diky Hovezovi z atesovani hornich brasen a ostatnim take za cenne pripominky. Jak tak ctu, tak zastoupeni TT v Cr je opravdu "vyskolene".
Nejvice se mi libi kritika vyrobku, ktere nekdo ani nevidel a neodzkousel.
Jen at vite, ze pravidelne ctu toto forum
TomasTT ty tvoje tašky nekritizoval. Vadilo mu, že někdo srovnává cenu tašky od TT s cenou těch tvých.
Podle něj to jsou různé výrobky, které se nedají porovnávat jen podle ceny.
Najde se nekdo,kdo by si nekoupil Toyotu jenom proto,ze kdysi kopirovala auta GM?
A co byste si dnes koupily,Toyotu nebo GM? A co VW a jeho vzduchem chlazene motory? A jak se dnes mam orientovat v tom kdo zalozil firmu na plagiatorstvi a kdo vsechno sam vymyslel? Mam nekolik vyrobku tt,jeden fakt peknej od W.,jednu kopii a jeden mi udelal kamos.Rozsireni bocniho stojanku od tt mi pri sklopeni na 1100 bouchne o vyfuk.Malickost,ale jestli nekdo bude kopirovat original,tak je blbej.Kdo to zkopiruje a lehce upravi,tak je to ku prospechu zakaznika a je mi jedno jakou na to da znacku.
Jo vcera jsem vezl kamose k Huskymu pro motorku s kuframa.(300km jedna cesta).Krome toho,ze kufry a ty tasky na ne jsou fakt super(cena taky),tak me ten clovek dostal svym pristupem.Tohle fakt neni clovek co by bezhlave kopiroval,ale nad tema vecma premysli a snazi se to nekam posunot.A nikomu snad nevadi,ze kdyz chci vyrobit kufr,tak si za vzor vemu kufr?!
Zrovna tak jsem spokojenej s jednanim a dodacima lhutama u tt.A Tomasovi prispevky tady jsou taky super!
Nekdo usetri na 1100 100t.a dalsich50t.na doplnky zrovna nema.Tak neco koupi treba tt.a neco resi jinak.Nekdo koupi novou 1200 a chce vse nej.
U neceho chci taky to nej,ale nekde me nezajima hmotnost,vzhled,provize nemcum atd,ale jen funkcnost a volim neco levneho.A je super myt na vyber.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Myslím, že TomasTT primárně neřešil kopírování.
Vadí mu, když někdo řekne že cosi od "domatechu" je úplně stejné jako výrobek od TT, akorát za třetinovou cenu a on tam přitom vidí podstatné rozdíly.
Pokud něco zkopíruji a dám si to na svůj motocykl, tak je to podle mě celkem v pořádku (někdy ne úplně, ale to je na delší debatu). Ale pokud něco zkopíruji a založím si na tom živnost, tak už to úplně v pořádku není.
To píšu obecně, neútočím na bighuskyho - jeho práci jsem neviděl, nic proti němu nemám
Nikdo nenadává např. na Hondy, že jsou moc drahé, když Yamasaki stojí třetinu a přitom je to taky motorka
Smutné je, že občas je TT nebo wunderlich levnější než domácí výroba, i když v tom platíš provizi němcům.
Já bych chtěl vždy to nej, ale bohužel na to nemám, tak si musím vybírat. Ale nebudu srovnávat např. spacák od Hannahu s extrémem -32 s dekovým spacákem z tesca za 200 kč. A to se tady občas děje a to je přesně to, co tomáše tak štve
Myslím že tohle téma už je vyčerpané. Někdo začal zase psát a skočilo to mezi aktuální na úvodní straně a opět se to rozběhlo.
Jak psalo víc lidí, mě fakt nešlo o jakokoliv kritiku výrobků čehokoliv, jen to byla reakce na to, když někdo napíše "ten a ten dělá to a to za třetinovou cenu proti stejnému výrobku XYZ". Opravdu v tom vidím podstatné rozdíly už podle fotek, to jestli má taška kolem dokola 12 uchytávacích ok nebo ne, to je vidět hned. To samé postranní kapsy, jestli má pevné nebo textilní boky a neklouzavou spodní stranu, která se na kufr přilepí atd. Jsou to drobné rozdíly asi pro vás, pro mě důležité. To, jestli je třeba tankbag vysouvací nebo ne, může dělat hodně podstatnou část cenového rozdílu. Totéž i ty další pitomosti. Pokud šití toho výrobku kvůli složitosti těch "drobností" trvá 4x delší dobu, na výrobku se použije 10 fastonů, 5 značkových zipů a dvě kurty, může to dělat třeba i 25% ceny proti tomu samému výrobku atd. Tím ovšem netvrdím, že je ten levný výrobek nefunkční nebo nějak špatný. Vůbec ne, akorát se to nedá přímo srovnávat. Nejde napsat že třeba Hyundai za 400 tisíc vyrábí auto, které mě doveze z místa X do místa Y a přitom třeba LandRover Range Rover pro přepravu ze stejnémo místa X do místa Y chce za to auto 2.5 milionu. Je to přeneseně to samé, jako když srovnávám látkovou tašku za 1000Kč s toolbagem za 3 tisíce. Když si ušiju látkový válec na nádrž a dám na něj nějakou gumičku a dole dva popruhy, budu to srovnávat s takbagem? Asi ne a přitom je to ten samý rozdíl.
