Nezkušenost.frajeřina,arogance.Ti brusiči si o to říkají.
Mě sere že ti to ve vesnici někdy ujede na 60-65km,nebo jak píše Topol že jel mimo obec 109km a to jsou policajti na svém místě a konají dle zákona.Ale na ty šmejdy,kteří to povědomí o motonárodě kazí všem motorkářům,na ty nemají.Jak to asi řeší ve státech?
Upravil abbe dne 26.05.2008 08:42
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW
Je strasny co se muze stat za jeden den na silnicich
Přidané 26.05.2008 09:20
Pravda je, že tomu dou naproti. Co mě, ale sere nejvíc, je že z těch lidí, co to zaviněj a jsou to kolikrát řidiči aut, dělaj v televizi a v novinách chudáky, který si to ponesou v sobě celej život, což je sice pravda, ale taky to zavinili tak ať si to v sobě celej život nesou. Teď o tom prodlouženym víkendu, zrovna byl v televizi rozhovor s nějakym 20ti letym klukem, kterej tam vjel motorkáři a voni z něj udělali úplnýho chudáka, kterej vlastně za nic ani nemůže, přitom při rozhovoru s policajtem bylo jasně řečeno, že za to může ten kluk.
Co se týče rychlosti k tomu asi neni co dodat, dneska maj lidi spoustu prachů a taky málo času a tak uplácej svý nedospělý děti hračkama se 130 koňma, ty si udělaj v 21ti papíry a myslej, že když je maj tak maj taky v ruce to svý CBR, bohužel jak se řiká papíry nejezděj.
Ještě si dovolim jednu poznámku, u nás, bohužel neni v ježdění na motorkách moc tradice a lidi v autech na to nejsou zvyklý je to vidět zvlášť ve městech nekoukaj do zrcátek , jezděj nalepený na čáře atd. Země jako Itálie, Španělsko, Řecko atd., jsou na tom o hodně líp, tam lidi s těma skůtrama a motorkama prostě pořád počítaj, ale je třeba říct, že se to pomalu zlepšuje, čím víc nás bude tím to bude lepčí (to sem ale v pondělí ráno optimista)
Přidané 26.05.2008 09:22
Ve státech velmi jednoduše, tam si nikdo nedovolí nezastavit a když jo tak má smůlu se s ním neprdí a klidně ho zastřelí. Za překročení rychlosti dostane klidně i vězení a nebo pokutu 600 dolců a pak hezky několik dnů školení o bezpečnosti v provozu.
Mimo to můj bratranec v dojčlandu měl nehodu takovou maličkou, ale dejchnul a nemá řidičák už 8 let. Protože musí chodit na psycho testy a jsou drahý a po nich ti taky nemusí řidičák vrátit.
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Přidané 26.05.2008 10:28
peet: naprostej souhlas. Nejdriv nadavam, ze uz to neni co bejvalo, ze jezdi kazdej nouma jen tak z frajeriny, neumi, je nebezpecnej mj i sam pro sebe atd.
Ale na druhou stranu je to dobre, cim vic motorek bude jezdit, tim vic se dostanou do podvedomi ostatnich.
Přidané 26.05.2008 15:00
Moje zkusenost s dopravnima policajtama je pomerne pozitivni ... nejezdim jak hovado, obcas se stane ze clovek udela prestupek, ale kdyz k tomu pristoupi ferove, prizna, nehada se a chova se k policajtum normalne slusne jako clovek k cloveku kterej taky jen dela svoji praci, tak jsme nezazil ze by me policajt nejak prudil nebo delal pakarnu a dost casto si s nima i normalne pokecam ...
.. ale jak rikam, jezdim slusne a chovam se slusne ...
Přidané 26.05.2008 15:55
peet: S tím vjetím nebo nevjetím je to někdy diskutabilní.Přijedeš na křižovatku,koukneš vlevo,vpravo a vyrážíš.Najednou prásk a máš v autě motor navíc.Potkal jsi hovádko které si hraje na Rossiho klon a vůbec nechápe že křižovatka je místo odkud semo tamo něco vyjíždí.Nedal ti vůbec šanci dát mu přednost.Když se člověk pohybuje po silnici,musí počítat s tím že tam není sám a pohybují se tam lidé různého stupně "vyježděnosti".Každý nemá reakce jako pilot F1.
Přidané 27.05.2008 00:03
Zrovna ten odkaz co je na začátku a foto je od nás. Dneska jsem na to koukal co se natočilo v práci u zásahu. Je mi hrozně líto té mladé holčiny (v maskáčích a lehké bundě). Řidiče moto absalutně nelituji spíš mne mrzí, že sebou vzal ještě někoho. Řidič auta (sice nedal přednost, což ale není zas až tak pravda) může mluvit o štěstí. Motorku viděl, ale nemohl předpokládat, že tam bude mít min. 150. Ta motorka nekecám od místa srážky byla min. 150 až 200 m. Motorkář trefil vlek který to auto mělo za sebou, takže autař už byl skoro z pruhu a zajíždel k benzině. Nechci domýšlet co by se stalo kdyby trefil auto asi by bylo o jednoho mrtvého navíc. Je mi vždy smutno když prijedu k nehodě a vidím motorku, ale vetšinou si za to můžou motorkáři (v 98 procentech silniční letci) sami svojí zbytečně ryskantní jízdou. Bohužel následky jsou vetšinou dost tragický.
