chtel jsi rict od oleje minimalni...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ono na špinavý motorce těžko odhadovat... ale podsedlovka mi přijde "zakapaná" právě olejem a kryt řetězu taky... ale jestli to je opravdu olej říct se neodvážím :-)
HonzaGS-SV napsal:
ono na špinavý motorce těžko odhadovat... ale podsedlovka mi přijde "zakapaná" právě olejem a kryt řetězu taky... ale jestli to je opravdu olej říct se neodvážím :-)
jasne, ze tam TROCHU oleje je.. jenomze on odletuje i od namazani reteze sprejem.
Jak sprej, tak scott jsou ZTRATOVA mazani.
A to co mam ja je fakt dlouhodobej nanos.. myti jen wapkou a jen zridka
17 cm
Tak já hlavně, když jsem ještě měl řetěz, tak jsem každý čištění použil karton s výřezem, který jsem nacpal mezi kolo a řetěz pak vyčistil petrolejem s kartáčkem + postřikovačem - vždy prudce jsem zmáčknul a vyplavil se hezky původní nános oleje spolu s prachem a vším možným. Potom osušil (a vyfoukal zbytky kompresorem), Pak nanesl ten Motul či co to bylo... Pak hned otřel hadrem kolem dokola (olej se dostal mezi články ale na boku řetězu atd jen chytá prach...) a motorky byla vždy celkem čistá...
HonzaGS-SV napsal:
Tak já hlavně, když jsem ještě měl řetěz, tak jsem každý čištění použil karton s výřezem, který jsem nacpal mezi kolo a řetěz pak vyčistil petrolejem s kartáčkem + postřikovačem - vždy prudce jsem zmáčknul a vyplavil se hezky původní nános oleje spolu s prachem a vším možným. Potom osušil (a vyfoukal zbytky kompresorem), Pak nanesl ten Motul či co to bylo... Pak hned otřel hadrem kolem dokola (olej se dostal mezi články ale na boku řetězu atd jen chytá prach...) a motorky byla vždy celkem čistá...
ja to cistil celkem pravidelne Kettenmaxem a oter po kazdym spreji.
Ale uz jenom z toho Tvyho navodu na mne jde koprifka delat to cca 2 tydne by mi asi jeblo.. zvlast nekde mimo kancl...
17 cm
Tak s tvým nájezdem to chápu :-) Já ujel za sezonu cca 6000km na SV650S tak tam mi to vždycky tak po tom 1000-1500 ani nevadilo... ikdyž to byl opruz :-)
HonzaGS-SV napsal:
Tak s tvým nájezdem to chápu :-) Já ujel za sezonu cca 6000km na SV650S tak tam mi to vždycky tak po tom 1000-1500 ani nevadilo... ikdyž to byl opruz :-)
ta moje zaprasena motorka je vicemene poradne NEMYTA od instalace Scottoileru.. tedy asi 30 tisic.
fakt mi to neprijde nejak extra zaolejovany...
17 cm
hicks - ak dlhodobo pouzivas scottoiler nemal by si tam mat ziaden nanos.. teda vlastne zavisi aj od toho ci davas original olej alebo nejaky iny ako nahradu
raptor napsal: hicks - ak dlhodobo pouzivas scottoiler nemal by si tam mat ziaden nanos.. teda vlastne zavisi aj od toho ci davas original olej alebo nejaky iny ako nahradu
to je strasnej nesmysl Raptore, cos napsal.
Scott je jasne deklarovane ZTRATOVE mazani.. trochu to prasi, v zavislosti na vsem moznem od konstrukce moto k frekvenci mazani. Nikdo nikdy netvrdil (az na tebe), ze to nezamaze motorku.. jedine, co ja tvrdim, ze to spini TROCHU.
Olej tam mam samo origo.
Upravil hicks dne 02.05.2012 10:22
17 cm
raptor napsal:
hicks asi sme sa nepochopili.. ja som hovoril o nanose na retazi / pripadne na kryte vyvodoveho koliecka
ty hovoris o nanose maziva zrejme na zadnom kolese a podblatniku co mas ale pravdu
tak pomaly s tymi "nezmyslami" panáčik
no to jsme se nepochopili... ok, to mas pravdu.
resp. ono tam neco zustava, ale staci hadr....
---
jinak na kole mi asi nic nezustava... litat to hlavne od PREDNIHO kolecka do podbehu atd.
17 cm