..no k těm gumám... tu M-T63 jsem nejezdil ale hodně se podobá Mitas Dakar - asi bude mít lepší směs. Co se týče dezénu tak je to výborný do terénu a bláta jako zadní pneu a zároveň velmi slušný na cestu - jen ta mitaska hodně hlučí /daný stavbou špuntů) - na delší cestu spíš nedoporučuju. Jako předek bych ji nedoporučil kvůli tomu že se při brždění žvejká a rychle ubejvá hrana a na těžší moto není stavba špuntů dobrá na cestu ani do terénu. Pokud bude mít lepší směs a nebude hlučná tak bych viděl jako dobrý řešení ji dát dozadu a dopředu TKC.
TKC dozadu i dopředu vidím jako ideál pro duál ježdění - na silnici výborná a v terénu ji zastaví snad jen jarní bláto.
Osobně jsem tohle řešil 2 sady kol a v létě jedu TKC a jaro podzim zima jedu 21/18 ostrý gumy. Druhý kola jsem koupil protože všechny řešení universál jsou prostě universál... tak jak tak omezují. Musíš si dávat pozor kudy a kam jedeš - jinak se nadřeš... když už nepadneš . A když padneš, tak to při nejlepším stojí prachy... na gumách nešetři ... prodělat se nedá. Dakar 650, HusaberG
T63 vrele doporucuji. Jezdil jsem ji pul sezony po koupi Dakara. Proti Mitasce s ni nebyl zadny problem na mokrem asfaltu. Nejezdil jsem ji od nove, ale po 4000 km mi pripadalo, ze temer neubyla.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Too:MikiberG ...už jsem o tom přemýšlel, že koupím dvoje ráfky... dívám se po různých bazarech a čekám na lepší cenu...Na a-z pneu mají poměrně dobré ceny pro T63 - přední 54 S - za 1500 a zadní 65 S za 1915... Možná na předek se pokusím sehnat pro větší rychlost...
https://t.me/pump_upp
To Erikus: daly by se sehnat ..... 21/18 Excely, nerez výplet, středy orig i s kotoučema + nábojem a rozetou za rozumnou cenu.... mám pak do terénu celou sadu i s 52Z/std16Z vpředu.
Dakar 650, HusaberG
No je to trochu off topic ale TKC bych dozádu nedal ani kdybych ji měl zadarmo. Sjíždí se neskutečně rychle a viděl jsem i potrhaný špunty. Je dobrá dopředu.... Časem se sjedou snad jen prostřední špunty.... Dozadu Dakarku, nemám s ní žádný problém. Jezdím už třetí.
Cidas napsal:
No je to trochu off topic ale TKC bych dozádu nedal ani kdybych ji měl zadarmo. Sjíždí se neskutečně rychle a viděl jsem i potrhaný špunty. Je dobrá dopředu.... Časem se sjedou snad jen prostřední špunty.... Dozadu Dakarku, nemám s ní žádný problém. Jezdím už třetí.
Já mám E09 dakar už čtvrtou a neměnil bych ,použitelná v terénu je tak do 5tisíc ale najíždim na nich po silnici kolem 12tis km.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Erikus napsal:
TO MikiberG: Psal mi pepino, že existuje i na 2svičku a prej stoji 7 tis... Zjistím více a pokud budou dobré reference, v září bych ho asi kupoval.
V srpnu budu muset koupit pneu... uvažuji a M-T63 nebo TKC 80... ale stále nevím co tam dát...
Tak už ste to někdo zišťoval? Kde koupit ten Wunderlich na 2 svíčky?
Dakar 650, HusaberG
Ahoj, všem asi před více jak měsícem jsem namontoval na F650GS 2003 PerformanceController od Wunderlichu a jezdim uplne na jiné moto. Nejen ze se to postavi samo na zadni(ve třech a čtyřech tisících plnej plyn a je to tam) ale jede to jako prokoply az do omezovace. Co se týče spotřeby šla lehce nahoru cca 0,7l ale pravdou je že za to tahám dost protože si to užívám. Potom jsem ještě dal KN fitr zvětšil sání a namontoval REMUSe. Ale pouze po namontování PerformanceControlleru je cítit výrazná změna.