babon napsal:
Kam na prohlídku po 1000km jsem řešil asi před 14 dny. Protože Renocar v Brně neprovádí záruční prohlídku, další možností byla Praha nebo Vídeň. V Autecu mi nabídli nejbližší termín za 2 týdny, což znamenalo zajisti si vozík nebo se modlit, aby zrovna celý den nepršelo. Ve středu jsem zavolal do Vídně, recepční mě spojila na servis a tam k mému překvapení sedí přijímací technik mluvící česky (další je na náhradních dílech). Objednal jsem se na pátek, přijel v 9 hod. ráno, dostal jsem k dispozici F800S a ve 14 hod. bylo motorka nachystaná a umytá před servisem. Cena 248 EUR =cca 6.200Kč. Celou dobu ode všech naprosto profesionální a vstřícné jednání, navíc v češtině. Tak nějak si představuji servis. Nevím o kolik je to dražší než v Autecu, ale když jsem u nich v březnu stál 5minut u přepážky na náhradních dílech a nikdo se mě ani nezeptal co potřebujil, tak jsem naznal, že k takové firmě jezdit nemusím
No tak takhle by to mělo vypadat i v Čechách. Jenže to asi bude trvat hodně dlouho,nebo se toho asi nedočkáme nikdy. Protože tady je to hold taky o nátuře a ta je jak známo u nás "Švejkovská". Prostě tady chybí ta zodpovědnost,hrdost na svojí práci a profesionalita.
Svoje dela predevsim konkurence. Kterou bohuzel BMW asi moc nema. Kdyby bylo po Praze tolik dealeru BMW jako ma Honda nebo VW, urcite by to vypadalo jinak. Ono kdyz mas zakazniku vic nez potrebujes, prat se o ne nebudes.
A pan nejvyssi to sice muze myslet dobre, ale pokud nesedi na ty zidli on sam, nemusi ani tusit co se tam deje.
babon napsal:
Kam na prohlídku po 1000km jsem řešil asi před 14 dny. Protože Renocar v Brně neprovádí záruční prohlídku, další možností byla Praha nebo Vídeň. V Autecu mi nabídli nejbližší termín za 2 týdny, což znamenalo zajisti si vozík nebo se modlit, aby zrovna celý den nepršelo. Ve středu jsem zavolal do Vídně, recepční mě spojila na servis a tam k mému překvapení sedí přijímací technik mluvící česky (další je na náhradních dílech). Objednal jsem se na pátek, přijel v 9 hod. ráno, dostal jsem k dispozici F800S a ve 14 hod. bylo motorka nachystaná a umytá před servisem. Cena 248 EUR =cca 6.200Kč. Celou dobu ode všech naprosto profesionální a vstřícné jednání, navíc v češtině. Tak nějak si představuji servis. Nevím o kolik je to dražší než v Autecu, ale když jsem u nich v březnu stál 5minut u přepážky na náhradních dílech a nikdo se mě ani nezeptal co potřebujil, tak jsem naznal, že k takové firmě jezdit nemusím
a seš si jistej že garančku nedělaj mě ju teda slíbyly prý na to podmínky splnují ale nemužou řešit záruční opravy a výměny dílů pouze ty provozní věci + razítko do servisky tak nevím kdo má pravdu s tím brnem že by si ze mě dělali p...
chápu výměny vadných dílu a oprav v záruce ale ty provozní garančky .
Jinak co se týká peněz nic dnes není zadarmo at si je vezmou ale at je to kua na těch službách vidět néééé no řeknite švalo by vás dat 6000 v rakousku nebo 6500 za stejný přístup rychlost a kvalitu když by jste to měly za barákem .
Upravil milan dne 30.04.2008 15:47
titika napsal:
Já to podpořim a chtělo by to nákýho úředníka kterej nebude tvrdit, že mejt motorku wapkou je naprosto v pořádku i v době, kdy mu to v manuálu ukazuju na přeškrtnutym obrázku. Neříkejte mi že by se ten mechanik neměl líp, když by dělal někde sám na sebe.....