Netvrdím, že taky jezdím jak pánbůch, ale vemu za to tam kde vím, že si to můžu bezpečně dovolit. Vetšino se snažím vyhýbat hlavním silnicí a jezdím po silicích 3 třídy. Po zjištění, že je to vetšinou mnohem plynulejší a rychlejší cesta, nez na našich ucpaných hlavních tazích, docela dost tyto cesty vyhledávám. Moje krédo je jezdi hlavou, ale né o zem. Přeji všem, at něco takového nepotká Vás
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Přidané 27.05.2008 14:15
To Jamesgsfřesně ti rozumim,nikdo z nás neni za řídítky motorky svatej a obzvlášt v určitém věku se radi předvádíme a tak trochu riskujeme!Já si za to taky ráda vemu,ale jak píšeš ty-jen tam kde si to můžu dovolit!A tvé povolání ti opravdu nezávidím,spíše tě obdivuju a hlavně tak trochu tuším co asi prožíváš-tchán jezdil u záchranky
Přidané 27.05.2008 15:23
Dneska jsem si dal na otocku Praha-Dacice, cili asi 400km, nemel jsem nabity sluchatka abych mohl poslouchat bigbit, tak bylo dost casu premyslet ..
.. myslim ze by si meli sahnout do svedomi i pani redaktori motorkarskejch casopisu ... testovani motorek se zameruje hlavne na to jesatli to jde na zadni na dvojku, jestli se to da dobre postavit na predni, jestli se rucicka tachotmetru zastavi na 180ti, 220, nebo 260, ... jak je to da klopit az litaj jiskry a tak ... mlady blbci to hltaj, myslej si ze to je to spravny a snazej se opicit ... jo, sou dospeli, coz neznamena ze nejsou blby ...
... to co pani redaktori pisou je sice super, ale blci co to ctou uz nepremejslej o tom, jestli si to muzou dovolit v provozu nebo nekde na letisti, jestli ten redaktor uz sedel na 50ti ruznejch masinach a v podstate nedela nic jinyho nez blbne na motorkach a tak ...
.. a pak se v tom casopise objevi akorat krasnej kratkej clanecek o tom jak byl strasnej vikend a co zbytecne zarvalo mladejch ...
Přidané 27.05.2008 20:51
Je pravda, že tohle zamestnání má dve mince človek se stane tak trochu cinikem, když vidí neštěstí druhych. Ale na druhou stranu se snažím jezdit dost opatrněji.
Jako prevenci bych nechal pouštět záběry od policie a hasičů z dopravních nehod před hlavníma zprávama. Věřím, že by to mělo učinek.
to slavek: souhlasim
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Přidané 27.05.2008 21:25
Taky přispěju,zrova dnes mi nedal přednost jeden důchodce s favoritem.Na budíku bylo kolem 80 a byla to dost šklubačka abych to urejdoval.Měl jsem chuť jet za ním a nakopat mu prdel.Když jsem si však vzpoměl ,jak by blbě zíral a vůbec by nechápal co po něm chci,tak jsem tu myšlenku zahnal.Pokračoval jsem v jízdě a po 5 minutách jsem dojel babu v golfu,zatáčky jela v protisměru a vůbec nevnímala co se za ní děje.Když jsem na ní zatroubil že bych předjel,ani to s ní nehlo.
No a vovovovo tttom to je
Nejhorší smrt je z vyděšení a nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem.
Přidané 27.05.2008 21:41
Nedavno jsme měli v práci na půlroční praxi kluka z německa (30 let). Byl úplně úžaslej, jak to tady na silnicích funguje. Jeho přítelkyně ještě víc. Na přechodu se nechali málem zajet, než zjistili, že tady jim nikdo nezastaví. Nejvíc se divil, jak lidi jezděj. Ptal se mě, jak tady funguje autoškola, protože se domníval, že spousta lidí vůbec neumí jezdit. Ptal se mě, jestli nás to v té autoškole učí. Řekl jsem mu, že moc ne. Jen doplním, že řidičák jsem dělal před 12ti lety naposledy a to bylo auto. Nicméně si myslím, že se to o moc nezlepšilo
Přidané 27.05.2008 22:27
No jo, po určitou dobu se v našich zemích jezdilo jen v pátek na chatu či chalupu a v neděli pak domů a to jen když bylo hezky.Znám lidi, kteří než by vyjeli do města autem, tak tu cestu raději zvládnou autobusem a městskou dopravou a pak když musí někam jet jsou naprosto dezorientovaní a ve stresu.
Pak je spousta lidí, kteří by za volant nesedli ale kvůli práci potřebují řidičák a netroufám si odhadnout kolik procent jich vůbec navštívilo autoškolu protože u nás jde zařídit všechno. To vše se špetkou české nátury dělá na silnicích nebezpečnej zmatek.
Povědomí veřejnosti je nastavený tak, že vrah je ten co jezdí rychle, když pojedeš na devadesátce 110, máš problém.
Naproti tomu se po silnicích motají lidi co se netrfí do pruhu, hledají místo na zaparkování a pak to bez blinkru zašlápnou, projedou na červenou, projíždí zatáčku na pětkrát protože telefonují atd. Ti jsou ovšem "neměřitelní" a lump je ten co jezdí rychle (tím rozhodně nehájím dvěstě v městě)
Jistý je, že když se člověk vrátí z německa nebo rakouska čumí kam se to dostal že mu kdosi se škodovkou dává přednost tak že zastaví čumákem v půlce jízdního pruhu.
A ohleduplnost ? Jezdil jsem léta s náklaďákem v době, kdy bylo normální uhnout rychleji jedoucím do odstavnýho pruhu, nebo bliknout doprava že v protisměru nic nejede.
ježiš to je dlouhý, tak jsem si pobrečel
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra