Pěkné tam jsme nějak nedojeli, pošli mi nějaké souřadnice na ty bahenní sopky, v brzké době se tam znovu chystám tak bych je skouk.
Upravil tomi dne 25.06.2012 15:14
www.kapa-toner.cz
8 dni rumunsko, sever, vychod, juh, 2000 km okrsky
fagaras bol otvoreny uz 20.6. v pohode, transalpina OK, etc...
cesty rozbite znacne , chudoba vsade, konske povozy etc... moja skusenost...
zaujimava krajina.
ps vsade dacie, hlavne v bucuresti
cauteee
kola12345 přiložený následující obrázek:
poraďte jak řešit výměnu RON, zda u nás ve směnárně, nebo přímo v Rumunsku, za CZK nebo za eura a kde-co je výhodnější, a kolik jste zhruba spotřebovali RON.(7 dnů, spaní ve stanech). dík
Milis GS-TT
milis napsal:
poraďte jak řešit výměnu RON, zda u nás ve směnárně, nebo přímo v Rumunsku, za CZK nebo za eura a kde-co je výhodnější, a kolik jste zhruba spotřebovali RON.(7 dnů, spaní ve stanech). dík
Já měnil přímo na hranici, 8dnů pod stany vlastní strava najeto 2800km vyměnil jsem za 10t Kč a ještě za 6t kč leje jsem dovezl domů
www.kapa-toner.cz
No na hranici byli letos o dost dražší, oproti vnitrozemské směnárně to bylo tuším více než deset procent navíc.
Dobře vyšel i výběr z bankomatu, vzal jsem na to AXA kartu, která účtuje skoro středovým kurzem a z výběr si bere jen 1% (min 59 Kč).
Stran celkové spotřeby peněz neporadím, my holky rozmazlovali penzióny a hospodskou stravou :-)
acnats napsal:
Ahoj,nevíte někdo něco o Dunajské deltě,jestli to má smysl tam jet??Díky za každé info
Projizdel jsem tama nekdy v roce asi 2009 cestou z Odesy. Pro me hrozna nuda, rovina, hromada koupajicich se lidi. Nevim jak ta cast primo u more, tam by mel byt snad nejaky park, takze jestli se rad divas na rakosy a ptaky, tak to muze byt zajimavy.
Jinak dostali jsme tip od mistnich na pohodovy misto - u hranic s Bulharskem, pobliz Konstanty (Vama Vecchi?), nadherny plaze a doslova - "cheap beer, free weed, nude girls".
milis napsal:
Měnil jsem v bance za 100 éček 438RON,projeli jsme to od shora,přes deltu až k moři,zpátky Fagar,Transalpina,Banát,do Velkýho Meděru lázně,a komplet s ubyt v penzionech a jídlo po hospodách,najeto 3800 km,jsme se vešli do 400éček + 1500HUF
Upravil rick dne 21.08.2012 09:18
oranžová dvanáctka
My vytahovali hotovost jen z bankomatu. MBanka nad urcitou sumu vyber uplne zadarmo / CeskaSporitelna v bankomatech Erste vyber za 6Kč.A je jich tam plno.Vybirali jsme tusim 3x po 3tis kč, aby jsme nic nevezli domu.Co slo jsme vzali kartou.A posledni drobne jsme nacpali do benzinu, coz je myslim nejidealnejsi. Nevozit nic zpet, nema to cenu. Delam to tak vsude krome zemi kde je Euro. Ty se hodi kdekoliv za hranicema.
I pád na hubu je pohyb kupředu
Pravda, mBank má nad 2500 výběry zdarma, ale zato má jeden z nejhorších kurzů, 5-6% nad střed.
6 Kč u ČS je příjemných (i když s omezením na jednu síť), ale kurzy také nemají nic moc (a ještě k tomu je ta výhoda v rámci placených účtů).
Suky napsal:
Pravda, mBank má nad 2500 výběry zdarma, ale zato má jeden z nejhorších kurzů, 5-6% nad střed.
6 Kč u ČS je příjemných (i když s omezením na jednu síť), ale kurzy také nemají nic moc (a ještě k tomu je ta výhoda v rámci placených účtů).
Prujezdni Madarsko jsme resili vyberem Forintu jeste v CR ( preventivne kdyby neco kykslo ), ale nemel jsem vubec tucha kolik utratime v Rumunsku.Po 3 dnech uz jsme si hohli udelat obrazek a dovybrat. A radsi si vyberu z bankomatu po ceste nez hledat na hranici nejlepsi kurz.Navic nerad vozim moc hotovosti.Ale pravda je, ze cim vyhodnejsi vybery,tim horsi kuzdy. Jinak asi nejvic bankomatu bylo vsude KomercniBanky a pak CeskaSporitelna
I pád na hubu je pohyb kupředu