ja mam teda úplně opacnej zamer, před třema rokama 70 kg, nasadil jsem posilovnu, plavání, běhání,.. dnes o 15 kg víc, ještě by to ale takovejch 5 10 chtělo nabrat. zhubnout není zadnej problém, zkuste nabírat svalovinu to je zahul. hubnutí je pro ženský
A navíc chlapi od Jizery musej být bytelný. Co kdyby přišla pořádná vlna, chcípáky to odnese a co potom, kdo zbude na práci? Že jo Bobe a Emile?
Přečetl jsem celý vlákno a pánové, každý věk má svojí hmotu. Do 30 jsem byl víc hranatej a vyrýsovanej no a nyní jsem víc kulatej, ale kdybych mohl uspořádat zápas sám se sebou - 30 letej proti 45 letýmu, tak 30 letej by měl jedinou šanci - vytrvalostně mě utahat.
Pořád jsem se pohyboval do metráku. Držel jsem si léta 96 kg a snil o 115 3x týdně v posilovně. Pak se přehouplo 30 a jednou jsem po Vánocích měl 98, ale zase to slezlo. Další už jsem přelezl 100 a stal se tříciferným a to už mě zůstalo. Naposled jsem se pod stovku podíval před 5 lety na pár měsíců, když se makalo na baráku (firemním) a já dělal i 16-18 hodin denně. To šla váha doklu. Při životě jsem se udržoval fernetem s colou a čokoládou. A pak přišlo (spíš odešlo) jedno koleno, chvilku na to druhé, oba lokty, rameno.....a bylo po posilovně. Rozkydl jsem se a každé Vánoce váha lezla výše. Člověk se tak spokojeně válí, žere a hlavně - chlastá. Bez žrádla vydržím, ale jako alkoholik amatér bez chlastu jsem za dva , tři dny jako bez vzduchu....a piva moc nedám, spíš slivku, kalvádos, rum.... a to kila lezou. Soused si dělal srandu, že u nás brzo zaparkuje Tatra (111) a letošní Vánoce překonaly očekávání - Tatra zase odjela a v přípravném týmu se nastrojuje 148.
To už mě vyděsilo, když jsem přelezl 114kg. Hodil jsem už Houmerovskou vlnu pupkem kolem těla.......a hlavně, z Bobše slejzal jak stará bába ze schudů. Podřený sedlo od boty, když bylo nakufrováno, tak jsem málem několikrát složil motorku, protože jsem přes ten pupek a nepohyblovostí prostě tu hnátu nemohl přendat. A to je mě dost 192 cm s mírnou životní indispozicí - sníženou kloubní pohyblivostí. Nikdy jsem nespojil ruce za zády, nepotočil dlaně o 180°, země se dotkl maximálně konečky prstů po dlouhém rozcvičování (ale to jsou spíš zkrácené šlachy), turecký sed je útrpné právo a takovou hovadinu, jako si sednou do kleku a třeba položit se z kleku na záda jsem taky nikdy nedal.
Ale váha mě štvala a štve, obouvám boty a funík jak Menšík, ohnout pupek přes ten airbag je taky hnus....přemýšlel jsem co s tím?
Diety? Kravina, nemám možnost ani chuť ani návyk na nějaké mističkování, tabulky, žraní zrní 28x denně a podobné "zaručené" ptákoviny. Taky jsem nikdy nesypal chemii do těla a ani "hubnoucí chemií" se cpát nebudu. Sám se k pohybu nedonutím, žrát budu dál, chlastat taky....
a nakonec jsem na sebe způsob odtučnění našel.
Původně jsem uvažoval chodit k boxerů, to kvůli tréninkům. Po 2 minutách z člověka leje, stojí tam trenér (prostě potřebuju drába vzhledem k přirozené lenosti a sklonu o**** co jde), ale nějak jsem netoužil po ringu ani tréninkově - nebere mě to. Tak co takhle nějakej bojovej sport? No jasně, od doktora povolené maximálně kondiční plavání, bo jsem kri pl na klouby, vysokej tlak......
tak jsem se dal na KravMagu 2x týdně 1,5 hodiny mě vždycky totálně vyřídí. Jsem tam druhej nestarší a spolehlivě nejtěžší. Váha leze opravdu váhavě dolů, ale neštve mě to, bo vím, že svaly jsou těžší. Už jsem pod 110 (když se o víkendu nepřežeru a moc nechlastám). Pohybu je tam hafo, nejsou tam tolik "rituální" tanečky a různé Hare Kršna jako v asijskejch sportech. V podstatě jenom popzdrav, to se dá přežít. Před měsícem jsem se ještě nasáčkoval do druhého kurzu jako vetřelec na den v týdnu. Začali později, takže nebrzdím.
Pánové, před každým tréninkem se sebou bojuji, abych tam došel. Pak lituji, že jsem tam vlez - všechno by šlo, ale pokaždé mě dojde dech, tak tam stojím, klepu se a lapám vzduch, ale plíce bych potřeboval eště jedny. Už nosím dvě trika, aby pot za mnou netvořil loužičky, kolikrát jsem modrej na různých částech těla, už jsem narval dost peněz do různejch chráničů, vychlastám velkou petku vody, smrdím jako houmelesák, ale když to skončí, tak se vezu na vlně euforie, je mě faj, i když to leckde bolí a nebo píchá. Tělo pomalu mění tvar k lepšímu a má to ještě jeden, pro mě vedlejší, ale neopominutelný efekt. Zjistíte, že když se něco naučíte správně, tak skoro stejnej chlap letí 3 metry, když ho poškádlíte nožkou a že nejen **** může být nebezpečný zezadu
To jsem zase zplodil román.
Shrnu to do jedné věty:
Nežer, nechlastej a hejbej se.
Upravil Medik dne 08.03.2012 10:07
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
HonzaGS-SV napsal:
Mě nejvíc pomohla motodovolená :-D ráno jedna energetická tyčinka, a pak až večeře, třeba jen pizza a dva Heinekeny a to se spalo za týden 5kg (z 77kg) dole a držel jsem si to asi půl roku... pak jsem asi 3kg přibral... když se člověk zabaví tak ani ten hlad moc není
P.S. k výše zveřejněnému příspěvku: já měl taky těch 3000km za jeden týden a výsledek podobný :-D Prostě na hubnutí je jediný lék - nežrat
Premyslim, jestli jsem za svuj zivot ujel 3000km na kole, ale clovece, snad asi i jooo
Já taky bojuju s váhou.Mám 180cm.Tloustnutí u mě začalo před 6 roky,po bouračce na GSX-R.Nemohl jsem se moc extra hýbat,ale zato jsem žral extraligu.Postupně váha narostla ze 85kg na 96kg.Poté co jsem skončil školu a začal pracovat jako zubař to šlo ještě víc do prdele.Záda boleli,únava velká a jediné k čemu jsem se odhodlal,si dát večer u TV nějakou sympatickou čabajku.A najednou jsem měl postupně sto kilo.Že je něco špatně jsem zjistil na okruhu před necelými 2 roky.Vydržel jsem jet rychle takové 2-3 kola,pak jsem jednoduše už nemohl.Koupil jsem tedy nový MTB,ale lenost pořád vítězila.Moc jsem toho nenajezdil.Pro loňskou sezonu jsem nejenom nezhubl,ale naopak jsem dosáhl vrcholu své obéznosti.Po probuzení do roku 2012 jsem se postavil na váhu a zjištění bylo otřesné:104kg.
Od té doby se ale fakt snažím.
1.Skoro denně sport.Hlavně překonat lenost.I když jsem unaven,tak před spaním vlezu na spiner a šlapu svých 50 minut,tréning stolního tenisu,občas víkendové utkání.Lyže sporadicky,i když jsem byl na týden v Rakousku.
2.Úplně jsem vynechal pivo,takže piju víno,někdy pár dobrých rumů nebo wizoura.
3.Žeru normálně.Žádné diétní sračky prostě jíst nebudu.Je ale pravda že jím o dost míň.A někdy dokonce i snídám müsli s mlékem.Oběd klasický,k večeru polévka z oběda,pak 2 cereální rohlíky třeba se šunkou a sýrem.Máslo k tomu mám rád.Nevynechám dobrou čokoládu...
Poslední jídlo je v sedm,to je většinou jogurt a pomeranč nebo jabko.Pak už finito a čeká mě spiner na dobrou noc.
Teď mám 96 kg a cítím se mnohem lépe.Těším se na jaro,na jízdu na kole.Svaly z obyváku jsou k tomu celkem připraveny.A doufám,že se ještě do konce léta dostanu pod 90kg.
Upravil Nori dne 08.03.2012 11:34
Adventure Sport&Superbike&Pure Enduro.Make Life a Ride.