Ale díky za podporu aspoň nevypadám jak obecní věčně nespokojená fňukna :-)
Těch "fňuken" je tady víc. Neboj nejsi sama. Mě osobně ten přístup taky vadí a proto přemýšlím o vlastní praxi. Od začátku si dělám na autech a motorkách vše,co zvládnu technickým vybavením sám,protože jsem v pár servisech dělal a znám praxi z "druhé strany".
Jsem vyučený automechanik,praxi mám i s autoelektrikou a baví mě motorky. Tak co? Za zkoušku by to stálo...
běž do toho asi pokud neshromažduješ nářadí a vybaveí jako já už pár let tak tě to asi bude stát celkem dost taky ted přecházím z koníčka na trochu obživu tak snad to pujde moje představa o servisu totiž není to mít krabicu s nářadím a vyměnit olej desky možná řetěz ale poradit si s čímkoli např polil sem kolo a stržený závity na ose no a tak bez soustruhu frézky vrtačky svářečky atd bych se prostě neobešel . ted sem se už jen dovybavil pneuservisem na moto no celkem sem už do toho nasypal pár set tis a to nemám diagnostiku po ktré toužím a asi to bez ni dobudoucna nepujde , ten už jen zednické práce a snad to letos
spustím
dokonce uvažuju i o pozbytí záruky BMW když nekdo doma půlí motory a měnit olej a seřizovat ventyly si nechává dělat za nemalý prachy to je fakt divný.
Co se týká zkušeností taky neznám vše ale všechno dělali jen lidi a pokud trochu logicky uvažuješ a baví tě to a samozřejmě trochu šikovnosti tak si vždy poradíš. tak at se ti daří.
jinak k těm autorizovaným servisům kamoš má takovej univerzal servis + dělal pár let v oplel servisu má origo diagnostiku a asi i nějaké školení a když prý potvrdí dodání origo dílů - filty olej atd není problém potvrdit servisku a i opel vše uznává .
Běž do toho asi pokud neshromažduješ nářadí a vybaveí jako já už pár let tak tě to asi bude stát celkem dost taky ted přecházím z koníčka na trochu obživu tak snad to pujde moje představa o servisu totiž není to mít krabicu s nářadím a vyměnit olej desky možná řetěz ale poradit si s čímkoli např polil sem kolo a stržený závity na ose no a tak bez soustruhu frézky vrtačky svářečky atd bych se prostě neobešel . ted sem se už jen dovybavil pneuservisem na moto no celkem sem už do toho nasypal pár set tis a to nemám diagnostiku po ktré toužím a asi to bez ni dobudoucna nepujde , ten už jen zednické práce a snad to letos
spustím
dokonce uvažuju i o pozbytí záruky BMW když nekdo doma půlí motory a měnit olej a seřizovat ventyly si nechává dělat za nemalý prachy to je fakt divný.
Co se týká zkušeností taky neznám vše ale všechno dělali jen lidi a pokud trochu logicky uvažuješ a baví tě to a samozřejmě trochu šikovnosti tak si vždy poradíš. tak at se ti daří.
jinak k těm autorizovaným servisům kamoš má takovej univerzal servis + dělal pár let v oplel servisu má origo diagnostiku a asi i nějaké školení a když prý potvrdí dodání origo dílů - filty olej atd není problém potvrdit servisku a i opel vše uznává .[/quote]
Díky za podporu Milane. Nářadí shromažďuju od vyučení,ale předloni mě vykradli,takže shromažďuju dál. Do začátku bych taky samozřejmě dělal jen "rychloservis",ale časem bych u toho nechtěl zůstat. Pneuservis chci každopádně,protože k tomu mám teď taky blízko. Vše ukáže čas jak a kam se to vyvine. Vím,že začátky jsou těžký a bez peněz to rozhodně nejde. Zatím řeším prostory a pak se uvidí...
Upravil BIGR dne 30.04.2008 16:45
a seš si jistej že garančku nedělaj mě ju teda slíbyly prý na to podmínky splnují ale nemužou řešit záruční opravy a výměny dílů pouze ty provozní věci + razítko do servisky tak nevím kdo má pravdu s tím brnem že by si ze mě dělali p...
