Na spousty MP mam taky svuj nazor, jez nebudu zverejnovat. V pripade ktery popisujes, bych si tu znacku vyfotografoval a nasledne se pri obhajobe dotazoval, kde ze se tam vzala a proc tam je. Tohle je prasarna a rozhdne by to ti MP neustali. To zavani tezkym pruserem pro toho, kdo ji tam dal. Nezduvodnili-li by si to ovsem nejak racionalne. Je-li to jak pises, tak asi ne.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Spea - ToM napsal: Kazde konkretni omezeni rychlosti nevymyslel prece nikdo jen kvuli sikane ridicu. Vzdy tam byl nejaky realny zaklad, kdy se nekdo zamyslel nad tim, ze se jedna o usek, kde by se melo vzhledem k okolnostem spomalit. Argumenty jako ze tam postavil znacku s padesatkou nekdo kvuli tomu, aby tam mohli cetnici kasirovat, vymysli jen dement z pate tridy specialni skoly
ještě zpětně k těm polákům.. nevim kam tam jezdíš, že máš z jejich jízdy takovej dobrej dojem, já tam jezdil sice tak 5x do roka, ale pokaždý sem byl setsakra rád, že sem se domu vrátil živej. Nejsilnější zážitky byly při nočních přesunech..
To Polsko jsem dal loni v lete cestou nahoru na sever, neco po porezi Baltu a zpet. Prevazne hlavni cesty. Ten dojem jsem nemel sam, ale i zena. Vazne jsme z toho byli vykuleni. Ale mohlo to skutecne byt temi vsudepritomnymi pseudoradary. Nevim.
Co bylo jeste zjimavesji, ze jsme tam potkali minimum motorkaru. Na cele te trase tak odhadem do triceti a z toho byla polovina cizincu. Ze se tam na velkejch motorkach moc nejezdi vim uz z courani po pohranici okolo nasich hranic. Nepocitam klasicky maly skutry, kterych je tam mraky.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
K tomu Polsku,jezdim tam celkem casto za kamaradem do Legnice a z vlastni skusenosti muzu rict ze Polaci v polsku jezdej oproti nam hoodne slusne a ve vesnicich si kazdej tu 50 hlida a celkem az na vyjimky i mimo obce sou ukaznenejsi nez ridici u nas! Napr. cestu z Olomouce do Legnice ja osobne mam za 3,5hod a muj kamarad tu samou cestu jede 4-4,5hodiny. Neco jinyho je to pak Polsti ridici ve zbytku evropy,co si hlidaj doma tak za hranicema jakoby spadne a sou pekny hovada.Zase to ale neplati o vsech
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Reno napsal:
Vzdy tam byl nejaky realny zaklad, kdy se nekdo zamyslel nad tim, ze se jedna o usek, kde by se melo vzhledem k okolnostem spomalit.
A tohle nejsou blbý kecy???!
Jj, mas pravdu, jsou hodne blby. Kazdopadne ti dorucuji nahlednout do slovniku na vyklad pojmu "predsudek"
Do slovníku se dívat nemusím...
Píšeš o blbých kecech, nadáváš tady lidem, který mají jiný názor než ty... Takhle si diskuzi nepředstavuju.
Ty jsi nikdy neviděl policajty měřit na místě, které vybrali právě proto aby tam nachytali co nejvíc řidičů??? Nikdy se ti nestalo, že si orgáni vzali prachy bez papíru aby jsi nepřišel o body??? Jestli jsi tohle nezažil nebo alespoň neslyšel, tak buď moc nejezdíš nebo nepřiznáš, že jsi to s tou jejich obhajobou přehnal...
campa napsal:
Toto téma mne nemůže nechat chladným, mám pocit jako by polovina z vás tady byli učitelé a etici, jak dokáží moralizovat a odsuzovat někoho za prohřešek jakým je překročení rychlosti.
Nemá cenu se v tom pitvat-vždy záleží na okolnostech kdy a kde se to stalo atd....to kromě postiženého z nás nikdo neví. Naprosto souhlasím s Hicksem a xljanek. A myslím, že je NAPROSTO v pořádku, že nás tady všechny jeden člen požádal o pomoc-nikdo neví, kdy bude potřebovat sám pomoc.
Já jezdím 5-6tis.km měsíčně a pokud bych přišel o papíry, tak se tak můžu jít zrovna pověsit někam na strom.
Zrovna včera jsem dostal pokutu a 3body protože mě naměřili 89km v 50ce a bylo to pod velkým prudkým kopcem, kde jsem to pustil, abych to vyjel v klidu-bude mne tady snad někdo linčovat, že jsem pirát silnic a hrozný člověk???!!
Dva roky jsem neměl ani jeden přestupek, jezdím jako slušnej
člověk, ale tím chci říct, že se to prostě někdy stane.....
Tak že asi tak
Tak pod tohle se ti můžu podepsat!! Každej rok chytnu flastr 3tis. a k tomu 3 body v prdeli, je to tak rychlý že ani nevíš jak a už tě stavěj. Minulej Leden na obchvatě Olomouce jedu na schůzku do toho telefonuju (přes HS sadu) nekoukám na tacho a najednou poliši a že prej sem jel 155 na 130. Letos na konci ledna v Olomouci na výjezdu z něj, čtyřproudovka 200m před koncem obce a já vyjel z pravýho pruhu do levýho abych objel dědulu coo si to smažil 40 a najednou floid a že to mám zase za tři body a tři litry, že sem prej jel na padesátce 74km/hod. V hlavě sem měl tenkrát to že musím pohnout zajet klukům za Olomouc natankovat a ten dědula k tomu a bylo vyděláno a teď se zase musím celej rok čučet jestli náhodou nepřetahuju o 5km/hod ať nemám průser. Do toho klasika měšťáci 2x botaska abych nevyšel z tréningu jak tahat prachy z peněženky a už se těším na ježdění na moto protože fšecky průsery mám s autem
Jo a to sem eště jel do kopca na dvouproudovce a po 200m se to zbíhalo do jednoho pruhu a tak když nebylo ani jedno auto přede mnou a ani jedno za mnou si piánko předpisově jedu v levým pruhu mimo obec a najednou floidi co už se museli nudit jak čekali na hříšníka tak mě samo vzali a oflastrovali za bezdůvodnou jízdu v levém pruhu a to i když první auto projelo až po dvou minutách!!!
Ten kdo tady moralizuje ať si šáhne sám do svýho svědomí estli nikdy a nikde nepřekročil rychlost a je jedno o kolik. Jsou úseky že to vyloženě svádí jet už 90 ale zároveň to nikoho neohrožuje. A na druhou stranu znám větší prasáky co bych jim papíry sebral z fleku a nemusí to být zrovna za rychlost. Sou situace a situace
Spea - ToM napsal:
Pruser nasincu typu Hikse a spol je v tom, ze omezeni ridce na rychlosti berou jako sikanu. Tim netvrdim, ze kazdej zpomalujici prikaz je na miste a znam useky, kde je to dle me zbytecne. Ale beru to tak, ze je tu i druha strana mince. Kazde konkretni omezeni rychlosti nevymyslel prece nikdo jen kvuli sikane ridicu. Vzdy tam byl nejaky realny zaklad, kdy se nekdo zamyslel nad tim, ze se jedna o usek, kde by se melo vzhledem k okolnostem spomalit. Argumenty jako ze tam postavil znacku s padesatkou nekdo kvuli tomu, aby tam mohli cetnici kasirovat, vymysli jen dement z pate tridy specialni skoly. To prece nemuze myslet vazne dospely clovek. Co na to ma rikat ten protipol, kvuli cemu tam to omezeni je. Spousty z vas to nakrkne jen proto, ze tam musite pribrzdit ci podradit. A to je to takovy problem? Mozna ze prave proto, ze se vam ten usek zda byt naprosto v pohode, dochazi tak z nejakeho duvodu k zbytecnym nehodam ci ohrozeni, ktere by vas ani nenapadlo. A nas je tech omezeni vice nez na zapade prave proto, protoze tech agresivnich hovad a naprostych ignorantu je stale jeste strasne moc.
