendářů. Oslovil jsem několik firem, včetně tiskárny s kterou spolupracuje kamarád. Nakonec se ukázala nejvýhodnější nabídka Berdyho z Brna. Předběžně jsme se domluvili, já nechal v září vyrobit pokusně data 2 listů do kalendáře a poslal je na zkušební tisk. Pak jsem za Berdym zajel, podíval se na kvalitu tisku a bylo rozhodnuto.
-Balení a rozesílání a přijímání peněz. Nemám živnosťák, takže toto byl největší zádrhel. Při návštěvě v brně jsme debatovali detaily pojednávacího formuláře a při té příležitosti mi Berdy nabídl možnost kalendáře i rozeslat a zajistit platby a daně. To byla výhra. veškeré objednávky a komunikaci jsem zařizoval z domu a Berdy na základě tabulky v Brně tisknul a rozesílal. Všechny platby šly přes jeho firmu.
-Vicenáklady (zmatky, špatně poslané kusy atd)
cena 200Kč+ poštovné byla stanovena, aby při výrobě 100 kusů pokryla všechny náklady.
Když byly detaily a ceny domluvené tak jsem je v září poslal Milošovi i s nabídkou, že případný zisk celé akce bude rozdělen takto:
50% web BMWGS
25% tiskárna za zajištění rozesílání a toku peněz.
25% má maličkost
Nakonec jsme prodali mnohem víc kusů a proto jsem mohl poslat autorům vybraných fotek kalendáře zadarmo jako jejich odměnu za příspěvek do kalendáře.
Po vyúčtování celé akce se Miloš vzdal svého podílu a domluvili jsme se, že jej poskytnu na libovolný sraz konaný letos prostřednictvm stránek BMWGS.
Můj a Berdyho podíl spolu s Raptorem (pomohl se Sloveskem) letos propijeme na vaše zdraví.....
Pája