.
To že mi neudělají garančku po 1000km mi řekla ženská po telefonu v Renocaru. Navíc mě poradila, že Autec bude mít během měsíce pobočku v Brně, tak ať počkám nebo zajedu do Prahy nebo Vídně
.
To že mi neudělají garančku po 1000km mi řekla ženská po telefonu v Renocaru. Navíc mě poradila, že Autec bude mít během měsíce pobočku v Brně, tak ať počkám nebo zajedu do Prahy nebo Vídně
no tak ja su tam objednanej tak uvidíme
autec ve brně jo - si asi potřebujou napravit jméno ochotnými a šikovnými lidmi z moravy no třeba to tam bude lepčí než v té pověstné praze .
BIGR napsal:
no tak ja su tam objednanej tak uvidíme
autec ve brně jo - si asi potřebujou napravit jméno ochotnými a šikovnými lidmi z moravy no třeba to tam bude lepčí než v té pověstné praze .
To jsem zvědavej jak dopadneš. Jestli to bude podle toho,že nový koště dobře mete a časem se to zkazí,nebo budou fungovat pořád dobře.[/quote]
n ja mluvil o renocaru tam su objednanej říkal že jo tak jo snad každý ví co může a co ne
vorel : to asi nešpekulujou to jen tak aby řeč nestála
když nemáš konkurenci nemáš co řešit prostě funguješ jako na úřadech pokud bys to mohl vyřídit přes soukromou firmu uděláš to není li jiná možnost musíš tam.
objednal jsem se k Bychlovi na 13.5. na 10000km, tak pak dam vedet dojmy, na auta a motorky jsem dost haklivej ... snad se hosi predvedou v dobrem svetle ...
Prijimaci technick Petr Kopecky, naprosto perfektni vstricny osobni pristup, popovida, poradi, je videt ze ho to co dela bavi ...
... cekla jsme tam na kafi nez to mechanik udela, pozoroval cvrkot ... oproti Autecu, kam kdyz clovek vleze a nikdo si ho nevsimne dokud nezacne sam otravovat a celkove to tam je spis tak ze lidi co tam vlezou otravujou, tak kdyz nekdo vejde k Bychlovi, slusne ho pozdravi, zeptaji se co potrebuje, venuji se mu ...
... udelali co bylo potreba, zaplatil jsem a s dobrym pocitem jsme odjel ...
Jedina vytka - nadherne mi umyli motorku, a ja uz zacinal bejt hrdej na krasnou patinu ... tak to ji budu muset hodne rychel zaflakat ...
Slavek napsal:
Tak jsem absolvoval 10000 kontrolu u Bychla
Musim rict, ze naprosta spokojenost ...
Prijimaci technick Petr Kopecky, naprosto perfektni vstricny osobni pristup, popovida, poradi, je videt ze ho to co dela bavi ...
... cekla jsme tam na kafi nez to mechanik udela, pozoroval cvrkot ... oproti Autecu, kam kdyz clovek vleze a nikdo si ho nevsimne dokud nezacne sam otravovat a celkove to tam je spis tak ze lidi co tam vlezou otravujou, tak kdyz nekdo vejde k Bychlovi, slusne ho pozdravi, zeptaji se co potrebuje, venuji se mu ...
... udelali co bylo potreba, zaplatil jsem a s dobrym pocitem jsme odjel ...
Jedina vytka - nadherne mi umyli motorku, a ja uz zacinal bejt hrdej na krasnou patinu ... tak to ji budu muset hodne rychel zaflakat ...
Tak SLÁVA ! Konečně něco někde funguje. Jen tak dál. Dobrých zpráv je málo,tak každá potěší...
Plánuji do anket dat všechny servisy, takže alespoň trochu bude nějaká reference. Pak na závěr to chci trochu zhodnotit, nebo udělat takový žebříček. Jen jsem nechtěl hned po Auteku dát další servis.