Nevim kdo z vas ma nejak procestovane polske vnitrozemi. Dal jsem si ho lonskou dovolenou. V kazde druhe vesnici jeden az dva stacionarrni radary s fotakem. Pravdou je, ze pred kazdym je umistena znacka na ten radar upozornujici. A pravdou je, ze polaci jsou dle meho nazoru jeste vetsi hovada na silnici nez my. A svete div se, u nich jsem za celych cca 1500 km nepotkal snad zadny prase, tak jako u nas. (Tedy az na naproste vyjimky). U nas se jednoduse chovaj zcela jinak. (ziju v pohranici) Cimpak to asi bude? U nich neni policie na pohodu jako u nas, tam jsou dopravaci horsi nez v Rakousku ci Nemecku. Myslim tim tu policejni bezzubost. Mate videt co se deje, kdyz ceska policie chyti polaka na corce ci na necem podobnem a upozorni ho na to, kdyz nebude spolupracovat, privola se polska kriminalka. To se radeji prizna i k vyloupeni Ratiborickeho zamku.
Co si budeme namlouvat, víme všichni jací blbečci arogantní chodí k policii a jak si pak, když mají moc, dokazují svojí "sílu".
Pokud se bavíme o tom, kdo vymyslel některé úseky s omezením rychlosti, tak v hodně případech je to tak, že se to někomu hodilo, buď tam někde bydlí přímo někdo ze zastupitelstva nebo někoho z vyších míst dobrý známý...
Každý má na tohle téma svůj názor, to je v pořádku, ale přát si mezi sebou sebrání papírů je už fakt moc... Takový člověk se nemůže považovat za motorkáře...
JohnyT napsal:
Uz to tady zaznelo, ale kdyby se znacky nerozmistovaly jak houby po desti, kdyby se v kazde ulici kde bydli "VIP (!)" nedavala 30kmh, kdyby na slinicich "mezi polema" nebyly semafory apod, tak by byla vetsi vule znacky respektovat. Tim, ze v tom je takovy bordel, tak cloveku nezbyva nic jineho nez se chovat podle sveho svedomi a pripadne si za tim i stat.
JohnyT, souhlasím. Navíc si troufnu říct, že 90% všech peněz z vybraných pokut je za rychlost, tak že ono to omezení v mnoha místech ,,zdravé" opodstatnění nemá, ale je to nejjednodušší získání peněz a hlavně kolikrát bez práce. Když si tak policajt na lesním úseku která je SOUČÁST obce postaví trojnožku někde pěkně ve stínku a čeká na nějakého blba, který tam projede kolem 70KM/H- a to mu stačí. Nechytne se tak maximálně důchodce ve faBoritu.... na co by měřili někde u školy nebo v centru města... Tím se nechci dotknout pánů policistů, ale je to prostě holá realita.....
Jen takovou poznámku: Minulý týden jsem byl na horách. Švýcarsko dálnice: 99% řidičů jelo 130! Klid, pohoda, přehled. Dneska jsem byl na otočku z Kladna v HK. Kdo jezdí po dálnicích, nemusím dál psát. Jen pro úvahu: Co je lepší a bezpečnější?
Jestli si tady někdo stěžuje, že ho lapli a vždy to bylo z hlediska zákona oprávněně (nemluvě o tom, že někdo tady sám přiznává, že myslel na úplně něco jiného než na jízdu), tak přemýšlím co vlastně chcete.
Efendi napsal:
Jen takovou poznámku: Minulý týden jsem byl na horách. Švýcarsko dálnice: 99% řidičů jelo 130! Klid, pohoda, přehled. Dneska jsem byl na otočku z Kladna v HK. Kdo jezdí po dálnicích, nemusím dál psát. Jen pro úvahu: Co je lepší a bezpečnější?
Jestli si tady někdo stěžuje, že ho lapli a vždy to bylo z hlediska zákona oprávněně (nemluvě o tom, že někdo tady sám přiznává, že myslel na úplně něco jiného než na jízdu), tak přemýšlím co vlastně chcete.
Nechci se tě nijak dotknout ale neznám nikoho kdo myslí při jízdě POUZE NA JÍZDU, to snad ani nejde. To by ses nesměl ani bavit se spolujezdcem aby ses nerozptyloval a myslel jen na jízdu!!!
Myslím že spousta lidí si tu nic neobhajuje ale jen ventiluje své pocity z policie atd. Myslím že nikomu krom např. městské kase neprospívá např. měření (specialita městské policie Přerov) kdy je jeden měšťák schovanej s laserem za stromem u zemědělky v Přerově kde už končí školou obydlená oblast a měří na rovném úseku vedoucím do lesa 50 jen proto že ví že to tam už každej pouští na 70 byť značka konec obce je až skoro v lese! Řekni mi komu tohle účelové měření prospívá krom městské kasy. To že tady někdo napíše že dostal flastr a není za to zrovna šťastnej byť si za to může sám je bych řekl normální ventilace pocitů.
Mám už vyzkoušeno že ti největší moralisti sou ti kteří káží vodu a pijí víno. Toš tak to s náma soudruzi je *pissed*
to LukyGs:
Chceš mi říct, že botky jsi dostal od MP jen tak pro nic za nic?
Jestli tě čapli za 155 tak jsi měl na tacho cca 170.
A nějak nevidím, že bych moralizoval. Dal jsem aktuální příklad z jiné země a chování řidičů tam a srovnal to s džunglí u nás. (čtu tady o Polsku... tam to funguje, tady jezděj Poláci jak bezmozkoví hovada. Takže kde je teda chyba???)
Tady si dost lidí stěžuje, ale nějak nevidím rozumnej návrh řešení.
Efendi: Botku sem dostal jednou za to že sem parkoval pouze 4,5m od zakřivení do křižovatky, kdybych to postavil o půl metru dál ale to nešlo tak to bylo v pohodě a druhou za to že sem stál na obrubníku. Můžu ti říct že když sem na těch samých místech stával s Captivou tak to bylo vždy bez problémů ale jak sem začal víc jezdit mercedesem a navíc se značkou 4M4 44 33 tak mám po pohodě, dokonce zvažuju že se ho zbavím.
S tím tacho na 170 si to trošku přehnal, né trošku ale hodně. Tacho u medvěda mi podle GPS přeměřuje při této rychlosti o 7km/hod. Nicméně bohužel když polechtáš plyn u 200KW šestiválce tak o té rychlosti ani nevíš, navíc na našich dálnicích je 130km hod povoleno a já překročil o 25 km za hod. Připadá ti to na dálnici jako extra rychlost pro vrahy?! Vím že těch 130 někdo stanovil ale ruku na srdíčko, tys nikdy na dálnici nebo v obci nepřetáhl? Podle mě je horší než na 1km překročit rychlost o 25km hod to když v noci jede mamlas s fáčkem a xenonový výbojky rozstřikujou světlo tak že okolo nikdo nic nevidí a to ani ten protijedoucí, teď mi řekni co je závažnější přestupek. Jestli to že rychleji někoho předjedu nebo to že někoho světlama oslepím. On za ty světla dostane tak bububu ala já za bezpečné předjetí 3body. To někdo nedořešil.
Toho moralizování ses chytl ty sám, já nepsal že moralizuješ ty
S těma Polákama sem psal že sou v Polsku v poho a za hranicema tomu dávaj na prdel.
Chyba je víc na straně řidičů ale floidi taky nejsou bez viny, hodně záleží na koho narazíš nebo jestli si ten dotyčnej vrzl atd. V tom mi věř, mám u polišů půlku rodiny a spoustu kamarádů tak vím jak to tam chodí.
Napiš mi něco k této pokutě, jistě že vím že v levém pruhu se může jezdit beztrestně pouze v obci ale i tak, nikoho sem neohrožoval a ten poliš mi vyloženě řek že mě toho flastra musí dát že musí splnit denní počet kontrol. Dal mi to sice za kilo ale musel sem tam s nima skysnout 20 minut než to vypsal. A teď mi řekni kde je ta chyba když policajti musí plnit NORMY!!!!!
A kamaráde, návrh řešení na tu situaci nedokázal udělat celej parlament tak mi dva to určo nezvládnem taky
Upravil LukyGs dne 22.03.2012 01:15
to LukyGs: ale já se jich nezastávám. ani neříkám, že je to rychlost pro vrahy, ale jak to chceš řešit? Je tam 130, jel jsi 155. Bohužel pro tebe tě chytli. Flastr, hotovo. Mně na tom nepřijde nic divnýho. A že to naštve? Tak to mi taky přijde logický.
S tím pruhem.... máš pravdu, mohl to vyřešit jen kázáním. K tomu není co říct. Taky ti ale mohl dát 500.
Jen chci říct, že je tady něco špatně, když si stěžujem na to, že mě lapli, když jsem porušoval předpisy. To je primárně špatně. To, že cajti musej vydělávat atd je sekundární. Když to vezmu ad absurdum, tak když se nebudou porušovat předpisy, nebudou moct cajti buzerovat.
nejsem puritán, dnes jsem dostal litr za 104 na 80 ve vollné krajině, mimo obec... nemám už nikomu co komu vyčítat..
Upravil bluesbery dne 22.03.2012 02:18
hicks napsal:
maji VYRAZNE mensi sikanu ridicu na silnicich. je to markantni hned za hranicema a pri prijezdu do CR.
...kdybys přestal hulit to svinstvo, nemlel by jsi takové nesmysly...
Co třeba pokuta, za nedodržení rozestupu na dálnici. Dojíždíš auto, neuhne Ti (celkem normálka - hlavně v Rakousku), ale když se na něj nalepíš nebo problikneš už to je na pokutu...to Ti připadá jako menší šikana? Pak takhle jedeš 150km v rychlém pruhu 131km/hod, vlevo jedou 129km/hod, všichni si udržují odstup a ten co chce využít neomezený rychlostní limit je na prášky....
To že jednou za rok někam na čtyři dny vyrazíš, neznamená, že víš, jak to tam funguje
No konkétně za to myslím že jsou ty flastry tam v pořádku. Když na úseku kde je povoleno jet 80 např. předjíždím 90-100 (sám už porušuju pravidla) mě dojede nějakej trotl v audině ,superbu atp přilepí se mi půl metru za prdel a bliká tak já ještě ubírám plyn(vozovka s více pruhy např v obci) páč takoví důležiťí borečci to je něco na mě .On si totiž málokdo z těchto frajírků uvědomuje že kdyby se při tom minimálním odstupu od vozidla tomu vpředu něco přihodilo,např. zvěř ,chodec,pes,do jízdní dráhy či náhlá porucha na vozidle atp. následkem čehož by musel náhle zpomalit,tak ten vzadu nestačí ani otevřít hubu a je v něm.
Upravil kim dne 22.03.2012 05:37
hicks napsal:
maji VYRAZNE mensi sikanu ridicu na silnicich. je to markantni hned za hranicema a pri prijezdu do CR.
...kdybys přestal hulit to svinstvo, nemlel by jsi takové nesmysly...
Co třeba pokuta, za nedodržení rozestupu na dálnici. Dojíždíš auto, neuhne Ti (celkem normálka - hlavně v Rakousku), ale když se na něj nalepíš nebo problikneš už to je na pokutu...to Ti připadá jako menší šikana? Pak takhle jedeš 150km v rychlém pruhu 131km/hod, vlevo jedou 129km/hod, všichni si udržují odstup a ten co chce využít neomezený rychlostní limit je na prášky....
To že jednou za rok někam na čtyři dny vyrazíš, neznamená, že víš, jak to tam funguje
No konkétně za to myslím že jsou ty flastry tam v pořádku. Když na úseku kde je povoleno jet 80 např. předjíždím 90-100 (sám už porušuju pravidla) mě dojede nějakej trotl v audině ,superbu atp přilepí se mi půl metru za prdel a bliká tak já ještě ubírám plyn(vozovka s více pruhy např v obci) páč takoví důležiťí borečci to je něco na mě .On si totiž málokdo z těchto frajírků uvědomuje že kdyby se při tom minimálním odstupu od vozidla tomu vpředu něco přihodilo,např. zvěř ,chodec,pes,do jízdní dráhy či náhlá porucha na vozidle atp. následkem čehož by musel náhle zpomalit,tak ten vzadu nestačí ani otevřít hubu a je v něm.
A co teprve kdyz ma zlatyho citroena
Ne vazne. Tohle je dost osemetny. Otazka vzdy taky je, jestli mam misto kam mohu uhnout a v klidu se vratit a neuhnu, to taky povazuju za bezohlednost, jedno kolik jedu. Lepeni na prdel toho "borce" to sice neospravedlnuje, ale clovek musi uznat, ze si za to muze tak trochu sam...
Na druhou stranu je v takovym pripade snad lepsi podjizdeni z prava, protoze lepeni se je hodne pitomy a ultranebezpecny a rozhodne si myslim, ze flastr zrovna za tohle je naprosto v poradku.
Problemy proste delaji lidi, co neumi poradne ridit (opet pripominam, at rychli, ci pomali) a nemaji odhad, nerku-li soudnost... Bohuzel je jich dnes myslim na silnicich cim dal vic...
Btw mam kupodivu pocit, ze v pripade mladych ridicu, jsou na tom o mnoho lip holky. Chlapci z pocitacove generace, bez vztahu ke skutecne technice jsou opravdu nepredstavitelna streva. Z toho mam fakt do budoucna strach...
Maiali nel Fango!
bluesbery napsal:
nejsem puritán, dnes jsem dostal litr za 104 na 80 ve vollné krajině, mimo obec... nemám už nikomu co komu vyčítat..
jak se s takovymhle blatantnim porusenim pravidel silnicniho provosu vnitrne smirujes, Saso?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ona bezdůvodná jízda na dálnici vlevým pruhu není úplně tak nevinná, jak by se mohlo na první pohled zdát.
na D5, z Prahy na Plzeň v levém pruhu tranzit a audi8 těsně za sebou, já v pravo stejnou rychlostí v úhlu kdy vidím pouze tranzit, takhle jedeme několik kilometrů cca 130 km/h, u 7.km přejíždím do levého a blížím se ke zpomalujícímu tranzitu vracím se tedy do svého pravého volného pruhu, ale ouha, tam černé audi8 jedoucí asi 70 - 80 km nyní přede mnou asi 15 metrů, hele mám sáně, jak to vždy´t silnice byla od Prahy suchá,nesněžilo ani nepršelo ( aha to namrzla vzdušná vlhkost, krytá svahem a lesíčkem, prý častý to úkaz zde na 7. km) náraz LP světlem do jeho PZ světla a konečná......, tranzit jedoucí přede mnou stále v levém pruhu stejnou rychlostí pokračuje vysmátej dál.
Upravil barokar dne 22.03.2012 08:57