HonzaGS-SV napsal:
Mě nejvíc pomohla motodovolená :-D ráno jedna energetická tyčinka, a pak až večeře, třeba jen pizza a dva Heinekeny a to se spalo za týden 5kg (z 77kg) dole a držel jsem si to asi půl roku... pak jsem asi 3kg přibral... když se člověk zabaví tak ani ten hlad moc není
P.S. k výše zveřejněnému příspěvku: já měl taky těch 3000km za jeden týden a výsledek podobný :-D Prostě na hubnutí je jediný lék - nežrat
Premyslim, jestli jsem za svuj zivot ujel 3000km na kole, ale clovece, snad asi i jooo
kdo rikal na kole? Ja to ujel za tyden na GSu a stejně jsem 5kg shodil :-D
jinak co se hubnutí týče tak alhokol je celkem velký svinstvo 1g alkoholu je přesně napůl (kalorickou hodnotou) mezi 1g cukru a 1g tuku Ono pak jedna plznička dělá dvě velký jabka (myslím kompletní, ne jen ten alkohol z ní)
ja mam teda úplně opacnej zamer, před třema rokama 70 kg, nasadil jsem posilovnu, plavání, běhání,.. dnes o 15 kg víc, ještě by to ale takovejch 5 10 chtělo nabrat. zhubnout není zadnej problém, zkuste nabírat svalovinu to je zahul. hubnutí je pro ženský
To jsem si říkal taky když jsem měl od vojny patnáct let 73 kg a žral jsem co mi do ruky přišlo. Pak jsem přestal kouřit, za půl roku nabral 11kg a od tý doby každej rok dvě, teď mám pupek že si nevidím na koule. A nejde to dolu ani náhodou
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
To jsem si říkal taky když jsem měl od vojny patnáct let 73 kg a žral jsem co mi do ruky přišlo. Pak jsem přestal kouřit, za půl roku nabral 11kg a od tý doby každej rok dvě, teď mám pupek že si nevidím na koule. A nejde to dolu ani náhodou
Mám takovej osobáček, pro ty co nemůžou přibrat, tak umím přibírat tempem kilo denně a vydrží to týden. Fakt jsem schopnej na sebe nabalit kiklo špeku za den Alůe dolu to leze měsíce. Takže každý Vánoce jsou pro mě peklo na 3/4 roku a jen co se krapet srovnám, zase Vánoce.
Jinak to ohýbání přes aibag má název. říká se tomu potápění a nebo ponor. Už se neohýbám k zemi, já se nořím.
Upravil Medik dne 08.03.2012 12:07
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Alda napsal:
[quote]HonzaGS-SV napsal:
Tak to se mi bohuzel nemuze stat.
Protoze ikdyz se na dovoleny dru po Rumunskych polich v ukrutnych teplotach, tak se vzdy pred a hlavne po poradne nazeru.
Bohuzel jsem se dal na gastroturistiku, takze at je ucel dovoleny jakejkoliv, v zadnym pripade neni omezenej o jidlo, ba naopak
kdo rikal na kole? Ja to ujel za tyden na GSu a stejně jsem 5kg shodil :-D
Upravil Alda dne 08.03.2012 12:56
mandy8 napsal:
Mediku, dlouho jsem se takhle nepobavil u nějakého příspěvku krásné, upřímné s Tebou bych se chtěl někdy setkat osobně, musí být s Tebou sranda!!!
mandy8 napsal:
Mediku, dlouho jsem se takhle nepobavil u nějakého příspěvku krásné, upřímné s Tebou bych se chtěl někdy setkat osobně, musí být s Tebou sranda!!!
Medik píše enciklopedie a pálí zabijáckou slífku....
Ale prdlajs, zabijackou vozi Mara z Rumunska, z ni jsem byl na kasi 14 dni a to jsem trenovanej!
Jste mi připomněli tři stádia obéznosti u chlapů:
1. Když si nevidíš na piňďoura
2. Když nevidíš na piňďoura ani když ti stojí
3. Když nevidíš ani jak ti ho kouří
rop napsal:
Jste mi připomněli tři stádia obéznosti u chlapů:
1. Když si nevidíš na piňďoura
2. Když nevidíš na piňďoura ani když ti stojí
3. Když nevidíš ani jak ti ho kouří
mandy8 napsal:
Medik píše enciklopedie a pálí zabijáckou slífku....
Ale prdlajs, zabijackou vozi Mara z Rumunska, z ni jsem byl na kasi 14 dni a to jsem trenovanej!
No a to byla právě ta dietní, protože pak těch 14 dnů nevezmeš sousto, jak je ti blbě.
Nori napsal:
Poté co jsem skončil školu a začal pracovat jako zubař to šlo ještě víc do prdele.Záda boleli,únava velká a jediné k čemu jsem se odhodlal,si dát večer u TV nějakou sympatickou čabajku.
Nori a ordinujes v sede nebo ve stoje?U nas mame bezvadneho zubare,ale uz je mu pres 70 roku a spoustu let trpi na zada.Ted mu je dokonce operovali.Jenze on je jeste stara skola a nad pacientem stoji.Kamarad co studuje na zubare poslednim rokem mi rikal,ze dnes uz se zasadne sedi prave kvuli tem zadum.