Tak asi tak.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
MCJ napsal:
Ale nebudu srovnávat např. spacák od Hannahu s extrémem -32 s dekovým spacákem z tesca za 200 kč. A to se tady občas děje a to je přesně to, co tomáše tak štve
Teď jsem teprve přečetl tvůj příspěvek. Přesně to jsem se snažil vysvětlit. Kašlu na to, že ty dva výrobky vypadají podobně. Na světě je jistě podobných padesát dalších. Ale to že se srovnává nesrovnatelné. Je to zbytečný, někteří lidi tohle prostě nikdy nepochopí, to je to samé, proč někteří lidi nikdy nepochopí, že je nesmysl kupovat si boty o 30% levnější, do kterých ale teče po 2 měsících používání nebo proč stojí nejlevnější navigace určená na motorku 10 tisíc když se dá koupit autonavigace za 3500Kč a přitom je to taky GPS apod. Tuhle jsem měl tady diskuzi s jedním pánem co mě mermomocí přesvědčoval že Mio je prostě na motorku to nejlepší. Šli jsme ven, porovnali Zumo a Mio, uznal že na plném sluníčku pod slídou takbagu na Miu nevidí sice vůbec nic ale pořád tvrdil, že na to jeho ježdění mu to stačí a že si přístroj zacloní rukou. Někdy nemá smysl argumentovat, pro některý lidi je zásadní ušetřit. Mimochodem, pán měl litrový Varadero a tvrdil že ročně najede 20 tisíc km. Ušetřil a pro něj je důležitější ta cena než funkční vlastnosti. Teda v tomhle případě jen dokud nebude za jízdy mžourat co mu to tam píše a nenarve to někde do stojícího auta v koloně..
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
opravdu srovnavate uplne jine veci !
Ja jsem navrhl horni brasnu pro sve kufry / pasuji i na jine kufry /.
Upevneni je spec. a pripravene jen na me kufry :-)
Bocni popruhy jsou svavitelne v delce, to dovoluje upevneni prave na dalsi kufry a nosice.
Prvni cast je vystuzena, aby to opravdu vypadalo jako tasky a nejako hadr. /nestoji to par stovek - :-)/
Ve spodni casti bohuzel neni protiskluzova cast, jelikoz tam je nasita dalsi kapsa a v ni jsou popruhy, pro pouziti jako batoh.
Druha-horni cast je expanzni, komu by nestacil zakladni objem, muze si ho zvetsit na jednou tak vetsi.
Na hornim viku tasky je jeste gumovy popruh, pro pripevneni lehcich veci.
Ostatne chce to videt, jako kazdou vec na moto!
zmijon napsal:
Doplňky na motorku
Vybavení a příslušenství motorky
Moderuje: TomasTT
mela by se zalozit nova rubrika *TT*kdyz to tady ctu tak tomas jeste neporadil nic nikomu co by se netykalo TT a pritom je spousta jinych vyrobcu doplnku(lacinejsich)takze lidi pokud mate prostor tak kopirujte co se da alespon i kdyz se to nezdari tak mate pocit dobre vykonane prace
ja pouzivam jiz dlouho neco jako "lodni pytle", kupuju to treba v Hudy sportu, ale budou to mit podle me skoro vsude. Maji to v ruznych velikostech. Pouziva se to hlavne na vodu. Je to vlastne pogumovana pevna latka a je to zaroven pomerne lehke. Zavirani je jako u lodaku, snadne, rychle a vodotesne, tezko popsat :-) A stoji to stokoruny. Pridelavam to stahovacima paskama nebo gumycukama, podle toho kam. Vozim jeste 2-3 v zasobe kdyby se neco podelalo a bylo treba prebalit neb to je spolehlivejsi a pevnejsi nez igelitky.
Upravil turby dne 08.06.2008 11:28
allroad napsal:
Už se to tady psalo ale nedá mi, abych vyjádřil svůj názor.
Příspěvky Tomase TT beru jako 100%. Jeho rady a zkušenosti jsou vysoce profesionální. Pokud čtete pozorně jeho příspěvky, snaží se být objektivní.
To, že se neřadí ( bohudíky ) k improvizací a provizóriu ještě neznamená, že nám vnucuje své zboží. Jsme tady různí lidé s různými požadavky. Tomas TT nás nerozlišuje. Jeho rady směřují k absolitní spokojenosti. A ten, komu stačí věc ( domácí výrobek ) na kterou nemá vysoké nároky, vybere si sám.
Např. ve vláknu " Prádlo - léto ", jsem si opravdu vybral. Musím Tomasovi TT poděkovat za radu. Trika TT jsou opravdu, to co jsme se Stenlysem hledali. Při používání nezapáchají a jsou suchá i v horku. Takto bych mohl pokračovat s GPS...atd.
Tomasi TT....díky
Nemůžu, než souhlasit s Allroadem...
Myslím, že se Tomáš snaží zůstat objektivní a málokdo má takový přehled v technice a příslušenství jako on, takže bych nerad, aby kvůli napadání některých zde na fóru přestal přispívat se svými radami...
KTM 1190 Adventure R
Soráč, že tohle téma zase hrabu ven...ale jste ješitové ješitný jeden jak druhej
Já taky nemám vše na motorku od jednoho výrobce a vůbec mě to neštve...mlhovky z ,,čoček" z tuningových potřeb, držák plotny a plotnu vyrobený na míru na zakázku. Já nevím, co tady furt pitváte totok....to není žádný plagiátorství, ale prostě když si ten výrobek představuju jinak, než to co se dá sehnat na trhu, tak si ho obstarám jinak - nechám si ho vyrobit...nepřipadám si horší, než ostatní, když nemám ,,značkové" věci a nepoužívám Google Baforský fdoleček forever....