Tak já sama jsem měla motorku na "totálku". poté jsem zjistila všechny prasárny, co na ní spáchal už předchozí majitel (dovoz z I), po opravě motorka šlapala i vypadala líp, než kdy jindy a novému majiteli slouží už přes dva roky a doteď si chrochtá, že líp vybrat nemohl... a to když jí tenkrát přijel zkusit, řikal, že je to to nejlepší, na čem ten týden sedí, že to předtim byl samej vrak...takže co to muselo být za motorky, to nevim...
Motorka prostě na dílech přesáhla svou hodnotu a byla z toho totálka hned... pak se rozebrala, něco se koupilo nový, něco se narovnalo, kamarád si s tim dal přes zimu práci a bylo hotovo...
V ČR se tyhle věci strašně hrotěj a pak si každej kupuje "nepadlou motorku s najetejma 25tis" a strašně se díví, že se to furt sere...
Myslím, tedy mám to v pyči
xHackerM napsal:
Tak já kdybych byl potencionální kupec, tak bych chtěl vědět, co s tou motorkou bylo a kdyby mi prodejce řekl, že to bylo takhle a takhle padlý a tohle a tohle je opravený, tak se to dá vzít a ještě ho označit za slušného prodejce. Ale když někdo u endura napíše kosmetický vady, tak tím chápu jen poškození do úrovně plastů, zrcátek, blasterů, padáků. Pokud si pod kosmetickýma vadama vysvětluji něco špatně, tak mě opravte.
.
Kdyby tohle prodejce řekl, tak mu 99% lidí odejde...tak to u nás prostě chodí
Pokud je motorka opravdu dobře opravená, pak nevidím důvod, proč nenapsat pouze kosmetické vady, které nevadí jejímu provozu - pokud ji samozřejmě opravil jen "na oko" jak se u nás také často dělá, pak je to jiná...
Myslím, tedy mám to v pyči
xHackerM napsal:
Tak já kdybych byl potencionální kupec, tak bych chtěl vědět, co s tou motorkou bylo a kdyby mi prodejce řekl, že to bylo takhle a takhle padlý a tohle a tohle je opravený, tak se to dá vzít a ještě ho označit za slušného prodejce. Ale když někdo u endura napíše kosmetický vady, tak tím chápu jen poškození do úrovně plastů, zrcátek, blasterů, padáků. Pokud si pod kosmetickýma vadama vysvětluji něco špatně, tak mě opravte.
.
Pokud je motorka opravdu dobře opravená, pak nevidím důvod, proč nenapsat pouze kosmetické vady, které nevadí jejímu provozu - pokud ji samozřejmě opravil jen "na oko" jak se u nás také často dělá, pak je to jiná...
Jenže,když to někdo opraví jen na oko,tak to samozřejmě nedělá proto,aby pak napsal,že je to jen na oko. Takže nevidím rozdíl mezi "slušným opravcem" a neslušným.Prostě každej by to měl přiznat a každej kupující musí pořádně koukat a pátrat.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
xHackerM napsal:
.
hmm jde o zásadní věc jakou je třeba důvěra...zatají toto a co potom ještě...? Kdo má problém s opravovaným strojem ať si koupí nový, mě osobně nevadí opravovaný ale musí to k něčemu vypadat a ne to být zbastlené... a také ne vše se dá opravdu bezpečně a kvalitně opravit...pokud by to mělo být něco většího...měl by k tomu být nějaký záznam,dokument (není tu řeč o koupi "smrtky" za 15000Kč)a jistě by tomu měla odpovídat cena,nebo ne...? U nás v ČR je problém ten, že se tu spousta lidí snaží přečůrat jeden druhého a za každou cenu...,slovo nic neznamená... ať už to je technický stav nebo najeté km a s tím spojené návaznosti...,z koupě stroje se pak stává detektivka. Jak vidím některé názory,tak je to vlastně všechno v pořádku, vždyť to už bez toho ani nejde...že?
A co když to ten co to koupil jako bouračku opravil a prodal dále. Né že bych s tím souhlasil ale je celkem pochopitelné že když něo levně "padeného" koupil a něco zainvestoval do opravy plus chce mít z toho nějaký zisk si ve finále nebude srát na hlavu inzerátem s nadpisem PRODÁM BOURANOU ALE OPRAVENOU motorku a to že by tji někdo koupil i když by věděl že byla pojišťovnou uznána za totálku je asi taky jen kec. Za stejný peníze raději prověřenou motorku než vědět že je totálka byť opravená nebo snad ne? Neschvaluji jeho postup ale celkem ho chápu. A to že mu bude někdo volat nebo někdo nahlásí něco na motorkářích si myslím nic nezmění. A nebo změní, změní barvu motorky a už ani zde přítomní nebudou vědět že se jedná o tohle moto. Takto aspoň máte šanci varovat alespoň známého či nového účastníka tohoto fóra před touto motorkou.
Upravil LukyGs dne 14.08.2012 22:22
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
když je to totálka...tak ať se to rozebere na díly a ne aby se z toho dělalo zombie... ale proč nevydělat na nějakým ... , když ty mašiny zrovna teď tak frčej,že jo... ?
znám borce kterej podobnej úlet řešil montérajznou ...po ujetých 300km k podobnýmu prodejci s inzerátem na "super, nebouranou mašinu"
Pokud ta totálka byla jen o tom že se měl sehnat druhej rám tak ten se dá za rozumnej peníz na netu sehnat a moto by mělo fungovat bez problémů dál. Osobně si myslím že ten prodejce po pár upozorněních inzerát stáhne, motorku přestříká na jinou barvu, vyčistí TP a bude ji nabízet pod jiným jménem. Pak ani nikdo zde z přítomných nebude vědět že se jedná právě o tohle moto a klidně nově příchozímu řeknou: ta vypadá dobře, zajeď se tam kouknout. Pak na špatným kupu ponese vinu i ten co tohle napíše protože ten novej tohle bude brát jako že udělá dobrej kup a nakonec bude nadávat ne jen na prodejce ale i na toho kdo mu dobře poradil. Dnes už spousta lidí jde nejdříve na tohle fórum a třebas i poprosí o radu než něco koupí a v tento moment se dá tohle moto vyřadit z výběru ale až bude přelakovaná a bude ji prodávat zase někdo jinej tak to už bez VINka nezjistí nikdo.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...