Ja bych tipoval na potencialni problemisty.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Presne jak pise Kim. Me to teda prislo docela normalni mit moznost vyzkouset helmu pred koupi. 2x jsem zkousel a obe jsem pak koupil. Jedna spatna zkusenost pres net mi stacila a bez vyzkouseni uz nikdy helmu nekoupim. S helmou se nic nestane, meli erarni jedno plexi ktere se dalo na testovanou prilbu, neni treba mit testovaci kazdou velikost. Tech 500 v cene oproti netu si klidne rad priplatim.
Aktualne 1250 GSA HP
kim napsal:
Ty teda mluvíš jako milionář kterej když koupí helmu za usmolených 13 litrů a nebude sedět tak za dva dny ji zahodí a jde koupit trošku větší za dalších 13 litrů...
Helma za 13 litrů se nevyhazuje kvůli tomu, že vám nesedí na hlavě, ale kvůli tomu, že se vám přestala líbit její barva... A teď mne již nerušte, jdu si dát koupel ve vaně plné šampaňského
kim napsal:
Až bude stát tisícovku tak do toho rizika pujdu ale 13 je fakt dost,navíc jak v prodejně zjistíš jak je nebo není hlučná,jak z ní je vidět např na přístroje na motorce,jestli do ní netáhne atp. já bych od prodejce co to nenechá vyzkoušet jízdou (stačí 5-10km a samozdřejmě v kukle)
jaka je muzes slusne zjistit z for a recenzi....
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
To sice ano, musi to bejt alespon rok starej model, u novinek to moc neplati...
Kdyz kupoval prvni helmu, neresil jsem to,ani u druhy. U treti jsem se zpalil a od ty doby bez vyzkouseni nekoupim ani helmu za 5 tis.
Aktualne 1250 GSA HP
Ahoj,
omlouvám se, pokud příspěvek je mimo mísu, četl jsem jen úvodní příspěvek. Táta si kupoval taky C3 (kvůli brýlím) tak jsme jeli do Geneze... a musím je opravdu jen pochválit... C3-jek tam mají snad 30 možná i víc v různých velikostech, barvách atd... Paní poradila, řekla, co kde má tlačit, co se vymačká, atd... A zdá se, že vše je jak má být... případně, které díly lze objednat, např. na čele nechat polster z větší velikosti a lícnice dát z menší atd... ale nakonec jsme vybrali a táta je s C3kou velice spokojen... trochu škoda, že nemá s čím porovnat (po 30-ti letech znovu začíná na moto)... ale určitě výborný přístup a jako prodejce je vřele doporučujeme...
Upravil HonzaGS-SV dne 06.04.2012 20:46
Jezdil jsem chvili s C2 a nasledne presel na C3. Az na vylepseni otevirani u C3 bych rekl, ze C2 byla lepcejsi. Zejmena co do hlucnosti a prostoru pred bradou. C2 rozhodne nebyla tak hlucna a dale jsem v ni mel mikrofon od Interphone, ktery mi nikterak nevadil. Z C3 jsem ho musel vyndat, protoze tam proste tezce prekazi. Jen ta vaha u C2 byla trochu vice znat. Zato ale jsem mel pocit, ze me kebuli skutecne neco chrani. Byla pocitove mohutnejsi. K C2 jsem dokoupil plexi s pinlockem. U C3 se mi casem odlepilo a proto budu nucen kupovat a lepit pinlock novy.
Po koupi zanovni, lehce jete C3, jsem byl casem nucen velikost zmenit na mensi. Doposud jsem mel vsechny helmy ve velikosti L. Proto jsem nevahal koupit i C3 v teto velikosti. Bohuzel to nebylo ono a zmensoval jsem. Menil jsem vnitrni calouneni z L na M. Doma se mi tedy vali kompletni vymenitelny vnitrek C3 ve velikosti L. Kdyby mel nekdo potrebu tyto casti menit, nevahejte se ozvat.
Upravil spea - ToM dne 06.04.2012 21:29
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Spea - ToM napsal:
Jezdil jsem chvili s C2 a nasledne presel na C3. Az na vylepseni otevirani u C3 bych rekl, ze C2 byla lepcejsi. Zejmena co do hlucnosti a prostoru pred bradou. C2 rozhodne nebyla tak hlucna a dale jsem v ni mel mikrofon od Interphone, ktery mi nikterak nevadil. Z C3 jsem ho musel vyndat, protoze tam proste tezce prekazi. Jen ta vaha u C2 byla trochu vice znat. Zato ale jsem mel pocit, ze me kebuli skutecne neco chrani. Byla pocitove mohutnejsi. K C2 jsem dokoupil plexi s pinlockem. U C3 se mi casem odlepilo a proto budu nucen kupovat a lepit pinlock novy.
Po koupi zanovni, lehce jete C3, jsem byl casem nucen velikost zmenit na mensi. Doposud jsem mel vsechny helmy ve velikosti L. Proto jsem nevahal koupit i C3 v teto velikosti. Bohuzel to nebylo ono a zmensoval jsem. Menil jsem vnitrni calouneni z L na M. Doma se mi tedy vali kompletni vymenitelny vnitrek C3 ve velikosti L. Kdyby mel nekdo potrebu tyto casti menit, nevahejte se ozvat.
Ja mam obecne u vsech helem velikost na pomezi L a XL a je pravda, ze u Lka v C3 ani nezaklapnu ten predni dil, protoze se mi tam nevejde brada (to se mi vubec stava u dost helem), tak jsem zvolil XL, ktera uz ma vetsi skorepinu a je v ni na bradu mista jak na kostele, mikrofonu se ani nedotykam. Byla mi uplne akorat, tak jse se bal, aby se casem nevymackala a nelitala na hlave, ale uz v ni mam najeto 25.000 a je to porad v pohode, tak to tak snad jeste nejakej patek zustane. Jediny s cim mam problem je zatykani za pinlock a volny plexi, ktery musim vypodkladat paskou, aby nepadalo. Ale to se da resit. Jinak max spokojenost.
Maiali nel Fango!
Pokud ti nesedí pinlock na celé ploše plexiskla,tak zkus pootočit ty bílé zajišťovací kolíčky na plexi. Po sundání toho druhého skla samo... Jsou excentrické a když to víc předepneš, nemělo by zatýkat nikam. Mě to dělá u C3 taky, tak jednou za čas musím nastavit a je chvilku klid. Asi ten kolík zakápnu lepidlem, nebo dám nový... Ale štve mě to, u nové přilby za ranec...